|

Mitä tapahtuu, kun makeanhimo lähtee lapasesta?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Toivoin virkeämpää ja kevyempää oloa, mutta makeanhimo vei minut helposti mukaansa ja hankaloitti tilannetta entisestään.

Makeanhimon aiheuttamat haasteet ovat tuttuja monille. Vaikka joustavat farkut ja joustavat vyötärökaistaleet saattavat tuntua mukavilta päällä, ne voivat antaa väärän kuvan kehosta ja sen muutoksista.

Olen varma, että moni on kokenut saman tilanteen ja pohtinut tarvetta muutokseen. Vaikka tiesin, ettei minun pitänyt syödä makeisia, huomasin silti hakevani jatkuvasti karkkipussia. Vaikka päivä olisi mennyt hyvin, karkkipussi tuntui houkuttelevalta liian usein.

Tämä oli herätys, joka palautti perusasioiden äärelle.

Makeanhimo voi olla vaikea vastustaa, ja monet kamppailevat sen kanssa tälläkin hetkellä. Se voi viedä mennessään ja johtaa jopa sokeriövereihin.

Kun makeanhimo iskee, on tärkeää pysähtyä hetkeksi ja kysyä itseltään, mitä yrittää korvata makealla. Tämä voi olla vaikea kysymys, joka nostaa esiin syvempiäkin tuntemuksia, mutta se on ainoa tapa edetä eteenpäin.

Jokaisella meistä voi olla omat pakokeinonsa vaikeisiin tilanteisiin. On tärkeää tunnistaa nämä keinot ja tarvittaessa pyrkiä muuttamaan niitä terveellisemmiksi vaihtoehdoiksi.

Oletko miettinyt mikä oma pakokeinosi on tai mitä asioita pakenet kun makeanhimo iskee?

Sysäys muutokseen voi olla monenlainen, ja usein se tulee henkilökohtaisista kokemuksista tai havainnoista omasta tilanteesta.

Sysäyksenä voisi olla esimerkiksi huomio siitä, että yleiskunto tai energiataso ei ole sellainen kuin haluaisi sen olevan. Toinen mahdollinen sysäys voisi olla lääkärin antama varoitus terveyteen liittyvistä riskeistä, kuten korkea verenpaine tai huonot veriarvot.

Kun saat sysäyksen muutokseen, konkreettiset teot ovat avainasemassa. Et voi vain odottaa, että asiat muuttuvat itsestään, vaan sinun täytyy ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistasi ja tehdä aktiivisesti töitä sen eteen.

Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ruokavalion muuttamista terveellisemmäksi, liikunnan lisäämistä päivittäiseen rutiiniin tai stressinhallintatekniikoiden opettelua.

Tärkeää on myös ymmärtää, että kyse ei ole vain laihdutuskuurista tai karkkilakosta, vaan omien tapojen päivittämisestä kokonaisvaltaisesti paremman hyvinvoinnin saavuttamiseksi. Tämä voi sisältää muutoksia ruokailutottumuksiin, liikuntaan, unirytmiin ja stressinhallintaan.

Jokainen päivä tarjoaa mahdollisuuksia tehdä valintoja oman hyvinvoinnin eteen, joten pyri tekemään tietoisia päätöksiä, jotka tukevat terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Näihin valintoihin kuuluu esimerkiksi:

  1. Ruokavalio: Pyri syömään monipuolisesti ja terveellisesti, välttäen liiallista sokeria ja prosessoitua ruokaa. Suosi runsaskuituista ja proteiinipitoista ruokaa, joka antaa pitkäkestoista energiaa ja pitää makeanhimon kurissa.
  2. Liikunta: Pidä huolta säännöllisestä liikunnasta, joka voi sisältää esimerkiksi lenkkeilyä, joogaa tai kuntosaliharjoittelua. Liikunta auttaa sinua pysymään energisenä ja vähentää stressiä.
  3. Uni: Panosta riittävään ja laadukkaaseen uneen, sillä se on tärkeää kehon ja mielen hyvinvoinnille. Pyri noudattamaan säännöllistä unirytmiä ja luomaan rentouttava nukkumisympäristön.
  4. Stressinhallinta: Käytä erilaisia stressinhallintatekniikoita, kuten meditaatiota, hengitysharjoituksia ja rentoutumista, pitääkseni mielessäsi tasapainoa ja vähentääksesi makeanhimoa stressin vaikutuksesta.

Jos huomaat tarvitsevasi ekstratukea makeanhimon taltuttamiseksi, ole avoin uusille vinkeille ja strategioille. Kiinnostaisi kuulla, mitä mieltä olet Eroon makeanhimosta- verkkokurssin työkaluista.

Voit lukea kurssista lisää tästä.

Rakkaudella 
Virpi

makeanhimo-vinkit-sen-taltuttamiseen

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *