Yksinkertainen ratkaisu siihen, miksi et saavuta unelmiasi.

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Toisten hyväksyntä tuo turvallisuuden tunnetta ja tunteen siitä, että on arvostettu, hyväksytty ja kuuluu joukkoon. Miksi haemme tätä hyväksyntää, emmekä uskalla olla sellaisia kuin olemme?

Joskus hyväksynnän hakeminen voi johtaa tilanteeseen, jossa omat voimavarat eivät enää riitä. Ja siitäkin huolimatta saatamme jatkaa edelleen hyväksynnän hakemista ulkopuoleltamme.

Monet meistä ovat kuulleet vuosien varrella vähätteleviä kommentteja itsestään, osaamisestaan tai esimerkiksi ulkonäöstään. Osalla nämä kommentit ovat seuranneet lapsuudesta aina aikuisiälle asti ja vaikuttavat takaraivossa tälläkin hetkellä. 

Ei ihme, että alkaa hakemaan hyväksyntää itsensä ulkopuolelta. Yleensä se tapahtuu kuitenkin oman hyvinvoinnin kustannuksella. 

Mikä estää meitä onnistumasta?

Asiaan on hyvin yksinkertainen ratkaisu. Se että muistaisimme, että ainoastaan yhden ihmisen hyväksynnällä on merkitystä.

Tuo ihminen olet sinä itse. 

Vaikka ratkaisu on yksinkertainen, voi tilanteen korjaaminen käytännössä olla vaikeaa ja tuntua mahdottomalta. Se voi tuntua myös pelottavalta, sillä usein mietimme mitä muut ajattelevat meistä.

Mutta vaikka tilanteen korjaaminen tuntuisi vaikealta, on se kuitenkin mahdollista.

Muiden ajatuksilla ei nimittäin ole merkitystä. Ainoa millä on merkitystä onnistumisesi kannalta, on sinun omat ajatuksesi.

Opettele hyväksymään itsesi juuri sellaisena kuin olet.

Kun hyväksyt itsesi, alat arvostamaan itseäsi, tekemistäsi ja osaamistasi. Ja samalla alat arvostamaan myös muita. Kun alat arvostamaan itseäsi, ei sinun tarvitse olla muuta kuin olet, eikä yrittää olla mitään muuta kuin oma itsesi.

Tuo hetki muuttaa kaiken.

Voidaankin sanoa, että tuohon hetkeen asti meistä jokainen estää itse itseään onnistumasta. Tuohon hetkeen saakka me itse estämme itseämme saavuttamasta niitä asioita omaan elämään, joita kovasti kaipaamme.

Todennäköisesti sinäkin tiedät milloin on tullut tehdyksi tai sanotuksi jotakin väärää. Se on sitten aivan eri asia, osaako tai pystyykö tuossa tilanteessa hyväksymään omat virheensä ja pyytämään anteeksi vai ei.

Entä kun joku toinen sanoo tai tekee jotakin sellaista, josta pahoitat mielesi?

Siinä tilanteessa saatat miettiä pystytkö edes antamaan toiselle anteeksi vai et.

Anteeksiantamisella on iso merkitys onnistumiseen. Anteeksiantamisella on myös tärkeä rooli omalle hyvinvoinnille. Kuitenkin henkilö, jolle unohdamme usein antaa anteeksi tehtyjä tekoja ja lausuttuja sanoja, on jokaiselle erittäin tuttu.

Se olet sinä itse.

Lue myös tämä: Mitä anteeksianto tarkoittaa omalle hyvinvoinnille?

Miksi unohdamme antaa anteeksi itsellemme?

Milloin viimeeksi olet antanut itsellesi anteeksi jotakin, jonka sanoit tai teit, tapahtui se sitten eilen tai lapsuudessasi? Mikä saisi sinut arvostamaan itseäsi enemmän juuri nyt?

Meistä kaikista on kiva kuulla, että on hyvä ja tärkeä. Kaikki meistä ajattelevat samalla tavalla. Kuitenkin sen sijaan, että antaisimme arvostusta muille, odotamme sitä usein muilta itsellemme. Eikä siinä ole mitään väärää.

Voi kuitenkin olla, että tuota kaivattua arvostusta joutuu odottamaan todella pitkän aikaa. Voi myös olla, että kaikesta odottamiseen käytetystä ajasta ja mielipahasta huolimatta sitä ei näy, eikä kuulu.

Jotta et kuluttaisi kallisarvoista aikaasi odotteluun, kannattaa alkaa arvostamaan ensin itse itseään.

Voit aloittaa antamalla itsellesi anteeksi jonkun tekemäsi asian, joka painaa mieltäsi juuri nyt.

Sen jälkeen kiitä itseäsi jostakin asiasta, josta olet ylpeä juuri nyt.

Jatka kirjoittamalla illalla muistiin 3 asiaa, joista olet ylpeä juuri tänään.

  • Kirjoita asioita, joissa olet onnistunut.
  • Kirjoita mistä kaikesta olet selviytynyt.
  • Kirjoita itsellesi ylös, mistä asioista olet ylpeä.

Älä kuitenkaan jätä tätä vain tähän päivään, vaan jatka myös huomenna ja senkin jälkeen.

Lue myös tämä: Näin elämä muuttuu, kun teet tämän yhden muutoksen.

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *