|

Tunteet saavat takertumaan liian pieniksi jääneisiin farkkuihin.

Vaatekaapin pohjalla saattaa olla vaatteita, jotka odottavat sopivaa hetkeä. Ne ovat siellä, koska ne eivät mahdu päälle juuri nyt. Useimmiten kyse ei ole vain pesulämpötilasta tai kutistumisesta – todennäköisemmin vartalo on muuttunut. Ja se nostaa kehoon ja mieleen epämiellyttävät tunteet.

Kun huomaamme, että vaatteet eivät enää sovi, se voi toimia sysäyksenä miettiä, mitä voisi tehdä. Yleensä ensimmäinen ajatus on laihduttaminen.

Monet asettavatkin tavoitteekseen laihtua tietty määrä mahdollisimman nopeasti, mutta tämä voi aiheuttaa haasteita hyvinvoinnille.

Jos laihtuminen on kuitenkin tavoitteenasi, kannattaa harkita asiaa toiselta kantilta.

Laihduttaminen on usein rajoittava kokemus ja nostaa kehoon negatiiviset tunteet.

Laihduttaminen on usein rajoittava kokemus. Kun olet laihdutuskuurilla, mielesi saattaa kaivata kaikkea sitä, mitä et saisi syödä. Ajatuksesi pyörivät jatkuvasti ruoan ympärillä, mikä voi tuntua uuvuttavalta.

Laihdutuskuurin aikana saatat kokea myös epäonnistumisen tunteita, erityisesti jos painosi vaihtelee päivästä toiseen tai jos palaatkin laihdutuskuurin jälkeen takaisin alkuperäiseen painoon. Tämä on yleinen ilmiö.

Onko vaivan arvoista pyrkiä mahtumaan vanhoihin farkkuihin? Vai olisiko helpompaa hyväksyä vartalosi muutokset ja luopua liian pienistä vaatteista?

Vapauta itsesi painon ja laihduttamisen miettimisestä.

Ei ole hyväksi miettiä omaa painoa tai ulkonäköä muiden mielipiteiden perusteella, olivat ne sitten kavereiden, tuttavien, lehtien lööppien tai sosiaalisen median kautta esitettyjä.

Ei myöskään kannata verrata itseään nuoruuden painoon tai siihen, mihin farkkukokoon mahtui 20 vuotta sitten.

Kommentit painosta tai ulkonäöstä eivät myöskään ole hyvä mittari oman arvon määrittämiseen. On tärkeää jättää nuoruuden mielikuvat, realistisesti liian pienet farkut tai muiden epäasialliset kommentit omaan arvoonsa.

Miten tunteet vaikuttavat terveyteesi?

Kun pohdit omaa hyvinvointiasi, keskity terveytesi edistämiseen. Älä tuijota nykyistä painoasi, vaan harkitse niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat painoon.

Entä jos tavoitteena olisikin energisempi ja kevyempi olo, sen sijaan että tuijottaisit tiettyä kilomäärää tai yrittäisit mahtua tiettyihin farkkuihin?

Miltä tuntuisi, jos olisit energisempi ja kevyempi? Millaisia tuntemuksia se herättäisi kehossasi?

Tavoitellessasi pirteämpää ja energisempää oloa, teet päätöksiä, jotka tukevat tätä tavoitetta. Näin valinnoillasi on myös positiivinen vaikutus painoon.

On tärkeää olla realistinen.

Jos olet kerryttänyt kiloja vuosien varrella, niiden karistaminen pois ei tapahdu hetkessä. Muutokset vaativat aikaa ja malttia. Tee muutoksia pienin askelin, jotta kehosi ja mielesi pysyvät mukana.

Tavoitteena ei ole tehdä tilapäisiä muutoksia, vaan luoda pysyviä elämäntapamuutoksia, jotka tukevat hyvinvointiasi pitkällä aikavälillä.

Ja lopuksi, mitä tulee liian pieniin farkkuihin: ”Ei kannata säilyttää niitä kaapissa, sillä ne vain muistuttavat menneestä ajasta.”

Luovu niistä ja anna tilaa uusille, positiivisille tavoitteille.

Rakkaudella
Virpi

valjasta-tunteet-onnistumiseen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *