Hyväksynnän hakeminen on tuhoontuomittu tie.

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Hyväksynnän hakeminen itsemme ulkopuolelta on tuhoontuomittu tie.

Sinäkin saatat tietää mitä tapahtuu, kun yrittää olla hyväksytty. Ja vaikka kuinka pieni ääni sisälläsi yrittäisi kertoa sinulle, ettei sinun tarvitse yrittää olla muuta kuin mitä olet, et usko sitä.

Jos joudut tuolle tielle, niin saat ainoastaan itsesi voimaan huonosti. Hyväksynnän hakeminen on tuhoontuomittu tie. Eikä silti ole mitään takeita siitä, että homma toimisi haluamasi tavalla.

Sillä…

Vaikka tekisit mitä, saatat tuntea itsesi joukkoon kuulumattomaksi, pienemmäksi tai jollakin tavalla huonommaksi kuin muut. 

Kaikki lähtee siitä, ettei jollakin tasolla ole tyytyväinen itseensä. Se johtaa siihen, ettei luota itseensä, eikä omaan osaamiseensa.

Ja vaikka kuinka pieni ääni omassa mielessä yrittäisi kertoa, että olet oikeassa, et usko sitä. Ja kun et usko itseesi, teet jotakin sellaista mitä vastapuoli haluaa nähdä tai kuulla. 

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että teet jotakin sellaista, mikä on ristiriidassa itsesi kanssa. 

Tuo pieni ääni omassa mielessä yrittää kertoa mikä olisi tuossa hetkessä itselle parasta. Mutta usein emme kuuntele tuota ääntä.

Emme uskalla kuunnella intuitiota.

Meistä jokainen joutuu tekemään päätöksiä, jotka koskevat itsemme lisäksi myös muita. Tehdyt päätökset eivät aina ole mukavia. Ne eivät ole sitä itselle, eivätkä vastapuolelle, mutta silti niitä joutuu tekemään.

Jos ei luota itseensä tai omaan osaamiseensa, hairahtuu helposti sivuraiteelle. Hairahtuu tekemään asioita, jotka eivät tunnu itsestä oikeilta.

Näin käy usein myös työelämässä. Siellä olen myös itse hairahtunut tälle sivuraiteelle. Se johti siihen, että annoin jonkun toisen mielipiteen vaikuttaa omaan tekemiseen. Päätöksiä ei tehnyt meikäläinen, vaan joku muu. Se vaikutti omaan hyvinvointiini negatiivisesti. 

Pitkittyessään tällainen tilanne voi johtaa jopa työuupumukseen. 

Kaikki lähtee siitä, ettei jollakin tasolla ole tyytyväinen itseensä tai osaamiseensa.

Kyse voi olla ulkonäöstä, painosta, iästä, koulutuksesta, palkasta, työtehtävästä tai vaikkapa siviilisäädystä. Kyse voi olla ihan mistä tahansa.

Kyse voi olla myös kiltin tytön syndroomasta, jolloin yrittää välttää konflikteja. Kiltti tyttö ei halua aiheuttaa hämminkiä ja siinä sivussa usein unohtaa itsensä ja oman hyvinvointinsa.

Kiltti tyttö yrittää olla hyväksytty, kaiken luottamuksen, rakkauden ja hyväksynnän arvoinen. On helpompaa yrittää olla kaikkien kaveri. Helpompi kyllä ympärillä oleville ihmisille, mutta ei itselle. 

Ja silloin usein edessä on sivuraide, joka vie myös kauemmas omista unelmista. 

Miten voi välttää joutumasta sivuraiteelle?

Kerron sinulle 3 asiaa, jotka sinun kannattaa huomioida.

1. Huolehdi hyvinvoinnistasi. 

Eikä kyse ole pelkästään syömisestä tai liikkumisesta, vaan kaikista hyvinvoinnin osa-alueista.

2. Kuuntele itseäsi.

Kuuntele sitä pientä ääntä sisälläsi. Tuo pieni ääni on intuitiosi. Se haluaa sinulle pelkästään hyvää ja kertoo aina totuuden.

Tuo ääni ei pidä meteliä itsestään, joten keskity kuuntelemaan itseäsi herkällä korvalla.

3. Luota itseesi. 

Tee niitä asioita, jotka kasvattavat luottamustasi. Tee asioita, jotka tuovat iloa ja saavat sinut hyvälle tuulelle.

Jätä sellaiset asiat vähemmälle, jotka saavat sinut pienentämään itseäsi tai epäilemään itseäsi. Se koskee myös ihmisiä.

Mitä intuitio kertoo sinulle juuri nyt?

Jos intuitiosi kertoo, että tarvitset apua juuri näihin asioihin, tutustu Onnistumisen e-kirjaan, joka on 30 päivän ohjattu matka onnistumiseen.

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *