Tukeeko omat rutiinit haluamaasi lopputulosta?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Mikä on elämässäsi tärkeää juuri nyt, ja missä haluat olla vuoden kuluttua? Tukeeko omat rutiinit sinua haluamasi lopputuloksen saavuttamisessa?

Elämän ei tarvitse olla jatkuvaa yrittämistä, kiirettä, stressiä, epäonnistumisia, hikeä, kyyneleitä, tyytymättömyyttä ja ilottomuutta.

Onneksi unelmien rakentaminen ei vaadi tätä kaikkea. Voit saavuttaa tavoitteesi ja toteuttaa unelmasi niin, että nautit prosessista matkalla kohti niitä.

Monet meistä ovat joutuneet oppimaan asioita kantapään kautta. Se voi olla tehokasta, mutta myös rankkaa.

Jos et ole vielä löytänyt toimivia toimintamalleja, on aika etsiä niitä. Mutta pelkkä etsiminen ei riitä; kaikki löydetyt keinot ja vinkit tulee testata omassa elämässäsi.

Huolehdi ensisijaisesti omasta jaksamisestasi.

On selvää, että hyvinvointisi on avain tyytyväisyyteen elämässäsi. Se voi kuitenkin olla haastavaa.

Jos olet painanut töitä kovaa vuodesta toiseen, voi olla vaikeaa lopettaa jatkuva ponnistelu ja työn tekeminen. Kahvitunnit ja lounaat jäävät väliin, ja työpäivän jälkeen saatetaan vielä tehdä töitä myöhään iltaan.

Joskus työ seuraa mukaan myös lomille ja viikonloppuihin.

Liian pitkät päivät ja levoton uni voivat muodostua tavaksi, joka heikentää hyvinvointiasi ja saa väsymyksen jatkuvaksi seuralaiseksi.

Oman hyvinvointisi laittaminen etusijalle voi vaatia opettelua. Väärät uskomukset siitä, mikä on tärkeää ollakseen riittävä, hyväksytty tai onnistunut, voivat olla syvälle juurtuneita.

Rutiinien muuttaminen ei tapahdu hetkessä, mutta se on välttämätön askel kohti omia tavoitteitasi ja unelmiasi.

Hyödynnä rutiineja saavuttaaksesi tavoitteesi.

Rutiinit voivat tuntua hankalilta, tehottomilta, tai jopa tylsältä. Silti sinulla saattaa olla jo hyvin toimivia rutiineja, joihin et ole kiinnittänyt sen enempää huomiota.

Rutiinit voivat auttaa sinua keskittymään olennaiseen ja viemään askelia kohti unelmiasi.

Uuden unelman tai tavoitteen toteuttaminen vaatii usein uusien rutiinien muodostamista. Jos uudet toimintatavat tuntuvat hankalilta tai eivät toimi, saattaa koko rutiini unohtua – vaikka se olisi avain unelmasi saavuttamiseen.

On tärkeää, että rutiinit ovat innostavia ja motivoivia. Jos jokin rutiini tuntuu pakkopullalta, voit muokata sitä niin, että se sopii paremmin omaan arkeesi ja auttaa sinua tavoitteidesi saavuttamisessa.

Esimerkiksi jos tietty aamupalarutiini ei enää innosta, voit kokeilla uusia tapoja tehdä siitä mielekkäämpi. Voit lisätä aamupalasi joukkoon jotakin uutta ja herkullista, kuten banaaniviipaleita, mustikoita tai raejuustoa.

Mielekkäät päivittäiset rutiinit tukevat ja auttavat sinua saavuttamaan niitä asioita, joita haluat elämässäsi.

Suunnitelmallisuus on avain onnistumiseen. Kun tiedät, mitä teet ja milloin, voit kulkea kohti tavoitteitasi luottavaisin mielin.

Pelkkä tavoitteen ajatteleminen ei riitä – tarvitset suunnitelman, joka ohjaa toimintaasi kohti haluamaasi päämäärää. Suunnitelmallisuus auttaa välttämään hajanaisuutta ja tuo selkeyttä päivittäiseen tekemiseen.

Esimerkiksi jos haluat syödä terveellisemmän aamiaisen, suunnittele etukäteen, mitä terveellisempi aamupala sisältää ja miten voit tehdä muutoksia nykyiseen aamiaiseesi.

Hyvin suunniteltu suunnitelma vie sinut askel askeleelta kohti unelmaasi.

Vapauta itsesi toimimattomista toimintamalleista. Valitse rutiinit, jotka tuovat haluamiasi tuloksia.

Älä vaadi itseltäsi liikaa tai sido itseäsi liian tiukkoihin raameihin. Anna itsellesi lupa tehdä asioita omalla tavallasi ja omien halujesi mukaan.

Unohda ne toimintamallit, jotka eivät palvele sinua tai eivät vie sinua kohti haluamaasi päämäärää.

Jos et halua käydä kuntosalilla tai juoksulenkillä, löydä itsellesi mieluisampia tapoja huolehtia hyvinvoinnistasi.

Jos haaveilet lyhyemmistä työpäivistä, etsi keinoja muuttaa nykyinen työmallisi vastaamaan toiveitasi.

Jos mielessäsi on muutto Espanjaan, anna itsellesi lupa kokeilla sitä ja tee päätös vasta kokemuksen perusteella.

Jos et halua syödä puuroa aamupalaksi, valitse jotain, mikä maistuu paremmalta ja antaa energiaa päivääsi.

Jos haluat viettää juhannuksen omalla tavallasi, suunnittele se omista lähtökohdistasi käsin.

Jos negatiivinen ystäväsi vie energiaasi, anna itsellesi lupa vetäytyä ja viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka tuovat iloa elämääsi.

Unohda vanhat toimintamallit ja ota käyttöön ne työkalut ja askeleet, jotka vievät sinut kohti onnistumista ja unelmiesi toteutumista.

Missä näet itsesi vuoden kuluttua?

Vuoden päästä tavoitteesi ja unelmasi voivat olla vain haaveita, mutta ne voivat myös olla todellisuutta – se on enää sinun päätettävissäsi.

Rakkaudella
Virpi

varmista-että-rutiinit-tukevat-sinua-onnistumisessa

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *