| |

Näin elämä muuttuu, kun teet tämän yhden muutoksen.

Elämässä on usein hetkiä, jolloin onnistuminen tuntuu kaukaiselta haaveelta. Matka kohti tavoitteita on täynnä esteitä, ja usko omiin kykyihin horjuu. Mutta silloin, kun alat uskoa itseesi ja omiin mahdollisuuksiisi, elämä muuttuu.

Jokainen meistä voi saavuttaa menestystä, vaikka se saattaakin tuntua epärealistiselta ajatukselta. Liian usein ajatuksemme kääntyvät niihin asioihin, joita emme halua elämäämme, sen sijaan että keskittyisimme niihin, joita todella haluamme.

Olen kokenut saman itse.

Kun keskitymme positiivisiin asioihin, alamme huomata edistymistä omilla polullamme.

Esimerkiksi painonpudotustavoitteen saavuttaminen vaatii muutoksia ruokavalioon ja liikkumiseen. Mutta mitä tapahtuu, kun ulkona sataa kaatamalla juuri silloin, kun tulisi suunnata lenkille?

Saattaa tuntua houkuttelevalta jäädä sisälle, syyttäen sateista säätä. Mutta hetken kuluttua sade taukoaa, mutta into lenkille onkin kadonnut muihin askareisiin tai lekotteluun sohvalla.

Onko peli menetetty?

Jokainen meistä kohtaa elämässään hetkiä, jolloin tuntuu, että kaikki toivo on menetetty. Silloin on helppo antaa periksi ja unohtaa tavoitteet. Ehkä jopa odotimme salaa jotakin syytä luopua tavoitteista.

Onnistuminen ei vaadi rakettitiedettä, eikä erityistaitoja. Se ainoastaan tuntuu siltä. Onnistuminen vaatii ainoastaan tiettyjen asioiden tekemistä omassa arjessa, ja se tekee asiasta vaikeaa. Teemme asiasta itse vaikeampaa kuin se lopulta onkaan.

Onnistumisen ei tarvitse olla vaikeaa. Voimme muuttaa tilannetta jo pelkästään muuttamalla omaa ajatteluamme. Se tapahtuu kiinnittämällä huomioita siihen miten ajattelet ja suuntaamalla ajatuksia positiivisiin asioihin, ratkaisuihin ja mahdollisuuksiin.

On tärkeää löytää positiivisia puolia jokaisesta kohtaamastamme haasteellisesta tilanteesta. Mitä nopeammin huomaat nämä positiiviset puolet, sitä nopeammin pääset eteenpäin.

Etsi positiivisia puolia sateisesta säästä.

Nauti raikkaasta ilmasta ja nuuhkuttele luonnon tuoksuja. Visualisoi lenkin jälkeistä upeaa olotilaa. Olet voittanut itsesi ja se tuntuu upealta.

Jos et sillä kertaa lähde lenkille, ei se ole maailmanloppu, eikä se vesitä unelmaasi. Voit tehdä muita asioita, jotka vievät sinua lähemmäksi tavoitettasi. Käytä lenkille varaamasi aika johonkin muuhun hyödylliseen.

Onnistumisen ei tarvitse olla suurta ja dramaattista. Usein ne ovat niitä pieniä arkisia ja varsin yksinkertaisia asioita. Nämä pienet päivittäiset onnistumiset auttavat meitä etenemään ja saavuttamaan tavoitteemme.

Elämä muuttuu, kun uskallat tehdä muutoksia. Ja muutos tarkoittaa sitä, että teet jotakin eri tavalla kuin aiemmin.

Älä odota enää täydellistä hetkeä aloittamiseen, vaan aloita jo tänään pienin askelin.

Elämässä on aina mahdollisuuksia, kunhan uskallat tarttua niihin.

Rakkaudella
Virpi

elämä muuttuu

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *