Miten palaute voi vaikuttaa menestykseen?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Kuinka menneisyyden negatiivinen palaute voi vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen?

Saanko kertoa sinulle yhden tarinan omasta nuoruudestani? Saatat yllättyä kuullessasi, että olin intohimoinen kilpauimari teini-ikäisenä.

Muistan erään tilanteen, kun isäni oli paikalla katsomassa uimakisojani. Hänen mielestään en ollut kovin nopea vedessä. Kisojen jälkeen palaute ei ollut kovin mairitteleva. Hän sanoi minulle suoraan, että olin hidas eikä minusta tulisi koskaan huippu-uimaria.

Miten luulet tuollaisen kommentin vaikuttavan murrosikäiseen tyttöön?

Aloin uskoa olevani hidas.

Aloin uskoa, ettei minusta olisi saavuttamaan mitään suurta.

Isän negatiivinen palaute ja siitä juontuvat uskomukset omista kyvyistäni estivät minua nousemasta huippu-urheilijaksi, vaikka kuinka yritin.

Myös sinulla saattaa olla mielessäsi vastaavia tilanteita elämäsi varrelta. Ne voivat olla peräisin vanhemmilta, sukulaisilta tai ystäviltä, ja niillä voi olla suuri vaikutus siihen, miten näet itsesi ja omat mahdollisuutesi.

Ehkä muistat kommentteja, jotka ovat jättäneet jäljen siitä, että et ole tarpeeksi hyvä, älykäs tai kykenevä. Nämä uskomukset voivat rajoittaa meitä ja vaikeuttaa onnistumisen kokemista.

Mutta vaikka menneisyyden haamut seuraavatkin meitä, meillä on aina mahdollisuus muuttaa suhtautumistamme ja uskomuksiamme itseemme ja omiin kykyihimme.

Vaikka olisimme epäonnistuneet aiemmin, se ei tarkoita, että meidän täytyy epäonnistua jatkossakin. Jokainen epäonnistuminen on mahdollisuus oppia ja kasvaa vahvemmaksi.

Vaikka olisimme kuinka epävarmoja omista kyvyistämme, voimme silti päättää yrittää uudelleen. Ja joskus juuri se yritys voi johtaa odottamattomiin ja mahtaviin saavutuksiin.

Palaute voi johtaa siihen, että yritämme ratkaista ongelman mahdollisen nopeasti.

Kun olemme kertyneet ylimääräisiä kiloja, saatamme ryhtyä äkillisiin painonpudotusyrityksiin.

Toivomme saavamme aikaan muutoksen välittömästi, ja tässä kiireessä saattaa tulla sortuneeksi mainosten ylistämiin ihmedieetteihin. Vaikka ne saattavatkin tuottaa nopeita tuloksia, ne voivat samalla sekoittaa kehomme toimintaa ja pahimmillaan saada aikaan vuosikausien jojoilua.

Kun jatkuva väsymys vie ilon elämästä, uni ei välttämättä tuo helpotusta. Silloin saatamme yrittää paikata tilannetta makealla tai muilla keholle haitallisilla tavoilla.

Makea saattaa toimia myös pakokeinona, kun kohtaamme epämiellyttäviä tunteita. Esimerkiksi maanantaiaamuna töihin meno saattaa aiheuttaa ahdistusta tai vatsavaivoja. Saatamme ajatella, että meidän on vain kestettävä tilanne, koska muita vaihtoehtoja ei näytä olevan.

Uskalla sukeltaa syvemmälle. 

Jos sinulla on kokemuksia painonnoususta, pysähdy pohtimaan, mitä syitä saattaa löytyä tämän takana. Vaikka painonnousuun vaikuttaa ruokavalio, se ei ole todellinen ydinongelma.

Jos jatkuva väsymys vaivaa sinua, etsi sen taustalta piileviä syitä. Vaikka väsymyksen takana saattaa olla huonosti nukuttu yö, se ei ole pääasiallinen syy.

Jos töihinmeno herättää ahdistusta ja epämukavuutta, selvitä mistä tunne johtuu. Ahdistus ei johdu itse työpaikalle menosta, vaan siinä on kyse jostakin syvemmästä.

On turha yrittää hoitaa oireita, jos niiden perimmäinen syy ei ole tiedossa.

Kun uskallat sukeltaa syvemmälle ja löydät ongelman juurisyyn, saat arvokasta oppia.

Elämässä kohtaamme näitä oppimisen hetkiä kerta toisensa jälkeen, kunnes ymmärrämme ne ja löydämme niihin ratkaisun. Vasta sitten voimme todella edetä eteenpäin.

Olen itse kokenut näitä hetkiä, ja niistä oppiminen on ollut avain onnistumiseen.

Olen tehnyt onnistumisesta helpompaa kokoamalla yhteen kaikki onnistumiseen tarvittavat työkalut.

Lue lisää Lupausten Portaiden Sisäpiiristä tästä.

Rakkaudella
Virpi

muista-palaute-ja-sen-merkitys-onnistumiseen

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *