|

Miten anteeksianto auttaa sinua onnistumisessa?

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Mitä anteeksianto tarkoittaa? Entä miten voit valjastaa anteeksiannon onnistumisesi tueksi?

Anteeksianto voi olla avain onnistumiseen, sillä anteeksianto vapauttaa meidät kielteisistä tunteista.

Usein juuri kokemillamme loukkauksilla on juuret jossakin paljon kauempana kuin tässä hetkessä. Jopa vuosikymmeniä myöhemmin teemme menneisyydessä tapahtuneiden sanojen tai tekojen herättämien tunteiden pohjalta päätöksiä ja valintoja.

  • Pahoitatko mielesi helposti?
  • Kannatko sisälläsi loukkauksia ja riidoissa lausuttuja sanoja?
  • Tuntuuko sinusta vaikealta antaa anteeksi sinua kohtaan sanotut sanat tai tehdyt teot?

Hyvä uutinen on, että voit päästää irti näistä asioista. Irtipäästämisellä on huikea vaikutus omaan hyvinvointiisi ja onnistumiseen.

Anteeksianto voi olla avain omaan onnistumiseen.

Monet meistä kantavat sisällään menneisyyden tapahtumia ja asioita. On tärkeää päästää niistä irti.

Kun lähdemme käsittelemään näitä oman mielen sopukoissa olevia asioita ja päästämään niistä irti, emme enää anna vanhojen tapahtumien tai ihmisten vaikuttaa omiin päätöksiimme. Ne eivät enää vaikuta valintoihimme tässä hetkessä, eivätkä tulevaisuudessa.

Anteeksiannolla on suuri merkitys onnistumiseen.

Antamalla anteeksi menneisyyden asiat eivät enää estä meitä saavuttamasta niitä asioita, joita haluamme, eikä niillä ole enää sitä valtaa, joka pitää meitä jumissa samassa tilanteessa vuodesta toiseen.

Anteeksiannon avulla voi päästä kiinni omaan hyvinvointiin negatiivisesti vaikuttaviin asioihin. Voit päästä kiinni niihin asioihin, jotka estävät sinua etenemästä ja onnistumasta.

Saatamme esimerkiksi palkita itsemme hyvinvointimme kannalta negatiivisilla keinoilla. Lohdutamme itseämme stressaavan tai kiireisen päivän jälkeen. Se tapahtuu helposti myös vaikkapa ilkeän kommentin jälkeen.

Kaikki tämä voi johtua pelkästään menneisyydessä tapahtuneiden asioiden takia.

Miltä sinusta tuntuisi, jos voisit vihdoin päästää niistä irti?

Joskus saatamme kuitenkin olla tilanteessa, jolloin anteeksianto ei tule kysymykseenkään. Ajattelemme, ettemme koskaan voi antaa antaa anteeksi itseämme kohtaan tehtyjä tekoja tai sanottuja sanoja.

Tiedän tunteen, sillä olen ollut myös itse tuossa tilanteessa.

Omien tunteiden käsittely ei välttämättä ole helppoa, mutta se on kaiken vaivan arvoista.

Jos minä pääsin eteenpäin, pääset sinäkin.

Miksi omien tunteiden käsittely on vaikeaa? 

Vastaus on aika yksinkertainen. 

Kun lähtee käsittelemään menneisyyden tapahtumia anteeksiannon kautta, nousee mieleen kielteisiä tunteita. Nämä tunteet nousevat pintaan juuri siitä syystä, että niitä pystyisi käsittelemään.

Jos tuossa hetkessä painaa tunteet takaisin mielen sopukkaan ja omaan kehoon, eikä halua käsitellä kyseistä asiaa, päättää olla edelleen näiden negatiivisten tunteiden ja tapahtumien vankina.

On edelleen jumissa, kuten tähänkin asti.

Haluatko päästä irti tällaisesta tilanteesta?

Anteeksianto – mitä anteeksiantaminen edes tarkoittaa?

Mitä anteeksianto tarkoittaa tai oikeastaan mitä se ei tarkoita? 

Anteeksiantaminen ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi unohtaa tai hyväksyä kaikki sinua kohtaan tehdyt vääryydet. Antamalla anteeksi päästät itse irti vihanpidosta ja pyrit sovintoon itsesi kanssa.

Antamalla anteeksi päästää irti vihanpidosta ja pyrkii sovintoon myös toisen ihmisen kanssa. Joskus tämä ei kuitenkaan ole edes mahdollista. Tärkeintä kuitenkin on, että on itse valmis päästämään irti kaikesta negatiivisesta ja itseään kuormittavasta vanhasta energiasta, vihasta ja muista itselleen ja omalle hyvinvoinnilleen haitallisista tunteista.

Tärkeintä on, että on itse valmis jättämään taakseen vanhan asian ja menemään eteenpäin kohti uusia entistä upeampia asioita. 

Anteeksiantaminen mahdollistaa sen, ettei vanhojen kielteisten asioiden ja tapahtumien tarvitse vaikuttaa enää nykyhetkeen, eikä tulevaisuuteen.

Vanhat asiat kuuluvat menneisyyteen, joten jätä ne suosiolla sinne. Älä anna enää valtaa itseltäsi pois jollekin toiselle, vaan ota valta takaisin sinun omiin käsiisi.

Jokainen kohtaamamme ihminen heijastaa meille itseämme.

Jokainen kohtaamamme ihminen heijastaa meille omaa sisimpäämme ja nostaa esille juuri niitä asioita, jotka kaipaavat huomiotamme. Ja se on syy siihen, miksi näiden tunteiden kohtaaminen on vaikeaa. Itsestään ei ole mukavaa nähdä korjattavia asioita.

Haastavat tilanteet ja ihmissuhteet opettavat meitä kaikkein eniten.

Näiden tilanteiden avulla voimme nähdä itseemme ja tarkastella itseämme. Se ei välttämättä ole mukavaa katsottavaa, mutta haasteelliset tilanteet kannattaa kuitenkin ottaa mahdollisuutena oppia itsestään. Näin voi mennä eteenpäin entistä vahvempana.

Mikäli jäät kiinni negatiivisiin ajatuksiin, et pääse eteenpäin. Negatiivisuus syö jaksamista.

Myös elämässä olevien muiden ihmisten negatiivisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Ympäristön negatiivisuus kietoo huomaamattaan omaan verkkoonsa ja kielteiseen tunnetilaan. Pikkuhiljaa muuttuu itsekin kovaksi, ilottomaksi, stressaantuneeksi ja väsyneeksi, eikä energiaa enää riitä mihinkään ylimääräiseen.

Useat meistä joutuvat myös jojoilun kierteeseen, joka vie elimistön vieläkin huonompaan tilaan.

Lue myös tämä: Näin elämä muuttuu, kun teet tämän yhden muutoksen.

Ole valmis antamaan itsellesi anteeksi.

Kaikilla elämässä olevilla haastavilla tapahtumilla ja ihmisillä on oma rooli omassa kehittymisessämme. Ensin on kuitenkin annettava anteeksi kaikille menneisyyden asioille ja ihmisille, mutta ennen kaikkea on annettava anteeksi itselleen.

Sinun on annettava anteeksi itsellesi, jotta pääset eteenpäin.

Puhun usein armollisuudesta ja lempeydestä itseään kohtaan. Anteeksiantaminen on juuri tätä armollisuutta ja lempeyttä. Kun antaa anteeksi itselleen, antaa anteeksi omille ajatuksilleen ja antaa anteeksi sen, miten suhtautuu itseään kohtaan. 

Kun antaa anteeksi itselleen, etenee ison loikan. Voit olla oma upea itsesi ja ymmärtää sen, että olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet.

