Helppo ratkaisu siihen, miten saavutat omat unelmat.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Toisten hyväksynnän tavoittelu tuo mukanaan turvallisuuden tunteen ja ajatuksen siitä, että kuuluu johonkin ja on arvostettu. Tällainen toimintamalli voi viedä omat unelmat kauemmas ulottuvilta.

Miksi me sitten haemme tätä hyväksyntää, sen sijaan että olisimme rohkeasti oma itsemme?

Joskus pyrkimyksemme saada hyväksyntää voi viedä meidät tilanteeseen, jossa omat voimavarat eivät enää riitä. Silti saatamme jatkaa hyväksynnän tavoittelua ulkopuoleltamme.

Monet meistä ovat kokeneet vuosien mittaan vähätteleviä kommentteja itsestään, osaamisestaan tai ulkonäöstään. Nämä kommentit voivat olla mukana lapsuudesta aikuisuuteen ja vaikuttaa edelleen takaraivossamme.

On ymmärrettävää, että alamme etsiä hyväksyntää ulkopuoleltamme, mutta tämä tapahtuu usein oman hyvinvointimme kustannuksella.

Mikä sitten estää meitä onnistumasta?

Ratkaisu on itse asiassa yksinkertainen. On tärkeää muistaa, että vain yhden ihmisen hyväksynnällä on todellista merkitystä: sinun omalla hyväksynnälläsi itseäsi kohtaan.

Vaikka tämä ratkaisu on yksinkertainen, sen toteuttaminen käytännössä voi olla haastavaa ja tuntua jopa mahdottomalta. Pelko siitä, mitä muut ajattelevat meistä, voi olla voimakas este.

Kuitenkin, vaikka muutoksen tekeminen voi vaikuttaa vaikealta, se on kuitenkin mahdollista.

Muiden mielipiteillä ei loppujen lopuksi ole merkitystä. Ainoalla mielipiteellä, jolla on merkitystä, on sinun oma mielipiteesi. Se on avain onnistumiseesi.

Opi hyväksymään itsesi juuri sellaisena kuin olet.

Kun hyväksyt itsesi, alat arvostamaan itseäsi, tekemisiäsi ja osaamistasi. Tämä arvostus heijastuu myös muihin. Kun opit arvostamaan itseäsi, sinun ei tarvitse enää yrittää olla muuta kuin olet, voit olla täysin oma itsesi.

Tuo hetki, jolloin hyväksyt itsesi, muuttaa kaiken.

Voimme sanoa, että ennen sitä hetkeä me itse estämme itseämme onnistumasta. Ennen tuota hetkeä estämme itseämme saavuttamasta niitä asioita elämässä, joita syvästi kaipaamme.

Luultavasti olet kokenut tilanteen, jossa olet tehnyt tai sanonut jotain väärää. Olennaista on, kykenetkö tuossa tilanteessa hyväksymään omat virheesi ja pyytämään anteeksi.

Entä kun joku toinen sanoo tai tekee jotain, joka loukkaa sinua?

Tässä tilanteessa saatat miettiä, pystytkö antamaan toiselle anteeksi vai et.

Anteeksiantamisella on suuri merkitys onnistumisessa. Se vaikuttaa myös omaan hyvinvointiin. Kuitenkin henkilö, jolle usein unohdamme antaa anteeksi teot ja sanat, on meille jokaiselle hyvin tuttu.

Se olet sinä itse.

Omat unelmat vaativat anteeksiantoa. Miksi unohdamme antaa anteeksi itsellemme?

Joskus on vaikea hyväksyä omia virheitämme ja erehdyksiämme. Saatamme tuntea syyllisyyttä tai häpeää menneistä teoistamme, mikä voi vaikeuttaa itsellemme anteeksi antamista.

Milloin viimeeksi olet antanut itsellesi anteeksi jotakin, jonka sanoit tai teit, tapahtui se sitten eilen tai lapsuudessasi? Mikä saisi sinut arvostamaan itseäsi enemmän juuri nyt?

Usein unohdamme antaa itsellemme anteeksi pienetkin virheet ja mokaamiset, jotka voivat painaa mieltämme pitkään. Arvostamalla ja hyväksymällä itsensä sellaisena kuin on juuri nyt, voimme löytää enemmän rauhaa ja onnea elämäämme.

Meistä kaikista on mukava kuulla, että olemme tärkeitä ja arvokkaita. Kaikki meistä kaipaavat tätä samaa tunnustusta ja arvostusta. Kuitenkin sen sijaan, että odotamme tätä ulkopuoleltamme, voimme oppia arvostamaan itseämme ja antamaan itsellemme sen arvostuksen, jota tarvitsemme.

On tärkeää ymmärtää, että oman arvostuksen löytäminen ei aina tule ulkoapäin.

Voimme alkaa rakentamaan sitä sisäisesti, antamalla itsellemme anteeksi menneet virheet ja kiittämällä itseämme saavutuksista ja hyvistä teoista.

Kirjoita itsellesi ylös asioita, joista olet ylpeä ja joista haluat kiittää itseäsi.

Tee tästä säännöllinen tapa, joka auttaa sinua löytämään oman arvosi ja arvostamaan itseäsi enemmän jokapäiväisessä elämässä. Tekemällä näin autat itseäsi saavuttamaan haluamasi unelmat.

Rakkaudella
Virpi

saavuta-omat-unelmat-lupausten-portailla

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *