Asiakkaani tulevaisuus hajosi silmänräpäyksessä.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Elämän vastoinkäymiset koettelivat asiakkaani voimavaroja. Kaikki mureni yhdessä hetkessä. Tulevaisuus näytti haastavalta.

Työelämän haasteet romahduttivat asiakkaani tulevaisuuden: turvallisuus, koti, suunnitelmat kaikki haihtuivat.

Asiakkaani koki joutuvansa venymään äärirajoilleen työssään, joutuen vastaamaan tehtävistä, jotka eivät olleet osa hänen työnkuvaansa. Työpaikan myrkyllinen ilmapiiri ja vastoinkäymiset vaikuttivat negatiivisesti asiakkaani hyvinvointiin, vaikka hän teki työnsä moitteettomasti ja sai kiitosta.

Esimiehen välinpitämättömyys pahensi tilannetta: ongelmat pyrittiin lakaista maton alle sen sijaan, että niihin olisi puututtu. Tilanne eskaloitui vaikuttaen koko työyhteisöön.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Edessä oli puntaroinnin paikka.

Asiakkaani koki tilanteen niin kuormittavaksi, että joutui lopulta pitkälle sairauslomalle. Sairausloman aikana hän alkoi tarkastella tarkemmin omaa hyvinvointiaan ja työhönsä liittyviä asioita.

Hän listasi työnsä hyviä ja huonoja puolia, yllättyen itsekin huomatessaan kuinka paljon negatiivisia puolia työstään löytyi.

Vaikka tulevaisuus pelotti, hän päätti lopulta irtisanoutua työstään, sillä hän ei halunnut palata työyhteisöön, jossa ei voinut hyvin. Tilanne ei kuitenkaan parantunut, kun samalla aviomies ilmoitti haluavansa erota.

Olen keskustellut asiakkaani kanssa puhelimitse usein, ja joka kerta hän kertoi keskustelun auttaneen häntä eteenpäin. Vaikka itku ei meinannut loppua, jokainen keskustelu toi mukanaan enemmän ilon hetkiä ja toivonpilkahduksia.

Olen ylpeä asiakkaastani. Vaikka tilanne oli haastava, hän on päässyt eteenpäin ja huomannut oman vahvuutensa.

Hänen lausahduksensa sai minut pohtimaan omaa tavoitettani. Hän sanoi: ’Autoit minua tunnissa enemmän kuin terapeutti kahdessa vuodessa.’ Tuo kommentti herätti minut miettimään syvemmin omaa työtäni ja sen vaikutusta asiakkaisiini.”

Olen onnistunut työssäni sillä hetkellä, kun minusta tulee tarpeeton. 

Tuo hetki tarkoittaa myös eräänlaista luopumisen tuskaa. Vaikka tunnen haikeutta, olen samalla iloinen ja onnellinen siitä, että olen voinut auttaa.

Ja ennen kaikkea olen onnellinen siitä, että asiakkaani on onnistunut.

Auttaminen tapahtuu monin eri keinoin.

Se, että saa auttaa, ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Joskus emme ole valmiita ottamaan apua vastaan, vaikka se voisi muuttaa koko elämän suunnan.

Jos näin on, on vaikeampi onnistua.

Kaikki lähtee meistä itsestämme. Jos meille heitetään pallo ja annetaan mahdollisuus muuttaa oma tulevaisuutemme, on meistä itsestämme kiinni otammeko pallon vastaan.

Osa ottaa kopin ja osa antaa pallon mennä menojaan.

Ne, jotka ottavat kopin, haluavat muuttaa jotakin omassa elämässään ja ovat valmiita tekemään asioita, jotka mahdollistavat onnistumisen.

Ne, jotka antavat pallon mennä menojaan, jatkavat samalla tavalla tuostakin hetkestä eteenpäin ja ainoastaan ihmettelevät, kun mikään ei muutu.

Nyt heitän pallon sinulle – otatko sen vastaan vai annatko pallon mennä menojaan?

Jos sinusta tuntuu, että voisin auttaa sinua, älä epäröi laittaa minulle viestiä.

Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen info(at)lupaustenportaat.fi

Rakkaudella
Virpi

minkälainen-tulevaisuus-sinulla-on

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *