fbpx

Miksi unelmat eivät toteudu, vaikka kuinka yritän?

Kun elämä on pelkkää selviytymistaistelua päivästä toiseen, käpertyy helposti elämässä oleviin ongelmakohtiin. Tuossa hetkessä on helppo katkeroitua ja miettiä kuinka epäoikeudenmukaista elämä on. Miksi unelmat eivät toteudu?

Mieli on maassa ja negatiivisuus itseään ja omaa elämäänsä kohtaan lisääntyy. Miksi juuri minulle käy aina näin? Miksi kaikki muut ympärillä pääsevät paljon helpommalla? 

Tavoitteiden saavuttaminen voi tuntua vaikealta, unelmien toteuttamisesta puhumattakaan.

Alussa voi olla vaikea ymmärtää kokonaisuutta, sitä minkä takia teen juuri niitä asioita, joita teen ja mikä merkitys tekemilläni valinnoilla on oman onnistumisen kanssa.

Kun aikaa kuluu, alkaa nähdä haluamiaan muutoksia ja tuloksia, joista on haaveillut jopa jo vuosikausia. Siihen asti eteneminen voi olla takkuista.

Monet meistä painiskelevat oman hyvinvointinsa kanssa. Usein oma sairaskertomus alkaa työelämästä. Sieltä omanikin alkoi.

Niin kauan kun nauttii omasta työstään, eivätkä omat henkiset, eivätkä fyysiset voimavarat ylity, on kaikki hyvin. Mutta silloin, kun menetämme työnilon tai omat voimavaramme joutuvat jostain syystä koetukselle, alkaa ongelmia nousemaan näköpiiriin.

Usein kuitenkin jatkamme samalla tavalla eteenpäin, koska uskomme, että pitää vaan sietää ja jaksaa. Uskomme, ettei muita mahdollisuuksia edes ole. 

Kun keho pysäyttää tai alkaa antamaan merkkejä pysähdyksen tarpeellisuudesta, voi nähdä muutoksen mahdollisuuden. Ehkä ei heti, mutta irrottautuessa edes hetkeksi normaalista arjen tai työn pyörityksestä, voi nähdä mitkä asiat vaativat korjausliikkeitä.

Tuossa pyörityksen virrassa niitä on vaikea nähdä tai voi olla, ettei niitä halua tunnustaa edes itselleen. 

Mikäli jatkamme samalla tavalla, voi tilanne pahentua entisestään ja ongelmat omassa elämässä lisääntyä.

Keho joutuu entistä kovemmalla ja keskitymme yhä enemmän negatiivisiin asioihin itsessämme ja omassa elämässämme. Saatamme keskittyä entistä enemmän kohtaamiimme haasteisiin, epäkohtiin ja ongelmiin sen sijaan, että yrittäisimme edes parantaa tilannetta.

Lue lisää: Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti ja vaivattomasti?

Pysähtyminen on mahdollisuus.

Pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen on iso mahdollisuus, se on mahdollisuus muutokseen.

Kuitenkin ennen muutosta joudut vastaamaan yhteen erittäin tärkeään kysymykseen, joka kertoo sinulle, oletko valmis muutokseen. ”Aiotko muuttaa suuntaa, oletko valmis tekemään asioita eri tavalla, jotta haluamasi muutos on mahdollinen?

Todennäköisesti me kaikki kohtaamme elämässämme vaikeita asioita. Kun sairastuu tai loukkaantuu vakavasti, rahat loppuvat, kipuilee ihmissuhteissa tai ei tunne itseään arvostetuksi tai rakastetuksi, voi elämä tuntua varsin hankalalta. Se on kuitenkin hetki, jolloin vahvuus punnitaan.

Kaikki on kiinni sinusta ja omista ajatuksistasi.

Kaikki on kiinni siitä, miten suhtaudut itseesi ja omaan elämääsi. 

Omat tavoitteet ja unelmat ovat niitä asioita, joita toivomme omaan elämäämme. Ne ovat asioita, jotka ovat meille tärkeitä ja tuovat elämään niitä asioita, jotka puuttuvat elämästä tällä hetkellä.

Omat tavoitteet ja unelmat vaativat miettimään minkälaista elämää haluaa elää ja kun selvitämme sen itsellemme, tiedämme myös tarvittavat askelmerkit.

Kaikilla meillä on tavoitteita ja unelmia, toiset niistä ovat isoja ja toiset pieniä varsin arkisia asioita. Kuitenkin meistä jokainen joutuu kulkemaan tietyn matkan saavuttaakseen haluamansa lopputuloksen.

Kenestäkään ei ole kivaa kohdata haasteita tai ongelmia omalla matkallaan, mutta ne kuuluvat elämään. Ne ovat niitä hetkiä, jolloin on mahdollisuus oppia jotain tärkeää oman onnistumisen kannalta. 

Miksi unelmat eivät toteudu?

Onnistuminen ei ole sattumaa, eikä siihen tarvita rakettitiedettä, vaikka usein siltä tuntuukin.

Onnistuminen vaatii ainoastaan tiettyjen asioiden tekemistä joka päivä. Näiden asioiden ei tarvitse olla edes isoja ja juuri siinä on syy miksi monen matka keskeytyy juuri tähän.

Emme jaksa, emme ehdi tai meitä ei huvita tehdä asioita, jotka veisivät meidät kohti haluamaamme.

Miksi näin on?

Vastaus on varsin yksinkertainen.

Emme näe näiden pienten asioiden merkitystä onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Emme jaksa noudattaa pieniä arkisia rutiineja, sillä emme näe niiden merkitystä lopputuloksen kannalta.

Koska emme näe tuloksia heti seuraavana päivänä, on helppoa jättää nuo pienet arkiset valinnat ja teot tekemättä. Ja kun se jää tekemättä tänään, on se huomattavasti helpompi jättää tekemättä myös huomenna.

Onnistuminen vie aina tietyn ajan, eikä muutos tapahdu yhdessä yössä. Se tapahtuu ottamalla pieniä askeleita eteenpäin kohti niitä asioita, joita haluat elämääsi.

Ilman näitä askeleita, ei mitään muutoksia pääse edes syntymään.

Lue lisää: 5 syytä miksi kannattaa edetä pienin askelin.

Oletko koskaan kuullut sanottavan, että matka on tärkein?

Olkoon unelmasi mikä tahansa, niin usein matka kohti unelmaasi on tärkeämpi, kuin itse unelmasi. Tuo matka opettaa sinulle niitä asioita ja taitoja, joita tarvitset saavuttaaksesi haluamasi.

Matkallasi saat vastauksia siihen, mikä oikeasti on tärkeää ja olennaista.

Matkan kesto on jokaiselle yksilöllinen. Kuitenkin jokainen meistä joutuu tekemään työn itsensä ja omien ajatustensa kanssa onnistuakseen, sillä sitä työtä kukaan toinen ei voi tehdä puolestamme. 

Oman ajatustyön tuloksena opit suhtautumaan itseesi ja elämääsi eri tavalla ja huomaat mitä merkitystä omilla ajatuksillasi, valinnoillasi ja päätöksilläsi on onnistuneen lopputuloksen kannalta. Näet myös enemmän mahdollisuuksia ja opit hyödyntämään niitä saavuttaaksesi haluamasi asiat.  

Haaste on aina mahdollisuus.

Jokainen haasteellinen tilanne vie aina eteenpäin. Haaste on aina uusi mahdollisuus mennä eteenpäin entistä viisaampana ja vahvempana.

Voit ottaa haasteen vastaan ja alkaa etsimään siihen ratkaisuja ja pääset eteenpäin.

Voit myös jäädä tuohon haasteelliseen tilanteeseen edes yrittämättä mennä eteenpäin. Saatat antaa periksi ja luovuttaa jo ennen kuin sinulla on mahdollisuuksia mennä eteenpäin ja saavuttaa haluamiasi asioita.

Mikäli jäät tuohon hetkeen, joudut kohtaamaan saman haasteen myöhemmin yrittäessäsi saavuttaa tavoitettasi tai unelmaasi.

Mikäli kuitenkin haluat päästä eteenpäin, päätät kohdata haasteen silmästä silmään, ratkaiset sen ja etenet kohti unelmaasi, kunnes kohtaat seuraavan haasteen. 

Faktaa on, että kohtaamme useita haasteita ja ongelmia, ennen kuin saavutamme omat tavoitteemme ja unelmamme. Joskus nämä ongelmat ovat pienempiä ja joskus ne tuntuvat jopa ylitsepääsemättömiltä.

Ne ainoastaan tuntuvat vaikeilta, pelottavilta ja ylitsepääsemättömiltä ja se, miten suhtaudut näihin esteisiin ja haasteellisiin tilanteisiin ratkaisee sen, tuletko onnistumaan vai et.

Lue lisää: Kuinka saavutat tavoitteesi ja toteutat unelmasi e-kirjasta.

Rakkaudella
Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>