Onko laihdutuskuuri ainoa tie bikinikuntoon?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Bikinikunnon tavoittelu alkaa virallisesti jo keväällä, mikä näkyy uutisvirrassa täyttyvistä erilaisista mainoksista kuten ’Näin saavutat kesäkunnon ilman saliharjoittelua’ tai ’Aloita tämä laihdutuskuuri, jotta ehdit kuntoon kesäksi’.

Tämä jatkuva kampanjointi saattaa aiheuttaa ärtymystä monille, sillä se luo paineita ja saa monet tuntemaan olonsa epävarmaksi.

Seurauksena saatamme ryhtyä toimiin, jotka eivät välttämättä tue omaa hyvinvointiamme ja jaksamistamme, vaan vievät meitä pikemminkin väärään suuntaan.

Tarkoittaako bikinikunto samaa kuin laihdutuskuuri?

Mitä todella tarkoittaa olla ’kesäkunnossa’?

Tiedämme kaikki, että tämä käsite on ollut osa yleistä keskustelua niin pitkään, että sen merkitys on tullut selväksi.

Kesäkunnon tavoittelu liittyy usein painonpudotukseen ja ulkonäköön. Saadaksemme ’kesäkunnon’, meille annetaan viestejä siitä, että meidän tulisi tehdä jotain itsemme eteen.

Henkilökohtaisesti aihe nostaa höyryn korvistani. Olin nimittäin vuosia jatkuvalla laihdutuskuurilla, tavoitellen kesäkuntoa, vaikka todellista tarvetta siihen ei ollut. Ja silloin kun tarve oli todellinen, yritin vielä kovemmin saavuttaakseni himoitun ’kesäkunnon’.

Yritin kaikenlaisia nopeita laihdutuskeinoja mainoslauseiden houkuttelemana, ja lopulta huomasin vain heikentäväni omaa hyvinvointiani.

Jatkuva laihduttaminen vei minut vain kauemmaksi tavoitteistani ja toi mukanaan muita ongelmia.

Mutta entäpä jos kääntäisimme asian toisin päin?

Kuinka valmistaudut talven osalta?

Oletko kenties harkinnut erilaista lähestymistapaa talvikuntoon valmistautumisessa? Onko mielessäsi käynyt ajatus siitä, että jotakin olisi tehtävä?

Ja oletko huomannut, että kesän jälkeen ei juurikaan ole mainoksia tai artikkeleita siitä, miten valmistaudutaan talvikuntoon?

Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että talvikuntoon valmistautuminen ei ole samalla tavalla korostunut keskustelunaiheena. Sen sijaan keskitytään edelleen usein laihduttamiseen ja kesän aikana kertyneiden ylimääräisten kilojen poistamiseen.

Meidän jokaisen keho on kuitenkin valmiina talveen juuri sellaisena kuin se on – riippumatta siitä, miltä se näyttää.

On totta, että saattaa joskus olla vaikea olla tyytyväinen omaan kehoonsa. Tällöin mainokset ja artikkelit kesäkunnosta tai bikinikunnosta saavat meidät tekemään valintoja, jotka eivät välttämättä tue omaa hyvinvointiamme.

Mutta tässä on yksinkertainen ratkaisu: älä anna ulkoisten tekijöiden määrittää sitä, miltä sinun tulisi näyttää.

Ole tyytyväinen itseesi sellaisena kuin olet.

Rakasta itseäsi juuri sellaisena kuin olet, jokaista osaa kehostasi. Jokainen ryppy, jokainen muoto – ne kaikki ovat osa sinua.

Sillä mitä enemmän rakastat itseäsi, sitä onnellisempi olet. Ja sitä paremmin voit saavuttaa omat tavoitteesi ja unelmasi.

Jätä kesäkunto unholaan.

Keskity tekemään asioita, jotka auttavat sinua olemaan tyytyväisempi itseesi jokaisena vuoden päivänä.

Kesäkuntoon liittyy usein kiire ja paine saavuttaa tietynlainen ulkonäkö vain tiettynä aikana. Totuus kuitenkin on, että kesä tulee riippumatta siitä, mitä teet tai mitä et tee.

Loppujen lopuksi asia on hyvin yksinkertainen: bikinikunto ei vaadi mitää muuta kuin bikinit.

Rakkaudella
Virpi

unohda-laihdutuskuuri-ja-onnistu-helpommin-ja-armollisemmin

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *