fbpx

Miten elämä muuttuu kun uskot onnistumiseesi?

Onnistuminen voi tuntua mahdottomalta. Onnistuminen on hankalaa, jos ei usko omiin mahdollisuuksiin. Meillä kaikilla on kuitenkin samat mahdollisuudet onnistua, vaikka välillä se ei siltä lainkaan tunnu. Onnistuminen on meille kaikille mahdollista ja sillä hetkellä, kun alamme uskoa itseemme ja omaan onnistumiseen, elämä muuttuu.

Miten elämä muuttuu, kun uskot omaan onnistumiseen?

Usein keskitymme niihin asioihin, joita emme halua elämäämme, kun sen sijaan tulisi keskittyä niihin asioihin, joita haluamme. Olen ollut samassa tilanteessa itsekin.

Kun kiinnitämme huomiota itsessämme ja elämässämme oleviin positiivisiin asioihin, onnistumisiin ja mahdollisuuksiin, on joka päivä lähempänä juuri niitä asioita, joita haluaa ja kaipaa omaan elämään.

Kun tavoitteena on esimerkiksi pudottaa painoa, tarkoittaa se todennäköisesti ruokavaliomuutosten lisäksi liikkumisen lisäämistä. Mitä suurin osa meistä tekee, jos ulkona sataa vettä kaatamalla juuri sinä päivänä, kun ohjelmassa olisi kävelylenkki?

Saatamme miettiä, ettei kävelemään voi lähteä. Ulos ei voi mennä, koska ilma on niin huono. Siellähän kastuu, joten se on helppo ja hyvä syy jäädä kotiin.

Hetken kuluttua sade kuitenkin taukoaa ja ilma muuttuu. Kävelylenkki ei kuitenkaan enää motivoi, sillä tilalle on tullut jo muuta puuhaa.

Ehkä sitä loikoilee sohvalla Netflixin parissa tai katsoo Salkkareita napostellen samalla herkkuja. Samaan aikaan saattaa tuntea pienen piston sydämessään tai syyttävän äänen takaraivossa kävelylenkin mentyä pieleen.

Toisaalta saattaa ajatella, että koko laihdutusprojekti meni nyt mönkään.   

Tuntuuko joskus, että peli on menetetty?

Matkalla onnistumiseen tulee hetkiä, jolloin ajattelemme, että peli on kokonaan menetetty. Silloin on helppo antaa periksi ja antaa itselleen luvan laittaa herkkupala suuhun tai unohtaa koko tavoite.

Elämä palaakin nopeasti takaisin alkukuoppiin ja oma tavoite lipsuu jälleen kerran kauemmas ulottuvilta. 

Ehkäpä tuossa hetkessä olikin jo kyllästynyt koko asiaan ja mielessään salaa hieman toivoikin pelastusta. Ehkä odotti jotakin, joka antaisi hyvän syyn luopua koko projektista.

Sen ei tarvitse olla näin. Onnistumisen ei tarvitse olla vaikeaa.

Voit muuttaa tilanteen helposti muuttamalla omien ajatustesi suuntaa. Voit muuttaa koko elämäsi muuttamalla omia ajatuksiasi.

Lue lisää mitä käy, jos jäät kiinni negatiivisiin ajatuksiin.

Odotatko täydellistä ajankohtaa aloittamiselle?

Usein odotamme täydellistä hetkeä aloittaa. Vaikka odottaisimme kuinka kauan, niin sitä ei koskaan tule. Asiat eivät nimittäin odottelemalla parane.

Eteen tulee jokin muu kiinnostavampi tai omasta mielestä tärkeämpi asia. Tämä asia siirtää aloittamisen tai estää sen kokonaan. Ja se on ihan normaalia, elämässä kun sattuu ja tapahtuu.

Itsekin suunnittelin aloittavani aina maanantaina, loman jälkeen tai tämän suklaapatukan jälkeen. Toisin kävi, sillä aloittaminen siirtyi hamaan tulevaisuuteen eli ei minnekään.

Elämä on täynnä mahdollisuuksia.

Pyri suhtautumaan itseesi ja elämässäsi oleviin asioihin positiivisen kautta.

Se tarkoittaa sitä, että myös kohtaamistasi haasteista ja ongelmista löytyy positiivinen asia, vaikka juuri sillä hetkellä tuntuisi täysin päinvastaiselta. Etsi kuitenkin tuo positiivinen asia, sillä sen avulla pääset eteenpäin.

