Miten sitoutuminen varmistaa haluamasi lopputuloksen?

Sitoutuminen liittyy elämässä oikeastaan ihan kaikkeen.

Maksat sähkölaskun, jotta kotisi pistorasioista tulee sähköä ja näet pimeällä, etkä joudu valmistamaan ruokaa nuotiolla. Huolehdit siitä, että auton tankissa on riittävästi menovettä, eikä öljytikku kuivu. Näin matkanteko ei lopu kesken, eikä moottori leikkaa kiinni. Peset hampaat säännöllisesti, jotta vältyt pahimmilta ongelmilta ja voit paremmin.

Kaikissa edellä mainituissa sitoudut tekemään jotakin, jotta saavutat haluamasi lopputuloksen. Arjen teoissa emme välttämättä kuitenkaan edes ajattele sitoutuvamme johonkin.

Mutta sukelletaan sitoutumiseen hieman tarkemmin. Mitä sitoutuminen merkitsee sinulle?

Seisotko sanojesi ja päätöstesi takana vakaana kuin kallio, vai teetkö päätöksiä vain silloin, kun mitään mielekkäämpää ei ole juuri sillä hetkellä tarjolla?

Aloitetaan jälkimmäisestä.

Päätöksen hetkellä itselle mielekkäämpi asia menee edelle, vaikka kyse olisi omasta hyvinvoinnista, parisuhteesta tai esimerkiksi tavoitteiden ja unelmien saavuttamisesta. Päätös siirtyy ja siirtyy, voi myös olla, ettei päätöstä edes tehdä.

Mikä merkitys mielestäsi tällaisella toimintatavalla on haluttuun lopputulokseen?

Entä minkälainen merkitys lopputulokseen on sillä, että tekee sen, minkä on päättänyt tehdä? Että tekee sen, minkä on luvannut tehdä?

Se tarkoittaa sitä, että tekee asioita, joita halutun muutoksen ja omien tavoitteiden, sekä unelmien saavuttaminen vaatii. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sanottuna sitoutumista onnistumiseen.

Sitoutuminen on onnistumisen edellytys.

Mikäli emme sitoudu haluamaamme asiaan, tarvitsemme oikeastaan ihmeen saavuttaaksemme niitä asioita ja muutoksia, joita haluamme. Jos haluat esimerkiksi opetella uuden kielen, ei se onnistu, ellet sitoudu opiskelemaan edes vähäsen.

Sitoutuminen tuntuu kuitenkin usein vaikealta. Se tuntuu vaikealta, sillä usein teemme itse etenemisestä vaikeampaa kuin se lopulta edes on. Tämä näkyy arjessa monissa eri asioissa; emme jaksa, emme ehdi, emmekä uskalla tehdä asioita, joita onnistuminen vaatii.

Kyllästymme, alun into hiipuu ja pikku hiljaa myös motivaatio katoaa. Lopulta ainoastaan enää ihmettelee, miksi ihmeessä edes yritti.

Tämä on mielenkiintoista, sillä se tarkoittaa sitä, että itselle tärkeä asia ei ehkä olekaan enää niin tärkeä. Silloin kannattaa pysähtyä ja kysyä itseltään miksi. Miksi se ei ole enää tärkeä?

On tärkeää ymmärtää, että sitoutuminen ei ole vain päätös, vaan se on päivittäisiä tekoja ja valintoja. Niitä pieniä arjen asioita joka päivä, jotka vievät meitä kohti tavoitteitamme.

Sitoutuminen on tapa elää ja toimia, se on jatkuvaa pyrkimystä parempaan.

Kun sitoudumme, meidän tulee olla valmiita kohtaamaan myös haasteita ja esteitä. Meidän tulee myös hyväksyä, että matka haluttuun lopputulokseen ei aina ole helppo. Meidän tulee oppia nauttimaan matkasta, elämästä itsessään, onnistumisen prosessista ja jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta sen sijaan, että keskitymme ainoastaan lopputulokseen.

Sitoutuminen on myös kykyä pysyä kurssissa silloinkin, kun on vaikeaa, into loppuu tai motivaatio hiipuu. Se jos mikä vaatii itsekuria ja pitkäjänteisyyttä. Mistään sotilasmaisesta kurista ei kuitenkaan ole kyse, eikä itsensä ruoskimisesta.

Tärkeintä on löytää itselleen toimivat keinot, joiden avulla pääsee eteenpäin.

Tulee myös muistaa, ettei mikään muutos tapahdu yhdessä yössä, ja harvoin kertarykäisyllä saavutamme pysyviä tuloksia. Pienikin muutos vaatii aina oman aikansa ja mitä suurempi muutos on, sitä kauemmin se vie.

Joskus muutos tapahtuu nopeammin ja joskus se vie pidemmän aikaa. Sitoutuminen varmistaa sen, että pysyy oikealla polulla ja haluttu lopputulos on ylipäätään mahdollista saavuttaa. Etenemällä pienin askelin, tulokset ovat myös todennäköisesti pysyvämpiä.

Lopulta sitoutuminen on lupaus itselle.

Se on päätös elää omien arvojensa mukaista elämää ja tavoitella sitä, mikä on itselle tärkeää ja merkityksellistä. Kun sitoudumme, annamme itsellemme mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä, ja saavuttaa jotain sellaista, mikä todella merkitsee.

Mieti siis, mihin haluat sitoutua. 

Mitkä ovat niitä asioita, jotka ovat sinulle todella tärkeitä?

sitoutuminen ja sen konkreettiset askeleet.

Kun olet pohtinut, mihin haluat sitoutua, seuraava askeleesi on luoda itsellesi konkreettinen suunnitelma. Suunnitelma auttaa sinua pysymään oikealla polulla ja tuo selkeyttä tekemiisi asioihin.

Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua matkallasi:

1. Aseta selkeät ja saavutettavissa olevat tavoitteet.

Tavoitteiden tulee olla konkreettisia, mitattavia, saavutettavissa olevia, realistisia ja aikataulutettuja. Näin vältät sabotoimasta omaa onnistumistasi, pysyt keskittyneenä ja motivoituneena. Ympäripyöreät tavoitteet tekevät onnistumisesta vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Kun tiedät tarkalleen mitä haluat, on eteneminen helpompaa ja onnistuminen varmempaa.

2. Tee joka päivä pieniä konkreettisia toimenpiteitä.

Onnistuminen vaatii ainoastaan tiettyjen asioiden tekemistä omassa arjessa joka päivä. Et kuitenkaan tarvitse rakettitiedettä, etkä suuria loikkia, sillä suuret unelmat ja tavoitteet saavutetaan pienillä päivittäisillä teoilla. Määrittele itsellesi, mitä voit tehdä tänään, huomenna ja joka päivä edistääksesi tavoitettasi. Ottamasi pienet askeleet johtavat suuriin saavutuksiin ja mahdollistavat haluamasi lopputuloksen.

3. Seuraa edistymistäsi.

Pidä kirjaa edistymisestäsi ja arvioi säännöllisesti, missä mennään. Seuraamalla matkaasi, varmistat sen, että kuljet oikeaan suuntaan. Seuranta auttaa sinua myös näkemään muutokset lähtötilanteestasi, ja omista kirjauksistasi näet kuinka upeasti olet mennyt eteenpäin. Se auttaa sinua pysymään motivoituneena. Seurannan avulla huomaat myös, mikäli jokin asia ei toimi halutulla tavalla ja voit tarvittaessa tehdä muutoksia suunnitelmaasi.

4. Pysy joustavana.

Elämällä on taipumusta heittää tielle erilaisia esteitä ja haasteita. Kun edessä on odottamaton tilanne, ole valmis mukauttamaan suunnitelmaasi tarpeen mukaan. Älä pidä itsellesi sotilasmaista kuria, tiukkoja sääntöjä tai kieltoja, vaan muista armollisuus ja lempeys itseäsi kohtaan. Kaikenlaiset kiellot saavat ainoastaan kielletyn asian muuttumaan entistä halutummaksi. Pysy joustavana, tärkeintä on pysyä sitoutuneena ja jatkaa eteenpäin.

5. Hanki tukea.

Sitoutuminen on helpompaa, kun sinulla on tukiverkosto ympärilläsi. Kerro tavoitteistasi perheellesi ja ystävillesi, ja pyydä heitä tukemaan ja kannustamaan sinua. Voit myös liittyä yhteisöihin tai ryhmiin, joissa on samanhenkisiä ihmisiä. Mikäli tuntuu, että tukea on vaikea saada, kannattaa miettiä, olisiko henkilökohtaisesta valmennuksesta sinulle hyötyä?

6. Palkitse itsesi.

Muista palkita itsesi saavutuksista ja onnistumisista, vaikka ne olisivat kuinka pieniä. Opettele näkemään pienetkin onnistumiset isoina voittoina, sillä ne auttavat sinua pysymään motivoituneena ja antavat sinulle tahtoa ja voimaa jatkaa eteenpäin. Muista myös kiittää itseäsi tekemistäsi asioista ja ole ylpeä itsestäsi. Kohtele itseäsi rakkaudella.

Sitoutuminen on jatkuva prosessi.

Sitoutuminen on jatkuva prosessi, joka vaatii aikaa, energiaa ja kärsivällisyyttä.

Muista, että tärkeintä ei ole pelkkä lopputulos, vaan myös matka sinne. Jokainen askel ja jokainen ponnistus, ja konkreettinen tekosi, iso ja pieni, vievät sinut lähemmäksi tavoitteitasi ja unelmiasi. Matka haluamaasi lopputulokseen tuo upeita asioita elämääsi.

Lopuksi, muista olla itsellesi armollinen ja lempeä.

Jokainen meistä kohtaa elämässään epäonnistumisia ja takaiskuja. Ne eivät kaada maailmaa, vaikka se sillä hetkellä tuntuu juurikin siltä. Ne ovat osa sinun omaa kasvutarinaasi ja oppimisprosessiasi.

Epäonnistumisten tehtävänä on opettaa sinulle jotain tärkeää, jotta voit jatkaa matkaasi. Joten älä lannistu, äläkä luovuta, tärkeintä on nousta ylös ja jatkaa matkaa eteenpäin sinne mihin olit menossa. 

Sitoutuminen on enemmän kuin vain halutun päämäärän saavuttamista, se on myös kasvua ja kehittymistä. Pysy siis kurssissa, usko itseesi ja ole myös valmis vastaanottamaan haluamasi.

Tiedän, että se voi olla vaikeaa, sillä usein sillä hetkellä kun arki astuu mukaan kuvioihin, matka muuttuu vaikeaksi. Silloin edessä on kaksi vaihtoehtoa: jatkat samalla tavalla kuin tähänkin asti ja saat aivan samoja tuloksia kuin tähän asti.

Tai teet jotakin eri tavalla.

Onnistumisessa ei ole kyse muutamasta päivästä tai tietyn aikaa kestävästä ajanjaksosta, jolloin tekee asioita eri tavalla. Onnistumisessa on kyse omien ajatusten, tapojen ja rutiinien päivittämisestä. Kyse on niistä asioista, joita teemme joka päivä.

On vaikea saada haluamiaan tuloksia ja muutoksia, jos ei tee mitään eri tavalla kuin aiemmin. Joskus tarvitaan potkua persauksille ja hieman työntöapua, jotta pystyy irrottautumaan itselle haitallisista tavoista ja tottumuksista. Muutos on kuitenkin meille jokaiselle mahdollinen. Sitä voi olla vaikea uskoa, varsinkin jos epäonnistumiset ovat seuranneet elämää.

Tiedän, että tarvitset todisteen tästä ja todiste tulee tässä:

Mikäli tiedät yhdenkin ihmisen, joka on saavuttanut haluamasi asian, tai tehnyt haluamasi muutoksen, on se merkki sinulle siitä, että sama on mahdollista myös sinulle.

Usko itseesi ja luota omaan onnistumiseesi.

Tärkeintä on miettiä mitä haluat, ja sen jälkeen lähteä tekemään toiveistasi totta.

Aloita heti tilaamalla maksuton Onnistumisen viikkokirje tästä.

Rakkaudella ❤️
Virpi

Haluaisitko varmistaa oman onnistumisen? Löytää sisäistä luottamusta ja varmuutta riippumatta siitä, millaisia haasteita elämä eteesi heittää? Lupausten Portaiden Sisäpiiri tarjoaa käyttöösi kaikki nykyiset ja tulevat Onnistumisen työkalut ja keinot tavoitteiden saavuttamiseen ja onnistumisen salaisuus juurtuu osaksi elämääsi pysyvästi!

sitoutuminen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *