fbpx

Näin komissario Lewis auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Olen jäänyt koukkuun Komissario Lewis-sarjaan. Kyse on brittiläisestä poliisisarjasta, jossa kussakin jaksossa tavoitteena on löytää syyllinen tehtyyn rikokseen. Vaihtoehtoja on niin monta kuin on roolihahmojakin, joten miten tavoitteisiin päästään?

Rikos selvitetään 1,5 tunnin aikana ja paha saa aina palkkansa. Se on hyvä, sillä pahinta ovat sellaiset sarjat, joissa jaksosta toiseen tapahtuu kauheita, mutta syyllinen jää vapaalle jalalle jatkamaan tekosiaan.  Olet koko ajan jännittyneessä olotilassa ja ajatukset jäävät pyörimään kyseisen asian ympärille ja vaikuttavat jollakin tavalla taustalla, halusit tai et. 

Samalla tavalla omassa elämässä tapahtuvat asiat jäävät pyörimään mieleen. 

Tutkimusten mukaan meillä jokaisella on noin 60 000 – 70 000 ajatusta joka ikinen päivä. Se on aivan huikea määrä, mutta vieläkin huikeampaa on se, että näistä ajatuksistamme n. 80 % on negatiivisia.

Lähtökohtaisesti olemme siis varsin negatiivisesti ajattelevia ihmisiä, joten ei ihme, jos tuntuu epäonnistuneelta, lannistuneelta tai ei ole tyytyväinen itseensä tai elämäänsä, eikä saavuta tavoitteita, unelmista puhumattakaan.

Siitä hetkestä kun heräät, alkaa mielesi täyttymään erilaisista ajatuksista. Mikäli et kiinnitä huomiota siihen mitä ajatuksia omassa päässäsi oikein pyörittelet, on sitä vaikeampi onnistua ja saavuttaa elämääsi niitä asioita, joita haluat. 

Nyt tiedät syyn siihen, mikäli et vielä ole onnistunut. Kaikki lähtee omista ajatuksistasi.

Se mihin keskityt, lisääntyy. Se tarkoittaa sitä, että olkoon asia mikä tahansa, niin mitä enemmän mietit kyseistä asiaa, sitä suuremman roolin se saa ajatuksissasi. 

Sama toimii sekä hyvässä, että pahassa ja siksi on tärkeää kohdistaa ajatukset niihin asioihin, jotka vievät eteenpäin ja auttavat sinua onnistumaan.

Onnistumistasi eivät tue negatiiviset ajatukset, vaan päinvastoin. 

Minkälaisia ajatuksia pyörii päässäsi tällä hetkellä?

Ajatteletko, että tämä on ihan huuhaata, eikä asialla ole mitään tekemistä oman onnistumisesi kanssa vai ajatteletko, että Virpi puhuu asiaa.

Mitä tekemistä rikossarjalla on tavoitteiden kanssa tai sillä miten tavoitteisiin päästään? 

Sarjassa jokaisen jakson tavoitteena on saada rikollinen kiinni. Päähenkilöt lähtevät selvittämään asioita rikoksen taustalla tavoite takaraivossa ja mitä pidemmälle jakso etenee, sitä enemmän asioita selviää.

Kaikki ei ole ihan sellaista, miltä se aluksi näyttää. Ihan sama on oman tavoitteen ja unelman kanssa. 

Kun lähtee etenemään kohti omaa tavoitetta ja unelmaa, saattaa mielessä olla ajatus vastassa olevista asioista. Saatamme miettiä etukäteen mahdollista epäonnistumista, luovuttamista, mitä muut sanovat tai sitä, jos ei jaksa, ei osaa tai ei uskalla.

Eteen tulee haasteita, se on faktaa, mutta haasteet saattavat olla ihan jotain muuta, kuin mitä itse kuvitteli. Myös lopputulos voi olla jotakin ihan muuta kuin alkuperäinen ajatuksesi. Sinä voit kuitenkin vaikuttaa lopputulokseen ja siihen minkälaisen sen haluat olevan.

Jokainen eteesi tuleva este tai haaste nostaa tietyn ajatuksen mieleesi ja jokainen ajatus vie sinua johonkin suuntaan. Suunta voi olla kohti tavoitetta tai ajatuksesi voi viedä sinut kauemmas tavoitteestasi. Omat ajatuksesi voivat pitää sinua myös paikallaan. 

On tärkeää olla innostunut siitä mitä tekee, joten ajatuksillasi on merkitystä.

Voit vaikuttaa lopputulokseen miettimällä sitä miten suhtaudut kohtaamaasi asiaa tai tilannetta kohtaan. Mikäli suhtautumisesi on negatiivinen, ovat ajatuksesi pääsääntöisesti negatiivisia. Mutta jos muutat omaa suhtautumistasi positiivisemmaksi, alat muuttamaan myös lopputulosta.

Ajatuksillasi on suuri vaikutus omaan onnistumiseesi.

Lue myös tämä: Miksi kannattaa olla innostunut siitä mitä tekee?

Oletko ottanut tarvitsemasi askeleet?

Oletko vienyt hyvät päätökset suunnitelman muotoon ja konkretian tasolle omaan arkeesi?  

Päätös itsessään on oikeastaan aika helppo tehdä, ainakin mikäli tuohon hetkeen ei sisälly vielä mitään konkreettista.

Jos päätät esimerkiksi juuri tällä sekunnilla lähteä vaikkapa Englantiin ja taksi odottaisi 30 minuutin päästä ovellasi, voisi päätöksen tekeminen olla vaikeampaa. Tuossa hetkessä joutuisit miettimään monia asioita, joihin matka vaikuttaisi.

Miten lapset, koti, lemmikit, työ, raha-asiat, kukkien kastelu, vaatteet, matkatavarat, passi, vakuutukset, rokotukset…

Entä miten itse matka ja vaikkapa majoitus järjestetään?

Jotta oma unelmasi toteutuu helpommin ja vaivattomammin, pilko oma tavoitteesi pienempiin osiin.

Kun pilkot tavoitteet pienemmiksi, on helpompi hahmottaa niitä askeleita, joita sinun tarvitsee ottaa onnistuaksesi. Samalla varmistat myös sen, että ottamasi askeleet vievät sinua siihen suuntaan, johon haluat.

Lue myös tämä: Näin elämä muuttuu, kun teet tämän yhden muutoksen.

Rakkaudella
Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>