Etsi positiivinen asia myös sadesäästä. Tunne sateisen ilman raikkaus ja luonnon huumaavat tuoksut ympärilläsi. Fiilistele jo etukäteen sitä ihanaa tunnetta, joka valtaa kehosi ja mielesi tekemäsi reippaan kävelylenkin jälkeen. Uhmasit sadetta ja voitit itsesi. Kehosi ja mielesi kiittävät sinua.

Onnistuit! Hyvä sinä!

Mikäli ei kuitenkaan halua lähteä lenkille, kannattaa tehdä muita oman tavoitteen kannalta sopivia asioita.

Tee sellaisia asioita, jotka vievät sinua kohti tavoitettasi, vaikka et tekisi suunniteltua kävelylenkkiä. Käytä kävelylenkkiin varaamasi aika muulla itsellesi hyödyllisellä tavalla.

Mieti kumpi vie sinua kohti tavoitettasi: sohvalla loikoilu herkkuja napostellen vai se, että käytät kävelylenkkiin kalenteroimasi ajan vaikkapa kehonhuoltoon ja venyttelyyn?

Onnistumisen ei tarvitse olla jotakin suurta ja maata mullistavaa.

Pointtini on, että muuttamalla ajatustesi suunnan positiiviseen, pääset etenemään kohti haluamiasi asioita. Pyri siis tietoisesti etsimään jokaisesta päivästäsi mahdollisuuksia ja pieniä onnistumisen kokemuksia.

Onnistumisen ei tarvitse olla suurta tai maata mullistavaa, sillä pienet onnistumiset auttavat sinua jaksamaan. Ne auttavat sinua jatkamaan etenemistäsi kohti päämäärääsi ja saavuttamaan niitä asioita elämääsi joita haluat.

Älä tee samaa virhettä kuin minä. Mikäli huomaat pyöriväsi oravanpyörässä, etkä huomaa onnistumisia tai ilon aiheita jatkuvan kiireen, stressin tai huolien täyttämissä päivissä, niin pysähdy ja kysy itseltäsi miten oikein voit.

Kysy itseltäsi oletko onnellinen. Siis oikeasti onnellinen.

Palataan alun otsikkoon – mikä muuttuu, kun uskot onnistumiseesi?

Menin itsekin tukka putkella satanen lasissa, etten meinannut millään pysähtyä. Elämän piti pysäyttää oikein kunnolla, jotta ymmärsin missä oikein menen. Tuo pysähdys johti omaan irtisanoutumiseeni oravanpyörästä.

Moni tuskailee, ettei itseltä löydy tarpeeksi motivaatiota tai riittävää uskallusta omien tavoitteiden ja unelmien tavoitteluun. En ensimmäisenä kehota sinua irtisanoutumaan työstäsi. Muutos kannattaa aloittaa siitä, mikä tuntuu itsestäsi helpoimmalta. 

Tärkeintä on tehdä  muutos omaan ajatteluun. Se käynnistää positiivisten asioiden kierteen. Muutos tehdään aina ensin ajattelussa ja vasta sen jälkeen vasta käytännössä.

Luota itseesi, äläkä anna aiempien pieleen menneiden yritysten olla esteenä.

Kuuntele miten puhut itsellesi, tue ja kannusta itseäsi samalla tavalla kuin kannustaisit parasta ystävääsi. Sinä olet paras ystäväsi ja tärkein tukijasi, sillä kukaan toinen ei ole rinnallasi 24/7 koko elämäsi ajan.

Opettele iloitsemaan kaikista onnistumisista, niin pienistä kuin niistä suuristakin.  Muista, että pienet teot vievät suuriin tuloksiin. 

Jos aiemmat yrityksesi eivät toimineet, mieti mistä se saattoi johtua.

Teitkö muutoksia itsesi takia vai yrititkö miellyttää muita ja täyttää muiden toivomuksia tai odotuksia?

Oliko käytössäsi samat toimimattomat toimintamallit, joiden avulla olet yrittänyt aiemminkin ilman tuloksia?

Yrititkö liikaa tai liian kovin keinoin?

Yrititkö saavuttaa nopeita tuloksia?

Älä keskity liikaa itse tavoitteeseen, vaan keskity niihin asioihin, jotka vievät sinut tavoitteeseen. Matka voi olla tärkeämpi, kuin päämäärä.

Unelmat ja tavoitteet voi saavuttaa helpommin, kuin uskotkaan tällä hetkellä. Lue tästä lisää.

Rakkaudella
~  Virpi

1 ajatus aiheesta “Miten elämä muuttuu kun uskot onnistumiseesi?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>