fbpx

Jo pienikin muutos vaikuttaa moniin asioihin elämässäsi positiivisesti.

Usein kun kaipaamme muutoksia elämäämme, voi pelkkä aloittaminen tuntua ylitsepääsemättömältä.

Joskus voi tuntua siltä, että muutos vaatii liikaa voimia tai vie liian kauan aikaa, eikä itsellä ole kumpaakaan niistä. Eikä edes tietoa siitä, mistä lähtisi liikkeelle. Miten silloin voisi uskoa itseensä ja omaan onnistumiseen?


Saamme ympäriltämme erilaisia neuvoja, miten voisi laihtua nopeasti, päästä bikinikuntoon kesäksi, parantaa parisuhdetta, irrottautua oravanpyörästä tai muuttaa esimerkiksi taloudellista tilannetta. 


Ohjeita löytyy joka lähtöön, mutta käytännön toteutus voi olla sitten huomattavasti mutkikkaampi.

Hyvätkään neuvot eivät välttämättä ole niitä toimivia neuvoja.

Oman painonsa tai hyvinvointinsa kanssa kipuileva tuntee usein syyllisyyttä ja jopa häpeää. Ongelmat parisuhteessa tai taistelu taloudellisten haasteiden kanssa nostaa epäonnistumisen ja jopa häpeän tunteita.

Usein kritisoimme ja ruoskimme itseämme siitä tilanteesta, johon olemme ajautuneet. Kaikista ympärillä olevasta tiedosta ja saaduista neuvoista huolimatta emme kuitenkaan pääse eteenpäin.

Lupausten Portaat on kaikkea tätä:

  • Lupausten Portailla saat toimivat työkalut onnistumiseen lähtötilanteestasi huolimatta. Pääset välittömästi soveltamaan juuri oikeita työkaluja omaan elämäntilanteeseen ja hyvinvointiisi.
  • Työkalujen avulla rakennat vankan pohjan omalle hyvinvoinnillesi ja onnellisemmalle elämälle.
  • Työkalujen ja vinkkien avulla lisäät onnellisuuttasi, varmuuttasi ja tyytyväisyyttä itseäsi ja elämääsi kohtaan. Työkalujen avulla saat hallinnan tunnetta joskus jopa kaoottiselta tuntuvaan elämääsi.
  • Lupausten Portaat antaa sinulle lempeät ja armolliset tavat saavuttaa juuri niitä asioita elämääsi, joita oikeasti haluat.

Ja mikä parasta, saamasi työkalut toimivat kaikkiin elämäsi osa-alueisiin tavoitteestasi tai unelmastasi riippumatta.

Usein haluamme isoja muutoksia mahdollisimman nopeasti! Se on täysin normaalia, ja olet ehkä itsekin joskus ajatellut samoin,

... kun laskupino pöydän päällä kasvaa ja tarvitset nopeasti jostain rahaa laskujen maksuun.

... kun pitää miettiä maksatko sähkölaskun vai ostatko perheellesi ruokaa.

... kun saat kutsun 50- tai 60-vuotissynttäreille tai ystävän tyttären häihin ja menet välittömästi vaa’alle ja kurkistat vaatekaappiin. Pahus, se edelliskesän mekko ei enää menekään päälle. 

... tai kun raahaudut viimeisillä voimillasi työpaikalle ja sinua pyydetään jälleen venymään ja vanumaan.

... tai kun ystävät soittavat sinulle ja kaatavat kaiken pahan olonsa sinun niskaasi – välittämättä miltä sinusta ehkä juuri sillä hetkellä tuntuu.

Elämässä kohtaa monia erilaisia taitekohtia, joissa haluamme muutoksen heti. Isot muutokset vaativat kuitenkin paljon ponnisteluja ja energiaa. Ja niitä meillä ei välttämättä ole. 

Siksi parempi keino on tehdä pieniä muutoksia säännöllisesti.

Mieti hetki polkupyörällä ajoa. Kun apupyörät otettiin pois, ajaminen ei onnistunut ensimmäisellä, eikä vielä toisellakaan kerralla. Piti opetella vähän, pieni matka kerrallaan. Ensin piti löytää tasapaino, sitten polkea ja lopuksi vielä ohjata.

Ja jarrujakin oli hyvä opetella käyttämään!

Tuntuupa sinusta nyt miltä tahansa, lupaan sinulle, että muutos on mahdollinen. Sinun tarvitsee vain ottaa ensimmäinen askel.

Eräs ystäväni kipuili painonhallinnan ja makeanhimon kanssa vuosikausia. Vuosien varrella hän on kuullut useammin kuin kerran erilaisia neuvoja ja ohjeita.  

Kokeile tätä dieettiä ”, ”treenaa tämän treeniohjelman mukaan”, ”liiku enemmän", "syö vähemmän”, ”vähennä kaloreiden määrää",  "jätä kaikki herkut syömättä" ja "ei voi olla niin vaikeaa jättää ne karkit syömättä" ja "ethän edes yritä."

Hän yritti useammin kuin kerran ja joutui lopulta toteamaan, etteivät ohjeet toimi. Ystäväni oli väsynyt jatkuvaan yrittämiseen ja oli jo valmis luovuttamaan.  

Vaikka ystäväni tiesi, että hän laihtuisi syödessään vähemmän ja liikkuessaan enemmän, ei se käytännön arjessa ollut niin helppoa. Päinvastoin. Paperilla kaikki näytti hyvälle, mutta normaaliarki iski silmille kuin märkä rätti. 

Eikä ystäväni ole ainoa. Jos painonhallinta olisi näin helppoa, ei meillä kenelläkään olisi minkäänlaisia ongelmia painonhallinnan, syömisen tai makeanhimon kanssa.


Ja vaikka itsellä ei olisi minkäänlaisia ongelmia painonhallinnan tai makeanhimon kanssa, niin usealla meistä näitä haasteita ja ongelmia kuitenkin on.  Se mikä on helppoa yhdelle, ei välttämättä ole sitä toiselle.

Onnistuminen ei ole sattumaa. Se vaatii ainoastaan tiettyjen asioiden tekemistä arjessasi joka päivä.

Se voi kuulostaa vaikealta, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Ilman näitä konkreettisia askeleita ei kuitenkaan mitään muutoksia voi edes syntyä.


Mikään muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Joskus se tapahtuu nopeammin ja joskus se vie pidemmän ajan. 

Muutos vaatii aina tietyn ajan.

Onnistut ottamalla pieniä askeleita oikeaan suuntaan joka päivä. 


Aloita matkasi lataamalla maksuton alkukartoitus ja selvitä oma lähtötilanteesi

Marketing by

Lataamalla maksuttoman alkukartoituksen, liityt samalla Lupausten Portaiden sähköpostilistalle. Sähköpostilistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään ja voit poistua sieltä milloin tahansa, jokaisen viestin lopussa olevan "Poistu listalta" linkin kautta. Lähetän sinulle keskimäärin 1 - 4 viestiä kuukaudessa. Viestit sisältävät vinkkejä, ohjeita, yllätyksiä sekä silloin tällöin markkinointiviestejä. 

>