Ymmärrät, ettei muiden ajatuksilla ei ole mitään merkitystä. Ymmärrät, että ainoastaan sillä on merkitystä, mitä itse ajattelet itsestäsi ja omasta elämästäsi.

Menneisyydelläsi, muiden kommenteilla tai aiemmilla tapahtumilla ei ole enää valtaa sinuun.

Mikä ihana tunne!

Seuraavaksi saat 8 vinkkiä, joiden avulla pääset alkuun.

1. Harjoittele anteeksiantamista.

Anteeksiantaminen ei tarkoita kokemasi loukkauksen tai vääryyden hyväksymistä. Vihanpidosta ei ole mitään apua, sillä sitä ei saa tekemättömäksi.

Anteeksianto ei aina tarkoita edes sovintoa. Anteeksiannon päämääränä on oma mielenrauhasi.

2. Puhu tai kirjoita.

Pura mieltäsi jollekin, joka aidosti kuuntelee.

Pura mieltäsi ihmiselle, joka ei provosoi sinua entistä syvemmälle negatiiviseen tunnetilaan, joko tiedostamattaan tai oman tarkoitusperänsä mukaisesti. 

Jos et halua puhua, voit kirjoittaa tunteistasi ja kokemuksistasi vaikka päiväkirjaan. Kun saat kirjoitettua tunteesi ulos, tuntuu olosi heti kevyemmältä. Sinun ei tarvitse näyttää kirjoituksiasi kenellekään.

3. Hyödynnä alitajuntaasi.

Vaikka et olisi aidosti valmis antamaan anteeksi, voit silti aloittaa tämän harjoituksen. 

Sano iltaisin ennen nukahtamistasi muutaman kerran mielessäsi anteeksiannon ”kohteen nimi annan sinulle anteeksi”. Näin omat sanasi alkavat tehdä töitä piilossa olevien tunteiden kanssa. 

Muista aloittaa ensin itsestäsi.

4. Anna itsellesi aikaa.

Älä kiirehdi, vaan anna itsellesi tarvitsemasi aika. Asioiden rauhallinen läpikäyminen vie juuri sen verran aikaa, kun tarvitset.

Oman hyvinvointisi kannalta on tärkeää antaa anteeksi. Katkeruuteen tai kostonhimoon jumittuminen vahingoittaa eniten sinua itseäsi. Vihasi kohde voi olla täysin tietämätön tunteistasi. Pitkittyessään viha estää sinua näkemästä elämän upeita mahdollisuuksia.

5. Päästä irti.

Uskalla päästää irti niistä asioista, joita olet kantanut mukanasi vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Aluksi kielteiset tunteet voivat täyttää mielesi, mutta pikkuhiljaa olosi kevenee. Hyvä olo lisääntyy ja kielteiset tunteet häviävät tai ainakin hälvenevät taustalle.

6. Mieti mielipahan aiheuttajan hyviä puolia.

Kukaan meistä ei ole täydellinen, en minä, et sinä, eikä myöskään sinua loukannut ihminen. 

Mieti vastapuolen hyviä puolia, vaikka niitä ei juuri muistuisi mieleesi. Meistä jokaisesta löytyy hyviä puolia.

7. Päätä antaa anteeksi.

Anteeksiantamisessa on kyse päätöksestä. Meistä jokainen voi tehdä tuon päätöksen, mutta voit jättää sen myös tekemättä. 

8. Ole kiitollinen kaikista hyvistä asioista elämässäsi.

Kiinnitä huomiota kaikkiin positiivisiin asioihin elämässäsi. Jos se tuntuu vaikealta niin mieti asioita eri näkökulmasta. 

Mieti esimerkiksi kirjaa.

Kirjan etukansi näyttää aivan erilaiselta kuin takakansi, puhumattakaan sisällöstä. Mikäli katsot ainoastaan etukantta, jää sinulta koko sisältö näkemättä ja kokematta.

Anteeksianto on rakkautta.

Anna anteeksi ja päästä irti.

Se on paras lahja itsellesi.

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *