Miksi musiikki on todellinen ihmelääke?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Musiikki on todellinen ihmeaine. Sen voima ulottuu monille elämänalueille ja vaikuttaa meihin monin eri tavoin.

Musiikin positiiviset vaikutukset ovat kiistattomat: se parantaa muistia, lievittää stressiä, piristää, rauhoittaa ja auttaa keskittymään. Kun musiikki saavuttaa korvamme, se värähtelee aivoissamme, aktivoi meitä ja tuo mukanaan mielihyvää.

Musiikin merkitys onkin erityisen ihmeellinen siinä, miten se voi luoda yhteyden ihmiseen, johon sanat eivät enää tavoita.

Lempimusiikkisi on ikään kuin peilikuva persoonastasi, elämäntarinastasi ja kulttuuristasi. Se kietoo ympärilleen omia muistojasi, kuljettaen sinut ajassa ja paikassa, joihin muuten olisi vaikeampi päästä.

Kaikenlaisella musiikilla on oma voimansa: klassinen, tango, iskelmä, pop, rock ja moni muu tyylilaji tarjoavat omanlaisensa rentoutumisen ja voimaantumisen mahdollisuuden.

Musiikki on myös oiva keino käsitellä tunteita ja purkaa niitä. Laulamalla voi antaa äänen omille tuntemuksilleen ja saada niille ilmaisun.

On tärkeää tunnistaa musiikin voima myös arjen askareissa. Nopeatempoiset kappaleet voivat tehostaa siivous- ja treenihetkiä, kun taas rauhallinen musiikki auttaa rentoutumaan. Stressaantuneena klassinen musiikki tarjoaa erityisen tehokkaan rentoutumiskeinon. Se rauhoittaa niin ihmisiä kuin eläimiäkin.

Musiikin voima on kuin meditaatiota: se auttaa keskittymään ja olemaan läsnä hetkessä. Livekonsertit ovat erityisen voimakkaita kokemuksia, jotka kannattaa kokea ilman tallenteiden välitystä.

Anna musiikin viedä sinut mukanaan ja antaa sinulle voimaa, iloa ja läsnäoloa elämääsi.

Kokeile seuraavaa helppoa rentoutumisharjoitusta.

Tee harjoitus ensin ilman musiikkia ja vertaa sen jälkeen musiikin vaikutusta. Voit tehdä harjoituksen silmät suljettuina tai voit kiinnittää katseesi luontoon.

Mieti hetki kaunista kesäpäivää ja pilvetöntä taivasta.
Kuule korvissasi linnun laulu.
Tunne kasvoillasi hento lämmin kesätuuli ja auringonpaiste.
Hengittele syvään rauhallisesti omaan tahtiisi ja pysy tuossa tunteessa niin kauan kuin haluat.

Saitko tunteesta kiinni ilman musiikkia? Rentouduitko?

Tee seuraavaksi sama harjoitus ja laita taustalle tämä kappale.

Tee edellinen harjoitus silmät suljettuna, anna kappaleen soida taustalla. Voit myös rentoutua pelkästään kuuntelemalla.

Rakkaudella
Virpi

musiikki auttaa saavuttamaan tavoitteita

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *