mistä-unelmoit

Miksi unelman sanominen ääneen on niin pelottavaa?

Minkä unelman haluaisit saavuttaa? Minkälaisia haaveita ja unelmia sinulla on?

Toiset meistä haaveilevat enemmän ja toiset vähemmän. Toki on myös niitä ihmisiä, jotka eivät jostain syystä haaveile mistään. Toivottavasti sinulla on unelmia.

Unelmat tekevät elämästä paljon ihanampaa. On jotakin ihanaa, jota odottaa ja mistä voi haaveilla, varsinkin silloin, kun elämä murjoo jollakin tavalla.

Jotkut meistä haaveilevat uudesta kodista, unelmien puolisosta tai matkasta vaikkapa turkoosin meren rannalle palmujen katveeseen. 

Toiset taas rahasta tai taloudellisesta riippumattomuudesta, energisemmästä olosta ja terveestä tai hoikemmasta kehosta, vapaudesta tehdä mitä haluaa tai vaikkapa uudesta unelmien työpaikasta.

Ehkäpä joku haaveilee tällä hetkellä ainoastaan siitä, että selviäisi jotenkin tästä päivästä.

Meillä jokaisella on omat haaveemme ja unelmamme. 

Hyvin usein haluamme kuitenkin pitää omat unelmat ja haaveet tiukasti piilosssa muilta. Oman unelman sanominen ääneen voi olla jopa pelottavaa. 

Saatamme miettiä mitä muut ajattelevat omasta unelmasta. Mitä jos muut sanovat, ettei unelma voi edes toteutua? 

Mitä jos muut torppaavat oman unelman heti siltä istumalta? 

Mitä jos oma haave kuulostaa ihan hassulta?

Miksi ajattelemme näin?

Miksi tällaisia ajatuksia nousee mieleen? Mistä tällaiset ajatukset ylipäätään ovat edes lähtöisin?

Haaveilitko lapsena esimerkiksi lääkärin ammatista?

Kuitenkin jossakin hetkessä elämän aikana on saatettu sanottu tai annettu ymmärtää, ettei sinusta millään voisi tulla lääkäriä.

Ethän pääsisi edes pääsykokeisiin tai ethän edes jaksaisi opiskella valmistumiseen vaadittavaa aikaa. Sinähän pelkäät neuloja, etkä edes itse pidä lääkärissä käynnistä. Ei tule onnistumaan, ei sitten millään.

Entä jos haaveilet esimerkiksi oman yrityksen perustamisesta?

Mitä jos sinulle on kuitenkin sanottu, ettei sinusta koskaan voisi tulla yrittäjää? 

Et millään onnistuisi. Mitä se firmasi ylipäätään edes tekisi? Mitä sinulla olisi edes tarjota? Et onnistu, et sitten millään. Pysy nyt vaan kiltisti nykyisessä työssäsi, äläkä turhaan haihattele asioista, jotka eivät ole mahdollisia.

Uskalla onnistua! Maksuton työkirja.

Mitkä asiat estävät sinua saavuttamasta haluamiasi asioita? Saat sen selville tämän työkirjan avulla. Lataamalla maksuttoman työkirjan, liityt samalla Lupausten Portaiden sähköpostilistalle. Sähköpostilistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään ja voit poistua sieltä milloin tahansa.

Marketing by

Voi olla, että opiskeluinto, matkaunelma tai yrityksen perustaminen on torpattu erilaisilla perusteluilla vaikkapa rahan puutteen, osaamattomuuden, elämäntilanteen, iän, työtilanteen tai jonkun muun syyn takia. 

Entäpä jos hyvinvoinnin eteen tehtyjä muutoksia torpataan sanomalla, että ”katso nyt itseäsi, ethän ole ennenkään onnistunut.”?

Mitä läheisemmästä ihmisestä on kyse, sitä suurempaa vastustus voi olla. 

Eikö läheisen ihmisen pitäisi tukea eikä torpata?

Näinhän sitä ajattelisi, mutta asia ei välttämättä ole aina näin. 

Ihmisten perustelut tai heidän suhtautumisensa toisen ihmisen unelmia tai tavoitteita kohtaan kumpuavat heidän omista ajatuksistaan ja kokemuksistaan.

Sinun ajatuksesi, toiveesi, haaveesi ja unelmasi ovat kuitenkin sinun ajatuksiasi, toiveita, haaveita ja unelmia. Kun itse tiedät, mitä haluat saavuttaa ja pysyt sitoutuneena omaan unelmaasi, voit onnistua. 

Mikäli antaa pelkojen estää itseään, ei todennäköisesti tule onnistumaan. 

Mikäli haluat saavuttaa unelmasi, älä anna muiden ihmisten ajatusten vaikuttaa itseesi.

Älä anna peloille valtaa. 

Sinä mahdollistat omat haaveesi ja unelmasi.

Läheisimmät ihmiset ympärillä haluavat sinulle hyvää. He haluavat todennäköisesti vain suojella sinua. He haluavat suojella sinua mahdollisilta pettymyksiltä.

Toisaalta toisten ihmisten yritykset saada toinen luopumaan omista unelmistaan ja tavoitteistaan voivat kertoa myös heidän omista peloistaan.

  • Mitä jos onnistut saavuttamaan unelmasi?
  • Mitä jos sinusta tulisikin lääkäri?
  • Mitä jos löytäisit unelmiesi puolison tai työpaikan?
  • Mitä jos perustaisit oman yrityksen ja menestyisit?
  • Mitä jos pääsisit irti omista hyvinvoinnin haasteistasi ja elämäsi muuttuisi nykyisestä?

Joskus toinen halutaan pitää samassa olotilassa jopa vuodesta toiseen.

Itselle voi olla helpompaa ja turvallisempaa, kun toinen on väsynyt ja lannistunut yrittämään tai velloo erilaisissa ongelmissa. Ehkä tuota olotilaa jopa ruokitaan entisestään. 

Vastapuoli ei halua, että mikään muuttuu.

Älä välitä muiden mielipiteistä. Pysy sitoutuneena niihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Tee joka päivä sellaisia valintoja, jotka vievät sinua kohti unelmaasi. Ja jätä vähemmälle ne valinnat, mitkä vievät sinua unelmastasi poispäin. 

Se mihin keskityt lisääntyy!

Mikäli haluat saavuttaa tavoitteesi ja unelmasi, tee konkreettisia asioita niiden toteutumisen eteen joka päivä. Sinun on mahdollista saada niitä asioita elämääsi, joita haluat.

Lue myös tämä: Voiko tavoitteet ja unelmat saavuttaa helposti?

Rakkaudella
~ Virpi

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *