Rakkaus itseäsi kohtaan on avain onnistumiseen.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Hyväksynnän hakeminen itsemme ulkopuolelta on ansa, joka voi johtaa tuhoon. Voit välttää tämän ansan kasvattamalla yhtä tunnetta itseäsi kohtaan. Tämä tunne on rakkaus.

Monet meistä ovat kokeneet, mitä tapahtuu, kun yritämme hakea hyväksyntää. Vaikka sisäinen äänemme saattaa yrittää muistuttaa meitä siitä, että meidän ei tarvitse muuttua toisten toiveiden mukaisesti, emme aina usko siihen.

Mutta jos astumme tuolle tielle, se voi saada meidät voimaan huonosti. Ja silti, ei ole mitään takeita siitä, että pääsemme haluamaamme lopputulokseen.

Sillä…

Vaikka tekisimme kaikkemme, saattaa silti tuntua siltä, että emme ole tarpeeksi hyviä, emmekä siltikään riitä.

Kaikki tämä juontaa juurensa siitä, ettemme syvällä tasolla ole tyytyväisiä itseemme. Tämä puolestaan johtaa siihen, että menetämme luottamuksemme itseemme ja kykyihimme.

Vaikka sisäinen äänemme yrittää kertoa meille totuuden, emme aina kuuntele sitä. Ja kun emme luota itseemme, saatamme tehdä asioita, jotka ovat ristiriidassa oman todellisen itsen kanssa.

Se pieni ääni sisällämme pyrkii kertomaan meille, mikä olisi parasta meille juuri nyt. Mutta usein emme vain kuuntele sitä.

Emme rohkene luottaa intuitioomme.

Me kaikki joudumme tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat sekä meihin itseemme että muihin ihmisiin. Näitä päätöksiä ei aina ole helppo tehdä. Ne voivat olla epämiellyttäviä sekä meille että niiden kohteille, mutta silti ne ovat välttämättömiä.

Jos emme luota itseemme tai omaan osaamiseemme, voimme helposti eksyä sivuraiteille ja tehdä päätöksiä, jotka eivät tunnu oikeilta.

Tämä pätee myös työelämässä.

Olen itsekin kokenut joutuvani tähän ansaan työelämässä. Sallin toisen mielipiteen vaikuttaa omiin päätöksiini, mikä johti siihen, että en enää tehnyt päätöksiä omasta tahdostani. Tämä vaikutti negatiivisesti omaan hyvinvointiini.

Pitkässä juoksussa tällainen tilanne voi johtaa jopa työuupumukseen.

Rakkaus loistaa poissaolollaan, jos ei ole tyytyväinen itseensä tai omaan osaamiseensa.

Kyse voi olla ulkonäöstä, painosta, iästä, koulutuksesta, palkasta, työtehtävästä tai vaikkapa siviilisäädystä – käytännössä mistä tahansa asiasta.

Kiltin tytön syndrooma on toinen esimerkki, jossa yritetään välttää konflikteja ja miellyttää muita. Kiltti tyttö haluaa olla hyväksytty ja rakastettu, joten hän pyrkii välttämään hämminkiä ja unohtaa usein omat tarpeensa ja hyvinvointinsa.

Kiltti tyttö pyrkii olemaan kaikkien kaveri, mikä saattaa tuntua helpolta ratkaisulta ulkoisesti, mutta itseasiassa se voi olla haitallista omalle hyvinvoinnille ja unelmien saavuttamiselle.

Kuinka välttää joutuminen sivuraiteelle? Miten valjastaa rakkaus onnistumiseen?

Tässä on kolme asiaa, joita sinun kannattaa ottaa huomioon.

1. Varmista kokonaisvaltainen hyvinvointisi.

Huolehdi itsestäsi kaikilla elämän osa-alueilla, ei vain ruokavaliolla ja liikunnalla.

2. Kuuntele omaa intuitiotasi.

Pysähdy kuuntelemaan sitä pientä ääntä sisälläsi, joka on intuitiosi. Se ohjaa sinua kohti parasta ratkaisua ja totuutta. Vaikka se saattaa olla hiljainen, sen viestit ovat arvokkaita.

3. Usko itseesi. 

Tee asioita, jotka vahvistavat luottamustasi ja tuottavat iloa. Vältä tilanteita ja ihmisiä, jotka saavat sinut epäilemään itseäsi tai pienentämään itsearvoasi.

Rakkaudella
Virpi

rakkaus-on-avain-itsensä-hyväksymiseen

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *