Minkälaisia unelmia löytyy omalta listaltasi?

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Aika moni meistä osaa listata asioita, jotka puuttuvat omasta elämästä. Ne ovat niitä unelmia, joita kaipaamme ja joista haaveilemme.

Useat meistä ovat yrittäneet saavuttaa omia tavoitteita ja unelmia kerta toisensa jälkeen. Iso osa on kuitenkin jättänyt leikin kesken ja joutunut palaamaan takaisin lähtöpisteeseen. Se johtuu siitä, että moni listalla olevista asioista on jostakin syystä vaikeita toteuttaa.

Kun eteneminen tuntuu vaikealta, annamme helpommin periksi ja palaamme takaisin alkuun. Se tarkoittaa, että joudumme jossakin hetkessä aloittamaan uudelleen alusta. 

Sitten kun tuo aloittamisen hetki on käsillä, yritämme onnistua niillä samoilla keinoilla kuin aiemmin. Ja teemme kaiken samalla tavalla kuin aiemmin.

Se tarkoittaa sitä, että saamme aivan samoja tuloksia kuin aiemmin. 

Miksi muutos on vaikea toteuttaa?

Muutoksen tekeminen on aina hankalaa. Mitä suurempi muutos, sitä vaikeammalta se tuntuu. Mikään ei kuitenkaan voi muuttua, mikäli emme tee jotakin eri tavalla kuin edellisellä kerralla.

Vaikeus johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että me ihmiset olemme pohjimmiltamme aika mukavuudenhaluisia tyyppejä. 

Muutos johonkin tuttuun ja turvalliseen tuntuu aina hankalalta. Tekeminen tuntuu vaikealta, vaikka kyse olisi varsin pienestä muutoksesta.

Jos yrität harjata hampaita tai kaadat kahvia kuppiin ”väärällä” kädellä niin onhan se kieltämättä alussa hankalampaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se sujuisi pienen harjoittelun jälkeen. 

Jos pienenkin muutoksen tuntuu hankalalta, niin ymmärrät miksi isot muutokset tuntuvat vaikeilta, mahdottomilta ja jopa pelottavilta.

Onnistuminen ei ole sattumaa, eikä onnistuminen vaadi rakettitiedettä. 

Se tarkoittaa oikeasti sitä, että kuka tahansa voi onnistua. Meillä kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet onnistumiseen, vaikka se tuntuu välillä jopa päinvastaiselta.

Siis tuntuu.

Miksi kaveri porskuttaa menemään, kun omia tavoitteita ja unelmia on mahdoton saavuttaa?

Onko oikeasti näin vai näyttääkö kaverin eteneminen ainoastaan ulospäin helpommalta? 

Siis näyttää.

Aika usein nimittäin kuvittelemme, että toisella onnistuminen on helpompaa.

Siis kuvittelemme.

Jokainen kohtaa elämässään haasteita ja ongelmia.

Ja jokaisen tulee selvittää nämä haasteet ja ongelmat, jotta pääsee eteenpäin omassa elämässään. 

Joskus se käy nopeammin ja joskus muutos vaatii pidemmän aikaa. On kuitenkin faktaa, että onnistut, jos haluat ja päätät onnistua. 

Päätökseen asti homma on vielä oikeastaan aika helppo. Varsinainen työ alkaa tuon päätöksen jälkeen.

Mitkä asiat sitten vaikuttavat onnistumiseen?

Päätöksen jälkeen tulee olla valmis ottamaan konkreettisia askeleita onnistumisen mahdollistamiseksi. Pienet askeleet riittävät, mutta on tärkeää ottaa niitä joka päivä.

Mikäli aiemmat yritykset eivät ole tuoneet haluttuja muutoksia, eivät ne tee sitä tälläkään kertaa. Päätöksen jälkeen tulee olla valmis tekemään edes jotakin eri tavalla kuin aiemmin.

Konkreettinen tekeminen voi kuulostaa vaikealta ja usein se siltä myös tuntuu.

Sen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa, sillä voit onnistua helpommin kuin uskotkaan.

Jos haluat helpot ja yksinkertaiset onnistumisen askeleet käyttöösi, niin astu 30 päivän ohjatulle matkalle Onnistumiseen.

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *