fbpx

Mitä asioita haluat elämääsi nyt, entä tulevaisuudessa?

Mitä asioita haluat elämääsi? Missä olet vuoden kuluttua?

Jatkuvaa yrittämistä, kiirettä, stressiä, epäonnistumisia, hikeä, kyyneleitä, tyytymättömyyttä, ilottomuutta.

Näistäkö unelma pitää rakentaa?

Onneksi ei ja tässä postauksessa kerron sinulle miten saavutat tavoitteesi ja toteutat unelmasi siten, että nautit onnistuneen lopputuloksen lisäksi myös matkasta.

Olen joutunut opettelemaan paljon kantapään kautta. Tiedän mitä vaikutuksia hyvinvoinnin haasteilla on elämään, onnistumiseen sekä tavoitteiden ja unelmien saavuttamiseen.

Olitpa vasta aloittamassa omaa matkaasi kohti unelmiasi tai yrittänyt saavuttaa niitä jo kauemmin, huomaat tästä postauksesta, että varmistamalla tiettyjä asioita omassa arjessa autat itseäsi onnistumaan ja saavuttamaan omia unelmia ja tavoitteita.

Oman jaksamisen varmistaminen.

Sanomattakin on selvää, että itsestä tulee pitää huolta. Se voi olla vaikeaa.

Silloin kun on painanut tukka putkella vuodesta toiseen, voi olla vaikeaa lopettaa jatkuva puskeminen ja työn tekeminen. Saatamme tehdä töitä myös kahvitunnilla, lounaalla ja illallakin työpäivän jälkeen. Päivät venyvät pitkälle yöhön ja se vaikuttaa myös nukkumiseen. 

Yöunet jäävät lyhyiksi ja muutenkin levoton yö jättää jälkensä. Väsymys saattaa olla jatkuva kumppani myös päivällä, eikä se johda mihinkään positiiviseen.

Oman hyvinvoinnin asettamista etusijalle saattaa myös joutua opettelemaan. Väärät uskomukset siitä mikä on tärkeää ja mitä pitää tehdä ollakseen riittävä, hyväksytty tai onnistunut, ovat juurtuneet syvälle mieleen ja niistä irrottautuminen voi viedä aikaa. 

Kuitenkin aika on juuri se, jota tarvitset.

Omien rutiinien muuttaminen ei käy yhdessä yössä. Se on kuitenkin ainoa tie omien tavoitteiden ja unelmien toteuttamiseen.

Ota rutiinit avuksesi.

Moni inhoaa rutiineja. Ne saattavat usein tuntua hankalilta, tehottomilta, tylsiltä tai varsinaiselta pakkopullalta.

Rutiinit kuitenkin auttavat sinua ja helpottavat elämää.

Ne auttavat sinua keskittymään niihin asioihin, jotka oikeasti vievät sinua kohti unelmaasi. 

Uskon vakaasti, että sinulla on tälläkin hetkellä hyvin toimivia rutiineja, joihin et välttämättä ole kiinnittänyt sen enempää huomiota.

Aika usein lähtiessämme toteuttamaan omaa unelmaamme joudumme tekemään asioita eri tavalla kuin aiemmin. Jos asioiden tekeminen uudella tavalla tuntuu vaikealta tai se ei jostain syystä toimi omassa arjessa, saatamme unohtaa koko rutiinin.

Saatamme unohtaa koko rutiinin, vaikkakin se olisi auttanut meitä saavuttamaan tavoitteemme tai se olisi ollut unelmamme kannalta ratkaiseva.

On tärkeää olla innostunut siitä mitä tekee, joten tarkastele omia rutiineja ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rutiineja ei kannata unohtaa kokonaan, vaan itselleen vaikeat tai pakkopullalta tuntuvat rutiinit kannattaa päivittää mielekkäämmiksi.

Mielekkäät rutiinit auttavat ja tukevat arjessa ja vievät joka päivä lähemmäs niitä asioita, joita haluat. 

LATAA MAKSUTON TYÖKIRJA

Lataamalla maksuttoman alkukartoituksen, liityt samalla Lupausten Portaiden sähköpostilistalle. Sähköpostilistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään ja voit poistua sieltä milloin tahansa, jokaisen viestin lopussa olevan ”Poistu listalta” linkin kautta.

Marketing by

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Suunnitelmallisuus tuo mukanaan onnistumisen.

Kun tiedät mitä teet milloinkin, voit luottaa siihen, että onnistut. Hetken mielijohteessa tehdyt päätökset ja valinnat voivat viedä väärään suuntaan, jolloin ne kuluttavat todella paljon.

Onnistumisen kannalta on tärkeää suunnitella etukäteen mahdollisimman paljon. Pelkän tavoitteen tai unelman ajatteleminen ei vielä vie pitkälle.

Suunnitelma tavoitteen saavuttamiseksi vie jo huomattavasti lähemmäs.

 “Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”

Kannattaa tehdä kaksi suunnitelmaa, toinen pidemmälle ajanjaksolle (esim. vuosi) ja toinen lyhyemmälle ajanjaksolle (esim. kuukausi).

Pidemmän aikavälin suunnitelma antaa sinulle suunnan ja lyhyemmän aikavälin suunnitelma kertoo ne konkreettiset asiat, jotka tulee tehdä tänään, huomenna ja ensi viikolla, jotta saavutat tavoitteesi.

Kuukauden kuluttua voit katsoa miten meni ja tehdä suunnitelmaasi tarvittavia muutoksia. Sen jälkeen on helppo päivittää suunnitelma seuraavalle kuukaudelle.

Valjasta oma aika onnistumiseen.

Arjen pyörityksessä saatamme usein unohtaa itsemme.

Saatamme asettaa muut ja muiden tarpeet edelle ja samalla unohdamme helposti oman hyvinvointimme. Se voi johtaa erilaisiin haasteisiin ja ongelmiin.

On tärkeää ottaa itselleen omaa aikaa ja joskus vain olla tekemättä yhtään mitään. On kyse sitten lomasta, viikonlopusta tai ihan tavallisesta arkipäivästä. 

Oman ajan ei tarvitse olla mitään suurta tai ihmeellistä. Sen ei tarvitse olla kylpylä- tai hotellimatka, eikä edes ravintolaillallinen.

Oma aika voi olla varsin pieni arjen hetki, jolloin rauhoitut kuuntelemaan hetken itseäsi ja sitä miten sinä oikeasti voit. 

Kun otat aikaa itsellesi löydät asioita, jotka auttavat sinua jaksamaan paremmin arjessa.

Pystyt myös olemaan paremmin läsnä rakkaillesi kuin aikaisemmin.

Valitse ilo ja positiivisuus.

Elämää ei kannata tuhlata negatiivisuuteen, katkeruuteen tai kateuteen, eikä sellaisten asioiden tekemiseen, joista ei nauti.

Elämän tulee olla hauskaa.

Jos ilo on kadonnut elämästä tai elämä tuntuu muuten haasteelliselta ja vaikealta, jotain on muutettava.

Jos koet, että alat junnaamaan paikallasi, on aika tehdä jotain muutoksia. Jos jää paikoilleen, ei mikään voi muuttua.

Elämä on jatkuvaa muutosta. Sinun ei tarvitse muuttaa koko elämääsi saavuttaaksesi tavoitteesi, mutta jo pienikin muutos voi muuttaa koko elämäsi.

Liikkuminen, oma lempimusiikki ja rentoutuminen tuovat iloa ja tasapainoa elämään. Tee niitä asioita, joiden tekemisestä nautit.

Kiinnitä huomiota mihin käytät omaa aikaasi.

Osaatko sinä asettaa rajat ajan käytöllesi?

Kun asetat selkeät rajat siihen mihin käytät omaa aikaasi, alkavat tulokset näkyä.

Saatamme käyttää aikaa asioihin, jotka eivät vie meitä tavoitteisiin.

Saatamme käyttää aikaa toisarvoisiin asioihin, jotka pitävät meidät jumissa nykytilanteessa tai vievät kauemmas omista unelmista.

Ajan käytön hallinta on askel onnistuneeseen lopputulokseen. Tarkastele mihin oma aikasi menee ja suuntaa se sellaisten asioiden tekemiseen, jotka vievät sinua kohti onnistumista ja haluamaasi lopputulosta.

Varmista tukiverkko.

Läheisten ihmisten ja ystävien tehtävänä on olla tukena matkalla kohti omaa unelmaasi.

Heidän tehtävänsä on kannustaa sinua valitsemallasi tiellä. Jos he eivät usko sinuun tai onnistumiseesi, voi myös oma uskosi olla koetuksella. 

Usein meillä on tapana kaataa läheistemme niskaan omat huolet ja murheet ja kaiken sisällä olevan pahan olon.

Saatamme siirtää oman pahan olomme myös heihin jatkuvilla purkauksillamme. Voi myös olla, ettei kukaan jaksa enää edes kuunnella.

Kun haluat säästää lähipiirisi tältä, suosittelen mieluummin palkkaamaan mentorin tai valmentajan sitä varten.

Ystävien tulisi antaa sinulle voimia ja energiaa. Jos joku ystävistäsi tekee päinvastoin, kannattaa miettiä, mitä sellaista saat ystävyydestänne, joka tuo sinulle iloa ja auttaa sinua elämässäsi.

Joskus vastauksena on, että et mitään.

Silloin tiedät mitä tehdä.

Ympäröi itsesi niillä ihmisillä, jotka auttavat ja tukevat sinua ja ovat aidosti iloisia onnistumisestasi ja jätä ne ihmiset vähemmälle, jotka tekevät päinvastoin. 

Miltä kuulostaisi sparraus / mentorointi?

Meistä jokainen on oman onnistumisensa este.

On täysin mahdollista saavuttaa omat tavoitteet ja unelmat yksin, mutta mitä enemmän muutoksia nykytilanteeseen unelmasi vaatii, sitä enemmän tarvitset tukea.

Välttämättä pelkät onnistumisen työkalut eivät riitä, jolloin apu on kullan arvoista.

Sparraus / mentorointi on hyvä ratkaisu. Se voi tuoda nopeasti onnistuneita tuloksia, mutta mitä enemmän työstettäviä asioita on, sitä enemmän kannattaa varata aikaa.

Kun rinnalla on tuki, jolle voi purkaa omaa turhautumista ja epäonnistumisia ja saa vahvistusta omille ajatuksille, on helppo mennä eteenpäin.

Ei tarvitse jäädä jumiin pyörittelemään asioita pelkästään omassa mielessä, jolloin ne saattavat saada ylisuuret mittasuhteet.

Saatat ajatella, ettei sparraaminen onnistu, koska...

  • välimatkaa on satoja kilometrejä tai jopa vieläkin enemmän.
  • ehkä ajattelet, ettei sinulla ole aikaa. 
  • eikä edes rahaa.

 

Välimatka ei ole ongelma. Sinullakin on todennäköisesti puhelin matkassa koko ajan, eikä sparraukseen tarvita muuta. 

Entä aika?

Voit ottaa kyseisen ajan ainoastaan itsellesi, lähdet samalla raittiiseen ulkoilmaan ja samalla saat purkaa omia ajatuksiasi ja valmentajasi sparraa sinua. Hän on rinnallasi koko matkan ajan puhelimen välityksellä, ihan sama kuin jos hän kävelisi vierelläsi.

Mitä henkilökohtaisessa sparrauksessa oikein tapahtuu?

Yleensä sparraaja kysyy ja sen jälkeen hän kuuntelee tehden lisäkysymyksiä.

Kysymysten tarkoituksena on avata sparrattavan omaa ajattelua ja auttaa häntä löytämään ratkaisuja niihin asioihin, joista hänen elämässään olevat haasteet ja ongelmat johtuvat.

Sparrauksen voi tehdä myös verkossa ja sen voi tehdä myös ryhmälle, jolloin jokainen ryhmän jäsen osallistuu samaan sparraukseen ja saa samalla myös vertaistukea toisistaan. 

Räjäytä toimimattomat toimintamallit.

Älä vaadi itseltäsi liikaa, äläkä laita itsesi liian tiukkoja raameja.

Anna itsellesi lupa tehdä asioita eri tavalla. Anna itsellesi lupa tehdä niitä asioita, joita haluat.

Unohda toimimattomat rutiinit ja toimintamallit.

  • Jos sinusta tuntuu, ettet halua henkilökohtaista sparrausta, älä tee sitä. Mutta jos haluat, uskalla ottaa tarvitsemasi askel.
  • Jos sinusta tuntuu, ettet halua käydä kuntosalilla tai juoksulenkillä, älä tee sitä. Etsi itsellesi mielekkäämpiä tapoja hyvinvoinnin parantamiseen.
  • Jos haluat tehdä 4 tunnin työpäiviä, etsi ratkaisuja nykyisen mallin muuttamiseksi, jotta voit tehdä jatkossa 4 tunnin päiviä.
  • Jos sinusta tuntuu, että haluat muuttaa Espanjaan, lähde rohkeasti kokeilemaan miltä se tuntuu. Asetu taloksi esimerkiksi kuukaudeksi ja kuulostele miltä se tuntuu. Tee sen jälkeen päätös jatkosta.
  • Jos sinusta tuntuu siltä, ettet halua syödä puuroa aamupalaksi, syö jotain muuta. Syö jotakin sellaista, joka maistuu hyvälle ja tuo sinulle energiaa lounaaseen asti.
  • Jos et halua viettää juhannusta sukulaismökillä, älä vietä. Suunnittele juhannuksen vietto eri tavalla omista lähtökohdistasi.
  • Jos et halua tavata ystävääsi, jonka jälkeen olet aina rättiväsynyt, älä tapaa häntä. Tee se aika jotain sellaista, josta saat iloa ja energiaa.

Unohda toimimattomat toimintamallit ja ota käyttöösi työkalut ja askelmerkit, jotka vievät sinut onnistuneeseen lopputulokseen. 

Missä sinä olet vuoden kuluttua tästä hetkestä?

Vuoden kuluttua monet tavoitteistasi ja unelmistasi voivat olla jo toteutuneet.

Kaikki on kiinni enää sinusta.

Rakkaudella
Virpi

LATAA ITSELLESI MAKSUTON ONNISTUMISEN ALKUKARTOITUS

15 kysymyksen avulla kartoitat oman lähtötilanteesi lempeästi ja turvallisesti. Lataamalla maksuttoman alkukartoituksen, liityt samalla Lupausten Portaiden sähköpostilistalle. Sähköpostilistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään ja voit poistua sieltä milloin tahansa, jokaisen viestin lopussa olevan "Poistu listalta" linkin kautta. Lähetän sinulle keskimäärin 1 - 4 viestiä kuukaudessa. Viestit sisältävät vinkkejä, ohjeita, yllätyksiä sekä silloin tällöin markkinointiviestejä.

Marketing by

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>