|

Miksi koira voi opettaa sinulle onnistumisesta?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Harvoin tulee ajatelleeksi, että katsellessamme silmät tapillaan sarjoja tai elokuvia, voisimme ottaa niistä oppia. Yksi hyvä esimerkki tästä on rikoksia selvittävä koira.

Hudson & Rex -sarjaan koukutuin nopeasti. Ei mikään ihme, sillä minulla on kotona kolme koiraa.

Kyseessä on kanadalainen poliisisarja, jossa pääosassa on poliisikoira Rex. On mielenkiintoista seurata, mitä kaikkea tämä neuvokas saksanpaimenkoira osaa ja pystyy tekemään.

Rex osaa vaikka mitä. Jokaisessa jaksossa murhamysteeri ratkaistaan juuri tämän älykkään koiran avulla. Ja mikä parasta, paha saa aina palkkansa.

On tärkeää, että syyllinen saadaan kiinni eikä jää vapaaksi jatkamaan rikoksiaan. Muuten jäisi jännittyneeseen olotilaan, jossa ajatukset pyörivät kyseisen asian ympärillä.

Vaikka sarja onkin melko maltillinen, samalla tavalla omassa arjessa tapahtuvat asiat jäävät mieleen. Negatiiviset asiat jäävät usein vahvemmin kuin positiiviset, ja siihen on selkeä syy.

Valtaosa ajatuksistamme on negatiivissävytteisiä.

Ihmiset ovat luonnostaan melko pessimistisiä, sillä suurin osa päivittäisistä ajatuksistamme on negatiivisia. Tämä selittää osaltaan, miksi saatat tuntea itsesi epäonnistuneeksi, lannistuneeksi tai olla tyytymätön itseesi ja elämääsi.

Negatiiviset ajatukset tekevät haasteista ja ongelmista usein suurempia ja vaikeampia kohdata. Ne myös vaikeuttavat tavoitteiden saavuttamista, saati sitten unelmien toteuttamista.

Aivot toimivat tällä tavalla luonnostaan, mutta voit kuitenkin vaikuttaa siihen, millaisia ajatuksia päässäsi pyörii. Tämä vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen.

Joka päivä päässämme pyörii 60 000–90 000 ajatusta.

Päämme täyttyy ajatuksista hetkestä, kun heräämme, aina siihen asti kunnes illalla nukahdamme. Todellisuudessa päivittäin päässämme liikkuu noin 60 000–90 000 ajatusta.

Vaikka onkin hämmästyttävää, että suurin osa näistä ajatuksista on negatiivisia, vieläkin hämmästyttävämpää on se, että toistamme näitä samoja ajatuksia päivästä toiseen, viikosta kuukauteen ja jopa vuodesta toiseen, ellei…

Ellemme kiinnitä huomiota siihen, mitä ajatuksia päässämme pyörii.

Nyt ymmärrät, miksi onnistuminen voi tuntua haastavalta. Se kaikki alkaa omista ajatuksistamme.

Ajatus on kuin pieni lumipallo, joka lähtiessään vierimään vuorta alaspäin saa aikaan valtavan lumivyöryn. Sama tapahtuu myös ajatuksissamme: mitä enemmän mietimme jotakin asiaa, sitä enemmän se hallitsee ajatuksiamme, vähentäen tilaa muille asioille.

Tämä periaate toimii sekä hyvässä että pahassa. Siksi on tärkeää ohjata ajatukset sellaisiin asioihin, jotka edistävät meitä ja auttavat meitä onnistumaan.

Negatiiviset ajatukset eivät tue onnistumistamme; ne päinvastoin heikentävät sitä.

Kuinka koira voi auttaa sinua saavuttamaan omat tavoitteesi?

Poliisikoiran toimintaa tarkastellessa voi saada paljonkin oppeja omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

  1. Se on sitoutunut tehtäväänsä ja päättäväinen löytämään etsimänsä. Samalla tavalla voimme sitoutua omiin tavoitteisiimme ja olla päättäväisiä niiden saavuttamisessa.
  2. Se käy läpi jatkuvaa harjoittelua, mikä auttaa sitä kehittymään ja ylläpitämään taitojaan. Samalla tavalla voimme omistautua jatkuvalle kehitykselle ja harjoittelulle omien tavoitteidemme saavuttamiseksi.
  3. Koirat ovat äärimmäisen tarkkaavaisia ja keskittyneitä tehtäviinsä. Ne huomaavat pienimmätkin yksityiskohdat ympäristössään. Voimme ottaa tästä oppia ja harjoittaa omia tarkkaavaisuuden ja keskittymisen taitojamme, jotta voimme tunnistaa mahdollisuudet ja esteet omalla tiellämme kohti tavoitteitamme.
  4. Koira työskentelee tiiviissä yhteistyössä ohjaajiensa kanssa. Se luottaa ohjaajaan ja kommunikoitehokkaasti tehtävien suorittamiseksi. Samalla tavalla voimme hyödyntää yhteistyötä ja kommunikaatiota saavuttaaksemme omat tavoitteemme, pyytäen apua tarvittaessa ja jakamalla onnistumiset muiden kanssa.

Näiden oppien avulla voimme ottaa mallia poliisikoiran työskentelystä ja soveltaa niitä omiin pyrkimyksiimme ja tavoitteisiimme.

Ja nyt tulee tärkeä pointti.

Huolehdi siitä, että omat ajatuksesi tukevat haluamaasi lopputulosta. 

Lue tästä miksi kannattaa olla innostunut siitä mitä tekee.

Rakkaudella
Virpi

PS. Tutustu siihen, millaiset mahdollisuudet sinulla on saavuttaa unelmasi tällä hetkellä lataamalla Onnistumisen Alkukartoitus alta.

koira-voi-opettaa-paljon-onnistumisesta

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *