Mitä anteeksianto tarkoittaa omalle hyvinvoinnille?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Anteeksianto voi olla avain omien tavoitteidesi saavuttamiseen. Kuitenkin jos et kykene päästämään irti menneisyyden ajatuksista ja uskomuksista, oma etenemisesi voi olla hankalaa.

Mitä merkitystä anteeksiantamisella on omalle hyvinvoinnillesi?

Loukkaantumisen hetkellä kielteiset tunteet voivat vallata mielen. Kannamme mukanamme vuosien, jopa koko elämän ajan, vihan ja katkeruuden tunteita.

Anteeksiantaminen voi auttaa vapautumaan esteistä, jotka estävät onnistumista ja eteenpäin menemistä.

Viha ja katkeruus vaikuttavat mielen lisäksi myös kehoon, aiheuttaen fyysistä ja emotionaalista rasitusta. Anteeksianto vapauttaa näistä rasituksista. Anteeksianto vapauttaa jännitystä kehosta ja helpottaa oloa.

Anteeksiantaminen johtaa aina muutokseen.

Menneisyys saattaa vaikuttaa nykyhetkeen ja estää tavoitteiden saavuttamista. Tapahtumat ja ihmiset menneisyydessä voivat pitää meitä jumissa. Jos et kykene päästämään irti menneisyyden rajoitteista, ne voivat estää menemästä eteenpäin.

Emme edes tiedosta kaikkia niitä asioita, joilla on vaikutusta meihin ja tekemiimme valintoihin ja päätöksiin nykyhetkessä. Meitä rajoittava asia on voinut tapahtua eilen, mutta yhtä hyvin se on voinut tapahtua kaukana menneisyydessä, ehkäpä jo lapsuudessa.

On tärkeää keskittyä nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, eikä antaa menneisyyden vaikuttaa.

Anteeksianto voi olla vaikeaa, mutta se on vaivan arvoista.

Sen avulla voit saavuttaa halutun elämän ja pääset etenemään kohti haluamiasi asioita.

Oletko kokenut tilanteen, jossa kaksi osapuolta pakotetusti halaavat tai paiskaavat kättä sovinnon merkiksi?

Valitettavasti olen myös itse.

”Pyytäkää nyt toisiltanne anteeksi ja sitten unohdetaan kaikki. Painetaan asia villaisella, eikä tästä asiasta sitten enää puhuta”.

Kuulostaako tutulta?

Jos molemmat osapuolet eivät ole sydämellään mukana tilanteessa, todellista anteeksiantoa ja eteenpäin menemistä ei tapahdu.

Tällaisessa pakotetussa sovinnossa ei ole aitoa kasvua tai kehitystä. Se johtaa usein samojen ongelmien toistumiseen ja vie tarpeettomasti energiaa.

Anteeksianto pyrkii tuomaan oikeudenmukaisuutta, ymmärrystä ja yhteistä sovintoa tilanteeseen. Mutta jos toinen osapuoli ei halua ymmärtää toista tai pitää tiukasti kiinni omasta näkemyksestään, todellinen sopu on vaikea saavuttaa.

Ongelman sivuuttaminen ei ratkaise sitä. Se vain piilottaa sen näkyvistä.

Voit vaikuttaa tilanteeseen omalta osaltasi. Menneisyyttäsi et voi muuttaa, mutta voit keskittyä nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

On tärkeää pysähtyä ja tarkastella rauhallisesti niitä asioita, jotka vaikuttavat tunteisiisi, ajatuksiisi ja päätöksiisi.

Aloita tutkimalla niitä tilanteita ja ihmisiä, jotka herättävät sinussa kielteisiä tunteita. Tämä auttaa sinua vaikuttamaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.


Anteeksiantaminen ei ole aina helppoa, koska joutuu kohtaamaan itsensä.

On inhimillistä huomata, ettei ole täydellinen, vaikka saattaa joskus niin ajatella. Anteeksiannon kautta voit kuitenkin hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet, virheinesi ja kaikkine piirteinesi.

Jos et kykene antamaan anteeksi, saatat jäädä ansaan oman syyllisyydentunnon vangiksi, mikä estää sinua etenemästä. Se on valitettavaa, sillä se vaikeuttaa omien unelmien saavuttamista ja itsensä hyväksymistä.

Jos et päästä menneisyyden tapahtumia irti, annat niiden edelleen vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaisuuteesi.

Vaikka anteeksiantaminen voi olla vaikeaa, se kannattaa.

Vaikka tilanne olisi kuinka haastava, anteeksianto voi parantaa omaa hyvinvointiasi merkittävästi. Ja mikä parasta…

Autat itseäsi saavuttamaan elämässäsi ne asiat, joita todella haluat ja tarvitset. Jos se mitä haluat ei liity menneisyyden taakkaan, kannattaa aloittaa muutos jo tänään.

Rakkaudella
Virpi

anteeksianto johtaa aina muutokseen

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *