fbpx
lupaustenportaat mikä estää onnistumasta

Mikä estää meitä onnistumasta? Kerron siihen yksinkertaisen ratkaisun.

Monet meistä ovat kuulleet vähätteleviä kommentteja omasta osaamisesta tai ulkonäöstä. Osalla nämä kommentit ovat seuranneet lapsuudesta aina aikuisiälle asti ja vaikuttavat takaraivossa tälläkin hetkellä. Se jos mikä voi estää onnistumasta.

Jos on vuosikausia kuullut ja nähnyt ihmisten vähättelevän sinua, ei mikään ihme, että alkaa hakemaan hyväksyntää muilta. 

Toisten hyväksyntä tuo turvallisuuden tunnetta ja tunteen siitä, että on hyväksytty ja kuuluu joukkoon.

Joskus tämä hyväksynnän hakeminen voi johtaa tilanteeseen, jossa omat voimavarat eivät enää riitä. Ja siitäkin huolimatta saatamme jatkaa edelleen hyväksynnän hakemista oman hyvinvointimme kustannuksella. 

Asiaan on hyvin yksinkertainen ratkaisu.

Ratkaisu on se, että muistaisimme, että ainoastaan yhden ihmisen hyväksynnällä on merkitystä.

Tuo ihminen on jokainen meistä itse. 

Vaikka ratkaisu on yksinkertainen, voi tilanteen korjaaminen käytännössä olla vaikeaa ja tuntua jopa mahdottomalta.

Voimme kuitenkin muuttaa tilanteen opettelemalla hyväksymään itsemme sellaisina kuin olemme.

Kun hyväksymme itsemme, alamme arvostamaan itseämme, tekemistämme ja osaamistamme. Tuo hetki muuttaa kaiken. Voidaankin sanoa, että tuohon hetkeen asti meistä jokainen estää itseään onnistumasta.

Todennäköisesti meistä jokainen tietää milloin on tullut tehdyksi tai sanotuksi jotakin väärää. Se on sitten eri asia, osaako tai pystyykö pyytämään tuossa tilanteessa anteeksi vai ei.

Toisaalta saatamme myös miettiä pystymmekö itse antamaan toiselle anteeksi hänen tekojaan tai sanojaan vai emme.

Jymähdin pääsiäispyhinä television ääreen katsomaan dokumenttia, jossa puhuttiin anteeksiannosta. Anteeksiannolla on iso merkitys onnistumiseen. Olen kirjoittanut asiasta aiemminkin https://lupaustenportaat.fi/miksi-anteeksianto/

Anteeksiantaminen on tärkeää omalle hyvinvoinnille. Kuitenkin se henkilö, jolle unohdamme usein antaa anteeksi tehtyjä tekoja ja lausuttuja sanoja, on meille jokaiselle erittäin tuttu.

Unohdamme usein antaa anteeksi itsellemme.

Milloin viimeeksi olet antanut itsellesi anteeksi jotakin, jonka sanoit tai teit? Tapahtui se sitten eilen tai lapsuudessasi?

Mikä saisi sinut arvostamaan itseäsi enemmän?

Tiedän, että on kiva kuulla ystäviltä, sukulaisilta ja työkavereilta, että on hyvä ja tärkeä. Kaikki meistä ajattelevat samalla tavalla. 

Sen sijaan, että antaisimme arvostusta muille, odotamme sitä kuitenkin muilta itsellemme. 

Eikä siinä ole mitään väärää!

Mutta voi olla, että joudumme odottamaan tuota arvostusta todella pitkän aikaa. Voi myös olla, että odottamisesta huolimatta sitä ei näy, eikä kuulu.

Jotta et kuluttaisi kallisarvoista aikaasi odotteluun, kannattaa sinunkin alkaa arvostamaan ensin itse itseäsi.

Voit aloittaa kirjoittamalla itsellesi joka ilta muistiin 3 asiaa, joista olet ylpeä juuri sinä päivänä. Missä olet onnistunut, mistä olet selviytynyt ja mistä olet ylpeä.

Sinä olet ❤️ ja sinä ansaitset vain parasta.

Rakkaudella
– Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>