fbpx

Meillä jokaisella on omat haasteemme elämässä

Hei, olen Virpi Silonsaari

Olen kokenut paljon hyviä asioita elämässäni. Olen joutunut käymään läpi myös haasteita ja ongelmia. Ne kaikki ovat tuoneet minut tähän hetkeen.


Olin tilanteessa, jossa en voinut hyvin. Olin pyörinyt vuosikausia työmaailman oravanpyörässä, jossa työpäivät olivat pitkiä, stressaavia ja kiireisiä. Samaan aikaan huolehdin äidistäni.


Seurasin äidin taisteluai alzheimerin taudin kynsissä yli 10 vuotta. Lopulta äidin hiipuminen pois tästä maailmasta otti koville.  


Kiireen, stressin ja huolien täyttämissä päivissä ajauduin itse tilanteeseen, jossa oma hyvinvointini jäi taka-alalle. Minulla ei ollut aikaa, eikä voimia. Söin mitä sattuu ja milloin sattuu.


Se aiheutti jatkuvia ongelmia mm. painonhallinnassa, joten tein kuten moni muu samassa tilanteessa. Kokeilin avuksi kaikkia mahdollisia kuureja. 

Toivoin pikaista muutosta helposti ja vaivattomasti.  Kituuttelin vähäisillä kaloreilla ja yritin kuntoilla.


Saatat tietääkin lopputuloksen.


Sain itseni entistä huonompaan kuntoon. 

Olin jatkuvasti väsynyt, vaikka nukuin enemmän kuin laki sallii. Energiaa ei riittänyt oikein mihinkään. Yritin kuitenkin korjata väsymystäni raahautumalla kuntosalille hakemaan lisää voimia. Tosiasiassa se pahensi tilannetta entisestään. 


Sitten jokin muuttui. 

Painonhallinta, ikuinen akilleenkantapääni 

Painonhallinta on aina ollut akilleen kantapääni. Tai siis luulin, että se oli syy haasteisiini.

Napostelin helposti herkkuja suruun, toimettomuuteen, stressiin ja kiireeseen. Jatkuvana jojoilijana olen myös testannut useita erilaisia kuureja ja dieettejä.


Sain niihin kyllä vuosien varrella rahaa palamaan ja usein myös painoa tiputettua, mutta lopputulos kesti vain hetken. Kuurien ja kokeilujen jälkeen paluu entiseen oli aina yhtä ankea.

Kuntoilin säännöllisesti ja yritin paikata väsymystäni treeneillä, jotta jaksaisin. Elimistöni joutui koville ja lisäsin joka treenillä kehooni stressiä stressin päälle. Se ei johtanut hyvään lopputulokseen. 


Oman haasteensa hyvinvointiini toivat työympäristön haasteet, jatkuva kiire ja stressi.


Ei ihme, että loppuunpalaminen oli nurkan takana.

Työelämän oravanpyörä vei salakavalasti voimat sekä ilon päivistä. Jokainen päivä toistui samanlaisena. Työpäivän jälkeen olin niin väsynyt, etten jaksanut edes miettiä omaa hyvinvointia. 

Entä vaihdevuodet, vakava sairastuminen tai paha onnettomuus laskettelurinteessä?

Kaikilla on ollut vaikutusta elämääni ja omaan hyvinvointiini. Toiset näistä ovat pysäyttäneet minut, tosin vain hetkeksi. Pysähdyksen jälkeen tai oikeastaan pysähdyksestä huolimatta jatkoin eteenpäin entistä kovempaa vauhtia. 

Mutta viimeisimmän,  rankimman menetyksen eli äidin kuoleman myötä, myös omat ajatukset muuttuivat.

Halusin hypätä pois oravanpyörästä...


Ja se oli paras päätös oman hyvinvointi kannalta. Mutta se oli myös paras mahdollinen päätös siihen, mitä halusin tehdä.

Milloinkaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, pääasia on, että aloittaa.  


En kuitenkaan kehoita sinua ensimmäiseksi irtisanoutumaan työstäsi.

Päätöksen tekeminen voi olla helppoa, mutta sen jälkeen alkaakin se vaikein osuus. Vaikeinta on viedä päätös konkretian tasolle eli siihen omaan elämään.

Tiedän, kuinka helppoa on pysytellä omalla mukavuusalueella ja puhua kaikista niistä asioista, joita pitäisi tehdä eri tavalla.


Useimmilla se jää valitettavasti juuri puhumisen asteelle. Vaikkakin se käytännössä tarkoittaisi tilannetta, jossa et voi hyvin.

Pelkkä unelmointi, paremmasta haaveilu tai tavoitteiden asettelu ei valitettavasti riitä. Ne ovat tärkeä osa onnistumistasi, mutta tarvitset myös jotain muuta.

Tarvitset konkreettisia tekoja joka päivä. 


”Se, mitä teet tänään, palkitsee sinut huomenna.” 


Vaikka olisit kuinka tyytyväinen omaan elämääsi tällä hetkellä, niin mieti voisiko se olla vieläkin parempaa. Voisitko voida vieläkin paremmin? Haluaisitko saavuttaa unelmia, joista et uskalla edes haaveilla?

Autan sinua saavuttamaan omat tavoitteesi ja unelmasi. Autan sinua saavuttamaan juuri niitä asioita, joita haluat.


Olen itse joutunut opettelemaan monia asioita kantapään kautta, joten tiedän mitä se vaatii. 


Tiedän miten vaikeaa se voi olla, mutta tiedän myös, että voit onnistua. Voit saavuttaa juuri niitä asioita ja muutoksia elämääsi, joita haluat ja tarvitset. 


Tärkeintä on, että otat ensimmäisen askeleen...


Autan sinua mielelläni!

~ Virpi

Oletko valmis ottamaan ensimmäisen askeleen?

Vinkit ja lahja ilmaiseksi? 

Tilaa maksuton uutiskirjeeni niin saat vinkkejä ja työkaluja onnistumiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi. Saat myös tilaajalahjan ilmaiseksi.

© 2022  Lupausten Portaat / VS IDEA