laihduttaminen kannattaa unohtaa
|

Kuinka laihtuminen onnistuisi tekemättä mitään?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Monen mielessä pyörii ajatus painonpudotuksesta. Miten laihtuminen voisi tapahtua vaivatta?

Yleensä haluamme pudottaa painoa nopeasti ja helposti. Mutta usein törmäämme siihen, ettemme ehkä ole valmiita tekemään tarvittavia muutoksia elämässämme. Saatamme kokea, että meillä ei ole aikaa, energiaa tai edes motivaatiota.

Juuri tästä syystä olisi hienoa, jos laihtuminen tapahtuisi mahdollisimman vaivattomasti.

Ei olekaan ihme, että moni miettii, voisiko laihtua tekemättä juuri mitään.

Usein aloitamme samoilla laihdutuskuureilla, joita olemme kokeilleet aiemmin. Tällä kertaa saattaisimme kuitenkin odottaa, että ne toimivat tehokkaammin.

Löydämme ehkä lehden sivuilta uuden trendidieetin tai ruokavalion. Uskomme vakaasti, että se ratkaisee kaikki ongelmamme. Mainoslauseet lupaavat uskomattomia tuloksia nopeasti ja vaivatta.

Pelkkä ajatus painonpudotuksesta tai puntarin lukeman näkeminen voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta monille.

Ja turhaan.

Puntarin lukema on vain yksi luku, joka vaihtelee päivittäin. Tärkeämpää on tuntea olonsa hyväksi ja energiseksi omassa kehossaan.

Itse laihdutuskuuri tai dieetti kuulostaa myös negatiiviselta. Ne usein rajoittavat ja asettavat tiukkoja ruokasääntöjä. Se tarkoittaa, että kädessä on lista sallituista ja kielletyistä ruoka-aineista.

Kun ajattelemme laihduttamista, näemme mainoksia ja vinkkejä laihtumiseen kaikkialla ympärillämme. Keskitymme siihen, mitä näemme ja koemme, ja se vahvistuu.

Mutta koska olemme jokainen yksilöitä, mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Epäonnistuneet kokeilut voivat aiheuttaa pettymyksiä ja turhautumista.

Laihdutuskuurien sijaan on parempi tehdä kestäviä elämäntapamuutoksia. Tärkeintä on katsoa omia ruokailutottumuksiaan.

Syöminen säännöllisesti ja riittävästi voi vaikuttaa painoon positiivisesti. Usein epäsäännölliset ateriarytmit ja suuret annoskoot voivat aiheuttaa painonnousua.

Kun yritämme rajoittaa tiettyjä ruoka-aineita, ne usein alkavat kiinnostamaan entistä enemmän. Tämä johtuu siitä, miten ihmismieli toimii. Kielletystä tulee entistä houkuttelevampaa.

Painonpudotus on usein olla stressaavaa tai negatiivista. Sen sijaan pyrkimys terveellisempiin ruokailutottumuksiin ja aktiivisempaan elämäntapaan on huomattavasti positiivisempaa.

Kun keskitymme terveellisiin valintoihin ja hyvinvointiin, painonhallinta voi tapahtua luonnollisesti. On tärkeää antaa itselleen tarpeeksi energiaa ja ravintoa.

Kun ajatuksemme eivät ole koko ajan laihduttamisessa kiinni, voimme elää rennommin ja nauttia elämästä enemmän.

Älä anna laihduttamisen hallita elämääsi. Tee terveellisiä valintoja ja keskity hyvinvointiisi.

Rakkaudella
Virpi

laihtuminen tapahtuu helpommin vähentäessä sokerin määrää

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *