fbpx

Miksi epäröit silloin, kun olisi toiminnan aika? Luota itseesi.

Aika usein tilanteessa, jossa pitäisi tehdä jokin päätös, alkaakin epäröimään. Saattaa tuntua siltä, ettei oikein luota itseensä tuossa tilanteessa. Saatamme pelätä tekevämme väärän päätöksen. Olkoon päätöksesi mikä tahansa, niin luota itseesi.

Tuntuuko sinusta, ettet uskalla ottaa edes ensimmäistä askelta vaikka kuinka haluaisit? Mikä tuossa päätöksessä pelottaa? Miksi päätöksen tekeminen on vaikeaa?

Mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Entä mikä on parasta, mitä voisi tapahtua?

Ehkä jostain syystä et edes halua tehdä päätöstä ja siksi pyörittelet asiaa päättämättä yhtään mitään.

Myös päätöksen tekemättä jättäminen on päätös.

Se, että jää nykytilanteeseen on päätös. Päättää olla samassa olotilassa ja tilanteessa myös tulevina päivinä ja ehkä tulevina vuosina.

Se, jos mikä on aikamoinen päätös. Ellei sitten päätä toisin.

Meille ihmisille on annettu vapaa tahto.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että voimme itse päättää mitä asioita haluamme elämäämme. Voimme myös itse päättää mitä unelmia ja tavoitteita haluamme saavuttaa.

Ja se tarkoittaa myös sitä, että voimme jättää unelmien ja tavoitteiden saavuttamisen toisille ja olla haluamatta itse niitä.

Pelko vaikuttaa onnistumiseen.

Pelolla voi olla suuri merkitys siihen, miten onnistuu ja miten pääsee etenemään kohti omia tavoitteita ja unelmia. Tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen kaatuu nimittäin valitettavan usein pelkoon.

Matka tavoitteeseen ja unelmaan ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Matkalla kohtaamme esteitä ja haasteita, jotka vaativat käsittelemistä. Ongelmien lakaiseminen maton alle ei ratkaise mitään, vaan ongelmaan tulee etsiä ratkaisua, jotta voi ylipäätään jatkaa eteenpäin.

Kohtaamme pelkoja siitä, ettemme tule onnistumaan. Mitä jos kaikki aiempi tehty työ ja kaikki ponnistelut menevät hukkaan? Saatamme kohdata ajatuksen, ettemme kuitenkaan osaa. Saatamme myös miettiä, että miksi edes yrittää, jos kuitenkin jossakin hetkessä itse tai joku muu huomaa, ettei osaakaan.

Entä jos sairastuu vakavasti?

Miksi yrittäisi saavuttaa omat unelmansa, jos kuitenkin sairastuu jossakin hetkessä vakavasti, eikä voi edes nauttia omasta unelmastaan?

Mitä jos näyttää tai kuulostaa typerältä? Miksi edes yrittäisi kertoa omista ajatuksista tai tehdä haluamaansa muutosta, jos kuitenkin näyttää typerältä?

Mitä muut ajattelevat? Miksi edes yrittäisi tavoitella asioita, joita itse haluaa, jos toisten mielestä se on älytöntä, naurettavaa tai jopa itsekästä?

Niinpä, miksi?

Lue tästä: Estääkö pelko sinua saavuttamasta niitä asioita elämääsi, joita haluat?

Älä mieti mitä muut ajattelevat.

Älä mieti muiden ajatuksia. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta. Ainoastaan sillä on merkitystä, mitä itse ajattelet itsestäsi.

Kun lähtee tekemään mitä tahansa muutosta omaan elämään, niin joutuu kohtaamaan omia pelkoja. Tuossa tilanteessa joutuu omalle epämukavuusalueelle. Epämukavuusalueella jokin asia tai tilanne on vieras, vaikea, hankala, outo, haasteellinen tai esimerkiksi pelottava.

Epämukavuusalue on kuitenkin ainoastaan tunnetila, johon jokainen meistä voi vaikuttaa. Ja mikä parasta, tuo tunnetila on ainoastaan väliaikainen.

Kun olet tuossa hetkessä, niin edessäsi on iso mahdollisuus. Kun selvität tuon hetken, selätät pelkosi oman unelmasi edestä ja pääset eteenpäin.

Miksi on helppo antaa periksi?

Kun kohtaamamme pelot kasvavat suuremmiksi kuin luvassa oleva palkinto, annamme helpommin periksi. Kun palkintona on jotakin sellaista, mitä oikeasti haluaa, jaksaa myös ponnistella sen eteen ja tehdä tarvittavia muutoksia omassa arjessa.

Hyvin usein eteemme tulevat pelot estävät meitä onnistumasta. Eteen tulevat pelot todennäköisesti estävät usein myös aloittamasta. On helpompaa jättää yrittämästä, jos se tuntuu vaikealta ja pelottavalta, eikä edes usko itse omaan onnistumiseensa.

Lue tästä: Miten elämä muuttuu, kun uskot onnistumiseesi?

Jos mietit omaa unelmaasi, sitä unelmaa mitä et vielä ole saavuttanut, niin kumpi seuraavista osuu ja uppoaa?

  • Se, että olet valmis menemään läpi harmaan kiven saavuttaaksesi oman unelmasi?

  • Vai se, ettet edes aloita, koska… ja koska… ja koska… Aloittaisit kyllä, mutta…., eikä…., eikä…

Oletko valmis päästämään käsistäsi omat unelmasi ?

Vai oletko valmis saavuttamaan villeimmätkin unelmasi peloistasi huolimatta?

Mikäli vastauksesi on jälkimmäinen, lue Läpimurto onnistumiseen -verkkokurssista tästä.

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>