Miten saavutat tavoitteet, kun olet kokeillut jo kaikkea?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!


”Vaikka olen yrittänyt kaikkea, en silti tunnu onnistuvan. Tavoitteet eivät toteudu.”

Kuinka monta kertaa olenkaan kuullut tuon lauseen. Ja yhtä useasti olen sen itsekin sanonut.

Kun annamme kaikkemme ja silti epäonnistumme, väistämättä alkaa hiipiä mieleen ajatus siitä, että emme pysty siihen.

Vaikka yritämme kaikin keinoin, tuntuu kuin mikään ei riittäisi. Viikot, kuukaudet ja jopa vuodet kuluvat, ja silti toivottuja asioita ei tapahdu.

Joskus kaiken yrittämisen seurauksena tilanteemme saattaa jopa huonontua. Silloin on vaikeaa edes kuvitella onnistumista.

Mitä tarkoittaa, että on kokeillut kaikkea?

Kun sanomme, että olemme kokeilleet kaikkea, se voi tarkoittaa sitä, että olemme käyttäneet kaikki ne keinot ja menetelmät, jotka tiedämme tai joihin olemme tutustuneet. Se voi olla yritys ja erehdys monien eri tapojen kanssa, mutta silti lopputulos ei ole toivottu.

Kuitenkin rohkenen haastaa tämän ajatuksen.

Epäonnistuminen voi olla merkki siitä, että olemme käyttäneet vääriä työkaluja. Vertauksena voisi ajatella puutarhuria, joka yrittää leikata luumupuun oksia ruuvimeisselillä. Vaikka hän olisi kuinka taitava, väärät työkalut eivät mahdollista haluttua lopputulosta.

Väärät työkalut voivat tehdä tehtävän suorittamisen vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi. Mutta kun meillä on oikeat työkalut, tehtävän suorittaminen on paljon helpompaa ja lopputulos vastaa odotuksiamme.

Luumupuun oksien katkaiseminen ruuvimeisselillä voi olla mahdollista, mutta se vaatii enemmän voimaa, aikaa ja kärsivällisyyttä kuin oikean työkalun käyttäminen.

Sama pätee myös elämässä. Jos meillä on käytössämme oikeat työkalut, voimme saavuttaa haluamamme tavoitteet ja unelmat paljon helpommin.

Joskus on tarpeen etsiä ja hankkia uusia työkaluja, jotka sopivat paremmin tilanteeseemme ja auttavat meitä onnistumaan.

Entä jos tarkastelemme tilannetta toisesta näkökulmasta? Miten voit saavuttaa tavoitteet helpommin?

Kun käytössäsi on oikeat työkalut ja toimintamallit, onnistuminen voi tuntua paljon helpommalta ja todennäköisemmältä. Se voi olla kuin avainten löytäminen lukittuun oveen; kun oikea avain löytyy, ovi aukeaa vaivattomasti.

Sen sijaan kun väitämme, että emme onnistu, koska olemme kokeilleet jo kaikkea, meidän tulisi ehkä kysyä itseltämme: ”Mitä uutta voin kokeilla? Onko olemassa erilaisia lähestymistapoja tai työkaluja, joita en ole vielä kokeillut?”

Kun löydämme uusia näkökulmia ja lähestymistapoja, voimme muuttaa tilanteemme ja lopulta saavuttaa haluamamme tulokset.

Joten kysynkin sinulta, mikä lause kuvastaa sinun asennettasi:

”En onnistu kuitenkaan, olen kokeillut jo kaikkea.”

vai

”Onnistun, sillä olen avoin uusille lähestymistavoille ja työkaluille, jotka voivat auttaa minua saavuttamaan tavoitteeni.”

Rakkaudella
Virpi

sisäpiiri-auttaa-sinua-saavuttamaan-tavoitteet

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *