fbpx

Miksi unelmat eivät toteudu kaikista yrityksistä huolimatta?

Kun elämä on pelkkää selviytymistaistelua päivästä toiseen, käpertyy helposti elämässä oleviin ongelmakohtiin. Tuossa hetkessä on helppo katkeroitua ja miettiä kuinka epäoikeudenmukaista elämä on ja pyöritellä päässä yhtä kysymystä: Miksi unelmat eivät toteudu?

Mieli on maassa ja negatiivisuus itseään ja omaa elämäänsä kohtaan lisääntyy. Miksi juuri minulle käy aina näin? Miksi kaikki muut ympärillä pääsevät paljon helpommalla? 

Tavoitteiden saavuttaminen voi tuntua vaikealta, unelmien toteuttamisesta puhumattakaan.

Kun lähdemme tavoittelemaan omaa unelmaamme, niin alussa voi olla vaikea nähdä kokonaisuutta. Emme välttämättä hahmota vielä sitä, minkä takia tekee juuri niitä asioita, joita tekee ja mikä merkitys pienillä valinnoilla on oman onnistumisen kanssa.

Kun aikaa kuluu, alkaa myös näkemään haluamiaan muutoksia ja tuloksia, joista on haaveillut jopa vuosikausia. Siihen asti eteneminen voi olla takkuista.

Monet meistä painiskelevat oman hyvinvointinsa kanssa. Usein oma sairaskertomus alkaa työelämästä. Sieltä omanikin alkoi.

Niin kauan kun nauttii omasta työstään, eivätkä omat henkiset, eivätkä fyysiset voimavarat ylity, on kaikki hyvin. Mutta silloin, kun menetämme työnilon tai omat voimavarat joutuvat jostain syystä koetukselle, alkaa ongelmia nousemaan näköpiiriin.

Usein kuitenkin ummistamme silmämme ja jatkamme samalla tavalla eteenpäin, koska uskomme, että pitää vaan sietää ja jaksaa. Olemme siinä luulossa, ettei muita mahdollisuuksia ole edes olemassa. 

Kun keho pysäyttää tai alkaa antamaan merkkejä muutoksen tarpeellisuudesta, voi nähdä mahdollisuuden. Ehkä ei heti, mutta irrottautuessa edes hetkeksi normaalista arjen tai työn pyörityksestä, voi nähdä mitkä asiat vaativat korjausliikkeitä ja mihin asioihin vaikuttamalla tilanne muuttuisi paremmaksi.

Arjen pyörityksessä ja kiireisessä elämänrytmissä niitä on vaikea nähdä tai voi olla, ettei niitä halua tunnustaa edes itselleen. 

Mikäli jatkaa samalla tavalla, voi tilanne pahentua entisestään ja ongelmat omassa elämässä lisääntyä.

Keho joutuu entistä kovemmalle ja keskitymme yhä enemmän negatiivisiin asioihin itsessämme ja omassa elämässämme.

Sen sijaan, että yrittäisimme etsiä ratkaisuja haasteisiin, pyörivät ajatuksemme entistä enemmän kohtaamissamme haasteissa, epäkohdissa ja ongelmissa.

Pysähtyminen on mahdollisuus.

Pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen on iso mahdollisuus, se on mahdollisuus muutokseen.

Kuitenkin ennen muutosta joudut vastaamaan yhteen erittäin tärkeään kysymykseen, joka kertoo sinulle, oletko valmis muutokseen.

Aiotko muuttaa suuntaa, oletko valmis tekemään asioita eri tavalla, jotta haluamasi muutos on mahdollinen?

Meistä jokainen kohtaa elämässään vaikeita asioita. Kun sairastuu tai loukkaantuu vakavasti, rahat loppuvat, kipuilet ihmissuhteissa tai et tunne itseäsi arvostetuksi tai rakastetuksi, voi elämä tuntua varsin hankalalta.

Se on kuitenkin hetki, jolloin vahvuus punnitaan. Kaikki on kiinni sinusta ja omista ajatuksistasi.

Voit jäädä tuohon tilanteeseen tai voit lähteä tekemään tarvittavia muutoksia.

Kaikki on kiinni siitä, miten suhtaudut itseesi ja omaan elämääsi. 

Omat tavoitteet ja unelmat ovat niitä asioita, joita toivomme omaan elämäämme. Ne ovat asioita, jotka ovat meille tärkeitä ja tuovat elämään asioita, jotka vielä tällä hetkellä elämästä puuttuvat.

Omat tavoitteet ja unelmat vaativat miettimään minkälaista elämää elää nyt ja minkälaista elämää haluaa elää tulevaisuudessa. Ja kun selvitämme sen itsellemme, tiedämme myös tarvittavat askelmerkit.

Kaikilla meillä on tavoitteita ja unelmia, toiset niistä ovat isoja ja toiset pieniä varsin arkisia asioita. Kuitenkin meistä jokainen joutuu kulkemaan tietyn matkan saavuttaakseen haluamansa lopputuloksen.

Kenestäkään ei ole kivaa kohdata haasteita tai ongelmia omalla matkallaan, mutta ne kuuluvat elämään. Ne ovat niitä hetkiä, jolloin on mahdollisuus oppia jotain tärkeää itsestään.

Lue myös tämä: Miksi kannattaa olla innostunut siitä mitä tekee?

Miksi unelmat eivät toteudu?

Onnistuminen ei ole sattumaa, eikä siihen tarvita rakettitiedettä, vaikka usein siltä tuntuukin.

Onnistuminen vaatii ainoastaan tiettyjen asioiden tekemistä joka päivä. Näiden asioiden ei tarvitse olla edes isoja ja juuri tässä on syy siihen, miksi monen matka keskeytyy juuri tähän.

Emme jaksa, emme ehdi tai meitä ei huvita tehdä asioita, jotka veisivät meidät kohti onnistumista.

Miksi näin on?

Vastaus on varsin yksinkertainen.

Me ihmiset olemme varsin mukavuudenhaluisia. Se tarkoittaa sitä, ettemme halua astua pois omalta mukavuusalueelta.

Kun emme näe pienten asioiden merkitystä onnistuneen lopputuloksen kannalta, tuntuvat ne vaikeilta ja jopa turhilta.

Emme jaksa noudattaa pieniä arkisia rutiineja, sillä emme näe tai ymmärrä niiden merkitystä.

Koska emme näe tuloksia heti seuraavana päivänä, on helppoa jättää nuo pienet arkiset valinnat ja teot tekemättä. Ja kun joku asia jää tekemättä tänään, on se huomattavasti helpompi jättää tekemättä myös huomenna.

Muutos ei tapahdu yhdessä yössä, onnistuminen vie aina tietyn ajan. Se tapahtuu ottamalla pieniä askeleita eteenpäin kohti niitä asioita, joita haluat elämääsi.

LATAA MAKSUTON TYÖKIRJA

Lataamalla maksuttoman alkukartoituksen, liityt samalla Lupausten Portaiden sähköpostilistalle. Sähköpostilistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään ja voit poistua sieltä milloin tahansa, jokaisen viestin lopussa olevan ”Poistu listalta” linkin kautta.

Marketing by

Oletko koskaan kuullut sanottavan, että matka on tärkein?

Olkoon unelmasi mikä tahansa, niin todennäköisesti matka kohti unelmaasi on tärkeämpi kuin itse unelmasi. Tuo matka opettaa sinulle niitä asioita ja taitoja, joita tarvitset saavuttaaksesi haluamasi.

Matkallasi saat vastauksia siihen, mikä oikeasti on tärkeää ja olennaista. Matka opettaa ja kasvattaa.

Matkan kesto on jokaiselle yksilöllinen. Kuitenkin jokainen meistä joutuu tekemään työn itsensä ja omien ajatustensa kanssa onnistuakseen, eikä sitä työtä kukaan toinen voi tehdä puolestamme. 

Oman ajatustyön tuloksena opit suhtautumaan itseesi ja elämääsi eri tavalla ja huomaat mitä merkitystä omilla ajatuksillasi, valinnoillasi ja päätöksilläsi on onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Näet myös enemmän mahdollisuuksia ja opit hyödyntämään niitä saavuttaaksesi haluamasi asiat.  

Haaste on aina mahdollisuus.

Jokainen haasteellinen tilanne vie aina eteenpäin.

Haaste on aina uusi mahdollisuus mennä eteenpäin entistä viisaampana ja vahvempana.

Voit ottaa haasteen vastaan ja alkaa etsimään siihen ratkaisuja, jolloin pääset eteenpäin.

Tai voit jäädä tuohon haasteelliseen tilanteeseen edes yrittämättä mennä eteenpäin.

Usein annamme periksi ja luovutamme jo ennen kuin on edes mahdollisuuksia mennä eteenpäin ja saavuttaa haluamiaan asioita.

Mikäli jäät tuohon hetkeen, joudut kohtaamaan saman haasteen uudelleen ja uudelleen myöhemmin yrittäessäsi saavuttaa tavoitettasi tai unelmaasi.

Mikäli kuitenkin haluat päästä eteenpäin, päätät kohdata haasteen silmästä silmään, etsit ratkaisuja ja etenet kohti unelmaasi, kunnes kohtaat seuraavan haasteen. 

Faktaa on, että kohtaamme useita haasteita ja ongelmia ennen kuin saavutamme omat tavoitteemme ja unelmamme. Joskus nämä ongelmat ovat pienempiä ja joskus ne tuntuvat jopa ylitsepääsemättömiltä.

On tärkeää muistaa, että ne ainoastaan tuntuvat vaikeilta, pelottavilta ja ylitsepääsemättömiltä. Miten suhtaudut näihin esteisiin ja haasteellisiin tilanteisiin ratkaisee sen, tuletko onnistumaan vai et.

Voit saavuttaa tavoitteesi ja toteuttaa unelmasi helpommin kuin tällä hetkellä uskotkaan.

Lue myös tämä: Näin elämä muuttuu, kun teet tämän yhden muutoksen.

Rakkaudella
Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>