Mitä anteeksianto tarkoittaa omalle hyvinvoinnille?

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Anteeksianto voi olla asia, joka auttaa sinua saavuttamaan omat tavoitteesi.  Oma eteneminen voi kuitenkin olla takkuista, mikäli et pysty päästämään irti omista ajatuksista ja uskomuksista.

Silloin kun tuntee itsensä loukatuksi, voivat kielteiset tunteet saada vallan elämästä. Kannamme mukanamme vihanpuuskassa lausuttuja sanoja, sopimattomia riitoja, katkeruutta ja vihaa vuosien, vuosikymmenien tai pahimmillaan koko elämän ajan. 

Anteeksianto voi olla asia, jonka avulla pääset irti asioista, jotka estävät jollakin tavalla oman onnistumisen ja eteenpäin menemisen.

Anteeksiannon avulla voit irrottautua onnistumisen edessä olevista esteistä ja saavuttaa omat tavoitteet ja unelmat.

Viha ja katkeruus ovat asioita, jotka pysyvät mielessä. Sen lisäksi ne pysyvät ja tuntuvat myös kehossa. Viha ja katkeruus tuntuvat kehossa erilaisina jännitystiloina, josta todennäköisesti myös sinulla on kokemuksia.

Viha, häpeä ja syyllisyys rasittavat meitä mielen lisäksi myös fyysisesti.

Viha kuluttaa paljon energiaa.

Viha on erittäin voimakas tunnetila, joka kuluttaa paljon energiaa.

Kun vihastumme, lihakset jännittyvät, verenpaine nousee ja adrenaliinia erittyy elimistöön. Mikäli kielteisten tunteiden tunnetila jatkuu pitkään, saatamme jopa uupua totaalisesti.

Tiedän mistä kirjoitan, sillä olen kokenut kaiken tämän.

 Anteeksianto johtaa aina muutokseen.

Kun antaa anteeksi, päästää irti ja pääsee eteenpäin. Fyysisesti jännitykset alkavat hellittämään kehossa ja olo kevenee sekä helpottuu.

Useimmilla meistä on suuria suunnitelmia ja tavoitteita omalle elämälle. Kuitenkin jostain syystä saatamme jäädä jumiin. Saatamme tuossa hetkessä jopa luopua omista unelmistamme.

Yksi asia, joka voi pidätellä pääsemästä eteenpäin, on oma menneisyys. Menneisyydessä olevat asiat, tapahtumat ja ihmiset vaikuttavat meihin tänäkin päivänä.

Aika monen menneisyydessä on asioita tai ihmisiä, jotka ovat satuttaneet jollakin tavalla tietoisesti tai tiedostamatta. Nämä asiat voivat pitää meitä jumissa ja pidätellä meitä saavuttamasta niitä asioita elämäämme joita haluamme.

Emme edes tiedosta kaikkia niitä asioita, joilla on vaikutusta meihin ja tekemiimme valintoihin ja päätöksiin tässäkin hetkessä. Asia on voinut tapahtua eilen, mutta yhtä hyvin se on voinut tapahtua kaukana menneisyydessä, ehkäpä jo lapsuudessa.

Mikäli ei pysty päästämään irti näistä itseään rajoittavista esteistä, voivat nämä asiat ja ihmiset estää menemästä eteenpäin kohti sitä mitä haluamme. Ne voivat estää meitä pahimmillaan koko elämämme ajan.

Haluatko antaa näin suuren vallan jollekin asialle tai tapahtumalle, josta voi olla aikaa jopa kymmeniä vuosia?

Entä haluatko antaa tällaisen vallan jollekin ihmiselle, joka ei välttämättä ole enää edes elämässäsi?

Oletko ollut tilanteessa, jossa kaksi osapuolta pakotetusti halaavat tai paiskaavat kättä sovinnon merkiksi?

Minä olen, valitettavasti.

Pyytäkää nyt toisiltanne anteeksi ja sitten unohdetaan kaikki. Painetaan asia villaisella, eikä tästä asiasta sitten enää puhuta”.

Kuulostaako tutulta?

Mikäli molemmat osapuolet eivät ole sydämellään mukana tilanteessa, ei tilanteessa ei ole minkäänlaista pohjaa todelliselle anteeksiannolle ja eteenpäin menemiseen aidosti ja yhdessä.

Tällaisessa pakotetussa tilanteessa ei ole mitään sellaista, joka johtaisi molempien osapuolten kasvuun ja kehittymiseen, asioiden tekemiseen eri tavalla tai ainakin asioihin suhtautumiseen eri tavalla.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että hyvin pian ollaan samassa tilanteessa ja samojen asioiden ja ongelmien äärellä. Se on raskasta ja kuluttaa energiaa tarpeettoman paljon.

Anteeksiannolla on tarkoitus tuoda tilanteeseen ja tilanteessa mukana oleville ihmisille oikeudenmukaisuutta, ymmärrystä ja yhteistä sovintoa. Kuitenkaan aina ymmärrys ei ole molemminpuolista.

Jotkut ihmiset eivät jostain syystä edes halua ymmärtää toisen kantaa ja pitävät tiukasti kiinni ainoastaan omasta kannastaan. Tällöin on vaikea päästä oikeaan ja aitoon sopuun. Eikä tilanne ei voi muuttua, vaikka kuinka halattaisiin, paiskattaisiin kättä sovinnon merkiksi tai painettaisiin asia villaisella.

Asioiden lakaiseminen maton alle ei poista itse ongelmaa.

Ongelma on sillä hetkellä ainoastaan poissa näkyviltä. Se ei ole kuitenkaan poissa mielestä, eikä kehosta.

Voit muuttaa tilanteen omalta kohdaltasi tästä hetkestä alkaen. Menneisyyttäsi et voi muuttaa, siksi on keskityttävä tähän hetkeen ja tulevaisuuteen.

On tärkeää pysähtyä ja tarkastella rauhallisesti niitä asioita, jotka vaikuttavat tiedostamatta omiin tunteisiin, ajatuksiin ja valintoihin.

Ensimmäisenä kannattaa tarkastella niitä asioita, tilanteita ja ihmisiä, jotka saavat sinussa aikaan kielteisiä tunteita. Tämän tarkastelun kautta pääset vaikuttamaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Anteeksiantaminen on usein helpommin sanottu kuin tehty.

Anteeksiantaminen ei ole välttämättä helppoa, sillä anteeksiannon polulla joutuu kohtaamaan itsensä.

Ei ole mukavaa huomata, ettei itse olekaan virheetön, vaikka joskus näin saatamme ajatella. Anteeksiannon kautta voit kuitenkin hyväksyä itsesi juuri sellaisena kuin olet, kaikkine virheinesi.

Mikäli et pysty antamaan anteeksi, jäät helposti jumiin oman syyllisyydentunnon vangiksi, etkä pääse etenemään. Se on harmillista, sillä silloin on huomattavasti vaikeampi saavuttaa omia unelmia ja olla tyytyväinen itseensä ja omaan elämäänsä.

Mikäli sinua loukataan syvästi, vääristellään asioita, valehdellaan päin kasvoja tai kerrotaan selän takana muunneltua totuutta, on helppo vajota vihan ja katkeruuden tunteeseen. Tuossa tilanteessa voi ainoastaan ihmetellä miten joku ihminen voi edes tehdä sinulle tällaista.

Sitä kuitenkin tapahtuu. Ehkä myös sinä olet kokenut vastaavaa.

Mikäli jäät jumiin tapahtuneeseen ja pyörittelet tapahtuneita asioita ja keskusteluja mielessäsi, sukellat yhä syvemmälle negatiivisten tunteiden verkkoon.

Se mihin keskityt, lisääntyy.

Anteeksianto voi siintää vasta jossakin kaukaisuudessa ja sen saavuttamiseen voi mennä aikaa. Matkalla tuohon hetkeen sinun tulee käsitellä tapahtunut, sillä vain siten on mahdollista päästä eteenpäin.

Mikäli et päästä irti, annat kaikkien menneisyydessä tapahtuneiden asioiden edelleen vaikuttaa nykyhetkeen ja omaan tulevaisuuteesi.  

Anteeksianto voi olla vaikeaa, mutta se on kaiken vaivan arvoista.

Vaikka tilanne olisi kuinka vaikea, voit anteeksiannolla vaikuttaa omaan hyvinvointiisi todella paljon. Ja mikä parasta…

Autat itseäsi saavuttamaan niitä asioita elämääsi, joita haluat ja toivot. Jos se on jotakin muuta kuin menneisyyden asiat ja haamut, kannattaa aloittaa jo tänään.

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *