Haaste voi olla este, mutta se on myös iso mahdollisuus.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Haasteet ovat usein esteitä, mutta ne voivat myös tarjota suuria mahdollisuuksia. Kohtaamasi este on mahdollisuus onnistumiseen.

Vaikeina hetkinä jopa pienet haasteet voivat tuntua ylivoimaisilta, ja mahdollisuudet onnistumiseen voivat vaikuttaa hyvin pieniltä. Tämän seurauksena saattaa tuntua siltä, että jäämme jumiin elämän ongelmakohtiin, ja negatiivisuus itseämme ja elämäämme kohtaan lisääntyy.

Kysymykset kuten ”Miksi juuri minulle käy aina näin?” ja ”Miksi kaikki muut ympärillä pääsevät paljon helpommalla?” voivat nousta esiin, erityisesti kun tavoitteiden saavuttaminen tuntuu vaikealta, puhumattakaan unelmien toteuttamisesta.

On tärkeää tarkastella kokonaiskuvaa.

Kun lähdemme tavoittelemaan omaa unelmaamme, saattaa olla vaikeaa nähdä kokonaisuutta ja ymmärtää, miksi teemme juuri niitä asioita, joita teemme. Emme välttämättä heti hahmota pienten valintojen merkitystä oman onnistumisen kannalta.

Ajan myötä, kun etenemme kohti tavoitteitamme, alamme nähdä haluttuja muutoksia ja tuloksia, joista olemme ehkä haaveilleet jo pitkään. Ennen näitä saavutuksia eteneminen voi kuitenkin olla hidasta ja takkuista.

Tällä matkalla saattaa herätä kysymys siitä, miksi unelmat eivät toteudu, vaikka teemme kaikkemme niiden eteen.

Monet meistä kamppailevat oman hyvinvointinsa kanssa, ja usein tämä taistelu alkaa työelämästä. Oma tarinani alkoi sieltä.

Niin kauan kuin nautin työstäni ja henkiset sekä fyysiset voimavarani riittivät, kaikki oli hyvin. Mutta kun menetin työniloni tai voimavarani joutuivat koetukselle, alkoi ongelmia ilmetä.

Usein tällaisissa tilanteissa ummistamme silmämme ja jatkamme eteenpäin samaan tapaan. Uskomme, että meidän on vain kestettävä ja jatkettava. Luulemme, ettei muita vaihtoehtoja ole edes olemassa.

Uskallatko myöntää itsellesi, että tarvitset muutosta?

Kun kehosi pysähtyy tai alkaa antamaan merkkejä muutoksen tarpeesta, voi nähdä tilaisuuden. Ehkä ei heti, mutta irrottautuessaan hetkeksi normaalista arjen tai työn pyörityksestä voi huomata, mitkä asiat vaativat korjaustoimia.

Arjen pyörteissä ja kiireisen elämänrytmin keskellä näitä on vaikeampi havaita. Voi myös olla, ettei niitä halua tunnustaa edes itselleen.

Jos jatkat samaan tapaan eteenpäin, tilanne voi pahentua ja ongelmat lisääntyä. Keho joutuu yhä kovemmalle, ja alat keskittyä entistä enemmän negatiivisiin asioihin itsessäsi ja elämässäsi sen sijaan, että etsisit ratkaisuja haasteisiin.

Pysähtyminen tarjoaa mahdollisuuden muutokseen. Se on tilaisuus kuunnella itseään ja harkita, mitä haluaa muuttaa. Ennen kuin astut tuohon muutoksen polulle, sinun on vastattava yhteen tärkeään kysymykseen:

Oletko valmis tekemään asioita eri tavalla tästä hetkestä alkaen?

Tuo kysymys on avain siihen, voiko haluamasi muutos tapahtua.

Elämässä kohtaamme vaikeuksia ja haasteita. Kun sairastumme tai loukkaannumme vakavasti, kohtaamme taloudellisia vaikeuksia, taistelemme ihmissuhteissa tai kamppailemme itsetunnon ja rakkauden puutteen kanssa, elämä voi tuntua raskaalta.

Kuitenkin juuri tuossa hetkessä piilee suuri mahdollisuus.

Kaikki riippuu omista ajatuksistasi. Voit jäädä paikoillesi tai voit ryhtyä tekemään muutoksia. Kaikki riippuu siitä, miten suhtaudut itseesi ja omaan elämääsi.

Haasteiden edessä on aina mahdollisuus kasvaa.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa, kun kohtaat vaikeuksia: voit tarttua haasteeseen ja etsiä siihen ratkaisuja, tai voit jäädä paikoillesi ja antaa periksi ilman yritystäkään päästä eteenpäin.

Usein luovutamme liian helposti ja ennen kuin edes yritämme ratkaista haasteita. Jos jäät paikallesi, saatat kohdata samat ongelmat uudelleen ja uudelleen, kunnes päätät käsitellä ne.

Kun päätät kohdata haasteet rohkeasti, etsit ratkaisuja ja etenet kohti unelmiasi. Silloin sinulla on oikea mahdollisuus saavuttaa haluamasi lopputulos.

Totuus on, että kohtaamme lukemattomia haasteita ja esteitä matkallamme kohti tavoitteitamme ja unelmiamme. Jotkut niistä ovat pieniä, kun taas toiset tuntuvat valtavilta ja ylitsepääsemättömiltä.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että nämä esteet ovat vain näennäisen vaikeita ja pelottavia. Menestyksesi riippuu siitä, miten suhtaudut niihin ja miten ajattelet niistä.

Muista, että voit saavuttaa tavoitteesi ja toteuttaa unelmasi helpommin kuin uskotkaan. Lue lisää Sisäpiiristä tästä.

Rakkaudella
Virpi

haaste on mahdollisuus

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *