Miten omat arvot ja tavoitteet liittyvät toisiinsa?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Kun haluamme tehdä muutoksia elämässämme, tarvitsemme yleensä syyn toiminnalle. Ilman selkeää motivaatiota tai houkuttelevaa palkintoa omat tavoitteet on haastavampaa saavuttaa.

Muutos merkitsee aina mukavuusalueen ulkopuolelle astumista. Se vaatii ponnistelua ja aikaa. Mukavuusalueelta poistuminen ei ole aina helppoa, juuri siksi sitä kutsutaankin epämukavuusalueeksi.

Jotta jaksaisimme pyrkiä tavoitteidemme ja unelmiemme saavuttamiseen, meidän on ymmärrettävä, miksi olemme edes lähteneet liikkeelle.

Mikä ajaa meitä kohti näitä tavoitteita?

Pelkkä istumisen vähentäminen, terveellisempi ruokavalio tai liikunnan lisääminen eivät ole itsessään riittäviä syitä muutokseen. Niiden takana täytyy olla jotain syvempää.

Oman arvomaailman selkeyttäminen auttaa meitä saavuttamaan haluamamme tavoitteet. Kun hahmottelemme itsellemme tärkeitä asioita, emme pelkästään toimi, vaan sukellamme syvemmälle oman sisimpämme äärelle.

Somefiidiä emme selaa vain itse fiidin vuoksi, vaan saadaksemme tietoa ja päivityksiä seuraamiemme henkilöiden elämästä. Samoin kuntoilun aloittaminen ei usein johdu itse liikunnasta, vaan taustalla voi olla halu parantaa omaa ulkonäköä, selviytyä paremmin painon aiheuttamista ahdistuksista tai voittaa terveysongelmia.

Kysy itseltäsi, mitkä asiat ovat sinulle todella tärkeitä. Onko ajankäyttösi linjassa näiden tärkeiden asioiden kanssa, vai oletko syrjäyttänyt ne johonkin vähemmän merkitykselliseen?

Omien arvojen tunnistaminen ei aina ole helppoa, mutta se on tärkeää oman hyvinvointimme kannalta. Pysähtyminen ja kuunteleminen auttavat meitä löytämään arvomme ja tekemään muutoksia elämäämme näiden arvojen mukaisesti.

Arvot eivät ole konkreettisia asioita, vaan ne ovat meille tärkeitä periaatteita ja uskomuksia. Ne ohjaavat toimintaamme ja päätöksiämme, vaikka emme välttämättä aina tietoisesti ajattelisikaan niitä.

Arvojemme muuttuessa myös elämämme suunta voi muuttua. Se on luonnollinen osa kehitystä ja kasvua.

On tärkeää ymmärtää, että pysyvät muutokset edellyttävät syvempää pohdintaa ja toimintaa. Pelkkä odottaminen tai ajattelu eivät riitä, tarvitaan konkreettisia tekoja ja askelia kohti tavoitteita.

Onnistuminen ei ole sattumaa, vaan se vaatii omistautumista ja jatkuvaa pyrkimystä kohti haluttuja päämääriä. Pienet päivittäiset teot ja valinnat ovat niitä, jotka lopulta muovaavat elämäämme.

Rakkaudella
Virpi

miten tavoitteet ja arvot liittyvät toisiinsa

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *