|

Onnistuminen helpommaksi karvaisten ystäviemme avulla.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Kolmen karvaturrin omistajana näen päivittäin, miten koirien toiminta tarjoaa opetuksia meille kaikille. Oma onnistuminen on helpompaa ottamalla koirien viisauden huomioon.

Koirat ovat mestareita onnellisuuden ja viisauden osoittamisessa.

Vaikka koirat tarjoavat meille arvokkaita oppeja, on kuitenkin sangen helppo unohtaa soveltaa niitä omassa elämässä. Opimme kuitenkin parhaiten seuraamalla viisaampia olentoja ympärillämme ja hyödyntämällä heidän esimerkkiään.

Ota mallia rentoudesta.

Eräs asia, josta suorastaan kadehdin koiriani, on heidän kykynsä rentoutua. He eivät tarvitse pehmeitä sohvia tai sänkyjä; he voivat levätä missä tahansa. Koiran täydellinen luottamus ympäröivään maailmaan näkyy, kun ne makaavat selällään, tassut kohti taivasta. Tämä tila, jossa mieli lepää ja huolia ei ole, on jotain, mitä meidänkin tulisi tavoitella joka päivä.

Ruokailun yksinkertaisuus.

Koirat eivät stressaa ruoasta samalla tavalla kuin me ihmiset. Heille ruoka on aina ilonaihe, he eivät murehdi sen koostumusta tai määrää. Oppikaamme samalla tavalla nauttimaan ruuasta ilman turhaa stressiä tai syyllisyyttä.

Ole rohkea oma itsesi.

Koirat eivät esitä mitään. He ovat aina aitoja ja rehellisiä. Miksi meillä ihmisillä on vaikeuksia tehdä samaa? Rohkeus olla oma itsensä on vapauttavaa ja antaa mahdollisuuden menestykseen ja todelliseen yhteyteen toisten kanssa.

Ole läsnä hetkessä.

Koirat eivät tarvitse sanoja lohduttaakseen. He ovat yksinkertaisesti läsnä. Heidän kykynsä jakaa tunteita ilman sanoja on opetus meille kaikille. Lohduttaminen ja tukeminen eivät vaadi suuria eleitä, vaan yksinkertaisesti läsnäoloa ja huolenpitoa.

Pysähdy ja ota aikaa itsellesi.

Vaikka kiire saattaa hallita elämäämme, on tärkeää muistaa välillä pysähtyä. Koirat osaavat nauttia elämästä myös ilman suuria seikkailuja ja jatkuvaa tekemistä. Pysähtyminen antaa mahdollisuuden arvioida omaa hyvinvointiamme ja löytää tasapaino kiireen keskellä.

Jatkuva oppiminen.

Koirat ovat ikuisia oppijoita, eikä meidänkään tulisi lopettaa uuden oppimista. Ikä ei ole este oppimiselle, ja jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuden kehittyä paremmaksi versioksi itsestämme. Emme saa antaa pelon tai epävarmuuden rajoittaa omia mahdollisuuksiamme.

Hyväksy menneet ja keskity nykyhetkeen.

Koirat eivät jää vatvomaan menneitä virheitä tai loukkauksia. Ne elävät tässä ja nyt. Meidänkin tulisi oppia hyväksymään menneet tapahtumat ja keskittyä tämän hetken mahdollisuuksiin. Onnistuminen on vaikeaa, kun jäämme kiinni menneeseen.

Näiden viisaiden opetusten avulla voimme löytää enemmän iloa, rauhaa ja tasapainoa arkeemme. Onnistuminen on helpompaa ottamalla mallia näistä eläinmaailman viisauksista.

Otetaan siis mallia karvaisilta ystäviltämme ja opitaan elämään täysillä joka hetki!

Rakkaudella
Virpi

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *