Omat ajatukset ovat voimavara unelmien saavuttamiseen.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Oletko kokenut tilanteen, jossa alun innostus johonkin elämässäsi tavoittelemaasi asiaan vaihtuu ajan myötä epäilyksiin ja estoihin? Aluksi saatat olla täynnä intoa ja päättäväisyyttä, mutta pian mielesi alkaa luoda esteitä eteesi. Samalla tuntuu kuin onnistumisen voimavara katoaisi.

Ajatuksesi alkavat vakuuttamaan sinulle, ettet tule onnistumaan. Ja tämä on vasta alkua.

Pian mielen täyttävät erilaiset epäilykset ja esteet, jotka näyttävät estävän sinua saavuttamasta haluamaasi.

Saattaa tuntua, että et ansaitse sitä asiaa, mitä tavoittelet. Tai että se ei yksinkertaisesti ole mahdollista sinulle. Tai ehkä mielen pohjalla vaanii ajatus siitä, että sinulta puuttuu tarvittavat resurssit, kuten raha.

Mutta pysähdytään hetkeksi tähän, sillä haluan kertoa sinulle tarinan eräästä asiakkaastani.

Asiakkaani oli syvästi pohdiskellut, miksi hänen ponnistelunsa eivät olleet tuottaneet toivottua tulosta, vaikka hän oli omistautunut tavoitteilleen täysin. Hän oli ahkerasti hankkinut tietoa vuosien ajan ja hallitsi monia taitoja, mutta silti hän oli kokenut pettymyksiä itselleen tärkeissä asioissa.

Keskustellessani hänen kanssaan jo ensimmäisten minuuttien aikana ymmärsin, mikä oli todellinen este hänen tiellään.

Hän oli jäänyt kiinni negatiivisiin ajatuksiinsa.

Mitä enemmän hän keskittyi asioihin, jotka estivät häntä onnistumasta, sitä voimakkaammin nämä esteet hallitsivat hänen mieltään. Onnistumisen voimavara oli kadoksissa.

Kun emme näe toivottuja muutoksia elämässämme, turhautumme ja petymme. Tässä tilanteessa alamme epäillä itseämme ja kykyämme saavuttaa tavoitteita. Ja kun epäilyksen siemen on kylvetty mielen syövereihin, se alkaa itää ja levitä.

Tämä prosessi on sama kuin luonnossa: yksi pieni voikukka nurmikolla voi pian levitä ja vallata koko pihan. Vaikka yhden voikukan voi kitkeä helposti, koko pihaa valloittavat voikukat vaativat enemmän vaivaa ja aikaa. Ellei päätä tarttua toimeen.

Samoin meidän mieliimme on voinut juurtua negatiivisia ajatusmalleja, jotka estävät meitä etenemästä kohti tavoitteitamme.

Onneksi voimme tehdä muutoksen muuttamalla omaa ajatusmaailmaamme.

Tartu rohkeasti kiinni epäilykseen. Tee siitä onnistumisen voimavara.

Aloita pienestä: poista ensimmäinen voikukka pihaltasi. Sitten seuraava ja seuraava, kunnes huomaat, että niitä ei enää ole.

Älä anna epäilyksille valtaa, vaan usko itseesi. Luota siihen, että pystyt saavuttamaan haluamasi asiat.

Muista, että sinulla on täysi valta omiin ajatuksiisi. Ajatuksesi vaikuttavat suuresti lopputulokseen.

Aloita tarkkailemalla sitä, miten puhut itsellesi ja muille.

Se mihin keskityt, kasvaa. Tee ajatuksistasi onnistumisen voimavara.

Jos huomaat kritisoivasi itseäsi tai muita asioita ympärilläsi, pyri kääntämään ajatuksesi myönteisemmiksi. Harjoittele tietoista positiivista ajattelua ja kiinnitä huomiota siihen, miten se vaikuttaa elämääsi.

Ajatuksesi ja sanasi vaikuttavat suuresti kehosi tunnetilaan.

Kun keskityt positiivisiin ajatuksiin ja ilmaiset niitä sanoin, kehosi tuntee olonsa hyväksi ja kaikki tuntuu sujuvan paremmin. Toisaalta, jos antaudut negatiivisille ajatuksille, kehosi vastaa tähän ikävällä ololla.

Oman tunnetilasi huomioiminen on avain eteenpäin pääsemiseen. Kun tunnet olosi hyväksi, ajatuksesi suuntautuvat myönteisiin asioihin ja etenet oikeaan suuntaan.

Muista, että siihen, mihin keskityt, siihen myös kiinnität enemmän huomiota – joten pyri pitämään mielesi myönteisenä.

Jos haluat saavuttaa tavoitteesi elämässäsi, on tärkeää välttää jäämästä kiinni negatiivisiin ajatuksiin. Ne voivat kietoa sinut huomaamattaan verkkoon, josta on vaikea päästä irti.

Keskity sen sijaan hetkiin ja tilanteisiin, jotka tuovat sinulle iloa ja hyvää oloa.

Rakasta itseäsi ja hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.

Keskity positiivisiin tunteisiin ja anna negatiivisen haihtua mielestäsi. Negatiiviset ajatukset ja sanat vahingoittavat vain sinua itseäsi. Kun muutat ajatuksesi ja sanasi positiivisiksi, se on askel kohti onnistumista – ja siitä hyödyt eniten sinä itse.

Rakkaudella
Virpi

omat-ajatukset-ovat-onnistumisen-voimavara

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *