fbpx

Tervetuloa Lupausten Portaille!

Jo pienikin muutos vaikuttaa moniin asioihin elämässäsi.

Aika usein kun kaipaamme muutoksia elämäämme, voi jo pelkkä aloittaminen tuntua ylitsepääsemättömältä.

Joskus voi tuntua siltä, että muutos vaatii liikaa voimia tai aikaa, eikä itsellä ole kumpaakaan niistä. Eikä edes tietoa siitä mistä lähtisi liikkeelle. 


Miten silloin voisi edes onnistua?

Tiedän omasta kokemuksesta miten vaikeaa muutosten tekeminen voi olla. 

Mikäli kipuilee painonhallinnan tai makeanhimon kanssa,  on todennäköisesti kuullut useammin kuin kerran erilaisia neuvoja ja ohjeita, kuten ”kokeile tätä dieettiä ”, ”treenaa tämän treeniohjelman mukaan”, ”liiku enemmän ja syö vähemmän” tai vaikkapa ”vähennä kaloreiden määrää",  "jätä kaikki herkut syömättä" tai "ei se voi olla niin vaikeaa, älä syö niitä karkkeja."


Hyvätkään neuvot eivät välttämättä ole kuitenkaan niitä oikeita neuvoja.

Oman painonsa kanssa kipuileva tuntee syyllisyyttä ja jopa häpeää. Usein kritisoimme ja suorastaan ruoskimme itseämme, sillä kaikista näistä neuvoista tai kokeiluista huolimatta emme kuitenkaan pääse eteenpäin.


Perinteiset ohjeet eivät vaan toimi.


Vaikka tiedämme sen, että ihminen laihtuu syödessään vähemmän kuin mitä hän kuluttaa, ei se käytännön elämässä ole välttämättä näin helppoa. Jos se olisi näin helppoa, ei meillä kenelläkään olisi minkäänlaisia ongelmia painonhallinnan, syömisen tai herkuttelun kanssa.


Vaikka itsellä ei olisi minkäänlaisia ongelmia painonhallinnan kanssa, niin usealla meistä näitä haasteita ja ongelmia kuitenkin on.  Se mikä on helppoa yhdelle, ei välttämättä ole sitä toiselle.


Usein ajattelemme, että laihdutuskuuri ratkaisee kaikki ongelmat elämässä. 


Mietimme päivästä toiseen, että olisimmepa edes vähän hoikempia ja painaisimme vähemmän, niin tämäkin asia olisi paljon helpompi. Olisimme onnellisempia ja tyytyväisempiä itseemme ja elämäämme.


Laihduttaminen ei kuitenkaan välttämättä tuo haluttuja tuloksia, vaan ainoastaan vie syvemmälle ongelman syövereihin.


Ja kaikesta tästä huolimatta saatamme edelleen ajatella, että seuraava laihdutuskuuri ratkaisee kaikki ongelmat.


Mitä jos sen sijaan, että sortuisit edelleen erilaisiin laihdutuskuureihin ja yrittäisit kenties viimeisillä voimillasi saavuttaa haluamasi tavoitteen, tekisitkin tällä kertaa jotakin eri tavalla ja oikeasti saavuttaisit niitä asioita elämään, joita haluat?


Miltä se sinusta kuulostaisi?

Voiko vaaka saada itkemään?

Saattaa kuulostaa hassulta, mutta vaaka voi todellakin saada itkemään. Ja mikäli ei itkemään, niin se voi saada tuntemaan itsensä epäonnistuneeksi tai lihavaksi.

Mikäli ei itse tunne näin, niin kuitenkin monet ystävät sekä ympärillä olevat ihmiset tietävät tämän tuskan. He eivät kuitenkaan välttämättä kerro siitä, vaan pitävät tämän tunteen sisällään visusti piilosta muilta.

He saattavat jopa vitsailla asiasta, mutta todellisuudessa jokainen lause satuttaa ja vahvistaa tätä epäonnistumisen tunnetta ja kriittistä suhtautumista itseensä sekä omaan painoon.

Yksi lukema voi viedä kierteeseen, josta irrottautuminen voi olla vaikeaa ja tuntua jopa mahdottomalta.

Oletko koskaan miettinyt minkälainen valta yhdellä pienellä kapistuksella voi olla ihmisen elämään?

Tämän pienen kapistuksen näyttämän lukeman tavoittelu voi vaikuttaa negatiivisesti moneen asiaan omassa kehossa ja koko elämässä. Se voi viedä kierteeseen, josta irrottautuminen on vaikeaa. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla niin, sillä sinulla on mahdollisuus muuttaa tilanne. 

Ihan pienestä asiasta ei ole kysymys, sillä kyse on sinun elämästäsi.

Saatat olla tilanteessa, jossa et edes tiedä mistä aloittaisit.

Jojoilun ja painon kanssa stressaamisen lisäksi saatamme tasapainoilla työn ja arjen välillä, kamppailla väsymyksen ja jaksamisen äärirajoilla, stressaantuneena ja kellon sekä kalenterin kanssa kilpaa juosten.


Työmotivaatio on saattanut kadota jonnekin arjen pyöritykseen ja jatkuviin muutoksiin. Jo töihin lähteminen voi tuntua haasteelliselta, eikä välttämättä enää edes nauti työstään samalla tavalla kuin ennen.


Lannistumme ja tunnemme itsemme epäonnistuneiksi. 

Toivomme salaa mielessämme, että osaisimme suhtautua itseemme rennommin. Vertailemme itseämme muihin ja mitä enemmän vertailee, sitä pienemmäksi ja huonommaksi tuntee itsensä.


Mikäli oma koti, parisuhde, työ, taloudellinen tilanne, osaaminen, jaksaminen, ihmissuhteet tai vaikkapa kehon koko tai muoto ei täytä ulkopuolelta tulevia laatukriteereja.... 

... tuntee itsensä entistä huonommaksi.  

... ei ole tyytyväinen itseensä tai elämäänsä.

... toivoo salaa, että osaisi rakastaa ja arvostaa itseään enemmän. 


Tuossa pyörityksessä alkaa pikku hiljaa kaikki asiat itsessä ja ympärillä ärsyttämään. Saatamme kipuilla parisuhteessa tai muissa ihmissuhteissa ja mitä huonommin itse voi, sitä negatiivisemmin se vaikuttaa omaan elämään.


Lisää haasteita elämään tulee kiltin tytön viitan kantamisesta.


Osa meistä kantaa harteillaan kiltin tytön viittaa vielä aikuisiälläkin. Se aiheuttaa haasteita hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin, sillä rooliin kuuluu olla valmiina juoksemaan heti kun käsky käy.


Saatamme tehdä enemmän kuin jaksamme tai ehdimme, ja usein oman hyvinvointimme kustannuksella tai jaksamisen äärirajoilla.


Ja mikäli edes yritämme pyristellä irti tuosta roolista tekemällä kerrankin mitä itse haluamme, tunnemme omatunnon piston sydämessämme ja kuulemme syyttävän äänen takaraivossa. 

Saatamme yrittää saavuttaa hyväksyntää, arvostusta ja rakkautta itsellemme haitallisella tavalla. 

Jokaisen elämässä on haasteita ja ongelmia. Joskus voi kuitenkin tuntua siltä, ettei elämässä muuta olisikaan kuin haastavia tilanteita ja erilaisia ongelmia. Tuntuu, että niitä tulee elämääsi tasaisen tappavaan tahtiin. 


Tuossa tilanteessa saatamme ajatella, ettei tilanne voi muuttua. Uskomme, ettemme voi vaikuttaa asiaan ja saatamme jopa unohtaa omat tavoitteemme ja unelmamme.  Mielessä saattaa pyöriä ajatus, että elämän kuuluukin mennä juuri näin. 


Sen ei tarvitse olla näin. Sinulla on mahdollisuus muuttaa koko elämäsi.


Kaikki lähtee siitä, että haluat muutosta.


Vaikka tilanne tuntuisi kuinka vaikealta, niin jo yksikin pieni muutos voi johtaa upeisiin asioihin elämässäsi. 

Kun ratkaiset yhden ongelman, ratkaisee se monta muuta asiaa elämässäsi.

Kyse ei ole laihdutuskuureista tai painosta, vaan kyse on pienistä asioista, joilla voit muuttaa koko elämäsi.


Onnistuminen ei ole sattumaa. Se vaatii tiettyjen asioiden tekemistä arjessasi joka päivä. Ilman näitä konkreettisia askeleita ei mitään muutoksia voi edes syntyä.

Muutos ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä. Joskus se tapahtuu nopeammin ja joskus se vie pidemmän ajan. Muutos vaatii aina tietyn ajan.

Onnistut ottamalla pieniä askeleita oikeaan suuntaan joka päivä. Varsinkin me naiset aloitamme laihdutuskuurin aika usein vaateostoksilla käynnin jälkeen. Tuon hetken jälkeen, kun sovituskopissa huomaa, ettei oma koko enää mahdu päälle tai jotakin ylimääräistä pursuaa housunkauluksesta yrittäessä mahtua aiemmin käyttämääsi vaatekokoon.


Shoppailureissun jälkeen saattoi edessä olla päätös, ettei enää ikinä syö suklaata tai herkkuja ja laihdutuskuurin aloitus. Käytännössä meistä monet ovat olleet tuossa tilanteessa useammin kuin kerran.


Mitä jos et joutuisi aloittamaan alusta enää kertaakaan?  Miltä se tuntuisi?


Valmennus vai verkkokurssi

Sama valmennus ei sovi kaikille. Juuri sen vuoksi voit valita henkilökohtaisen valmennuksen tai valmiin verkkokurssin.

Jotta voin auttaa sinua parhaiten, räätälöin henkilökohtaisen valmennuksen aina yksilöllisesti. Henkilökohtaisessa valmennuksessa keskitytään juuri niihin asioihin, jotka mahdollistavat haluamasi muutokset.

Autan sinua löytämään ratkaisut omiin ongelmiisi ja niihin asioihin, jotka estävät sinua onnistumasta ja saavuttamasta omia tavoitteitasi ja unelmiasi.

Valmennusvaihtoehtoja on monia, koulutan ja valmennan livenä sekä verkossa esimerkiksi Zoomissa ja Teamsissa. Myös puhelinpalaverit sekä WhatsApp-puhelut ovat käytössä.

Vaikka valintasi olisi verkkokurssi, et joudu tekemään matkaasi yksin. Olen tukenasi ja autan sinua mielelläni. Voit aina kysyä neuvoani ja apua.

Se mitä teet tänään, palkitsee sinut huomenna."

Askeleet jatkoon:

1
Kun haluat edetä itsenäisesti oman aikataulusi mukaan, niin valintasi on verkkokurssit.   


Verkkokurssilla et ole riippuvainen muiden aikataulusta, vaan voit opiskella juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Missä ja milloin tahansa 24/7.

2
Kun olet kiinnostunut henkilökohtaisesta valmennuksesta...

lähetä minulle viestiä alla olevan lomakkeen kautta. Kerro hieman omasta tilanteestasi. Otan sinuun yhteyttä sähköpostilla ja sovin kanssasi ajankohdan, jolloin voin soittaa sinulle jutellaksemme tarkemmin siitä, miten voisin auttaa juuri sinua.

Keskustelumme on ilmainen, eikä se sido sinua mihinkään. Mikäli keskustelumme jälkeen sinusta tuntuu, että olisin sopiva henkilö auttamaan sinua, teen sinulle ehdotuksen jatkosta.

>