fbpx
9 päivän muutosohjelma lupausten portaat

Näin potku persauksille aloittaa 9 päivää kestävän muutoksen

Suutarin lapsella ei ole kenkiä. Päätin potkaista itseäni persauksille ja aloittaa 9 päivää kestävän muutosohjelman.

Lopullinen niitti tuli siinä kohdassa, kun puin päälleni lasketteluhousuja. Ne eivät sujahtaneetkaan päälleni kuten viime talvena, vaan ne juuri ja juuri mahtuivat päälleni.

Tunne ei ollut miellyttävä, mutta tunne oli sitäkin tutumpi.

Koronakiloja?

En voi vierittää syytä kokonaan koronalle, mutta pienen osan kyllä. Ehkäpä koronalla on sormensa pelissä, onhan kuntosaliharjoittelu ja uiminen jäänyt vähemmälle juurikin koronan takia.

Liikunnan vähenemisen lisäksi on myös toinen syy. Asiaan vaikuttivat erilaiset vatsa- ja suolistovaivat, joiden selvittelyyn meni aikaa ja hermoja. Lopulta ihmeellisille oireilleni löytyi selitys. Voit lukea postauksen tästä.

Selvittelyn tuloksena meikäläisellä alkoi uuden ruokavalion opettelu ja nyt jälkikäteen ajateltuna meni se alusta alkaen jo hieman pieleen. Ei tosin sen johdosta, etten olisi tiennyt mitä syödä, vaan sen takia, etten tajunnut kiinnittää riittävästi huomiota syömääni kokonaismäärään.

Sopivien ruoka-aineiden etsintä tuntui vievän alussa niin paljon energiaa, että itse ruoka-aineiden energiamäärien tarkastelu jäi taustalle. Jossakin hetkessä suorastaan himoitsin kaikkia niitä herkkuja, joita sain edelleen syödä.

Löysin itseni myös lukemasta keskustelupalstoja.

Jälkikäteen tarkasteltuna annoin ehkä juuri keskustelupalstan kommenttien kautta itselleni luvan syödä sallittuja herkkuja enemmän. Olinhan jo joutunut luopumaan jo aika monesta muusta.

Jos olet lukenut tekstejäni tai ollut mukana kursseillani niin tiedät, etten ole rajoittavien dieettien tai laihdutuskuurien kannattaja. En kannata niitä, elleivät ne pohjaudu sairauden hoitoon.

Kokemuksesta viisastuneena en ainakaan itse halua enää kehoani sekaisin tai takaisin jojoilun kierteeseen, jonne kaikenlaiset laihdutuskuurit, lakot ja kokeilut veivät meikäläisen mukanaan.

Yritän syödä terveellisesti ja monipuolisesti sekä huolehtia liikkumisesta.

Hyvä olo vaikuttaa kaikkeen elämässä. Onkin erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sellaisiin asioihin ja valintoihin omassa arjessa, jotka vaikuttavat omaan hyvinvointiin. Ovat ne sitten positiivisia tai negatiivisia.

Vaikka hyvinvointi on tärkeä osa jokapäiväistä arkea, voi eteen tulla myös kausia, jolloin ei jaksa kiinnittää huomiota syömiseen.

Sen myötä myös ruokavalio alkaa helposti rönsyilemään. Joskus tällainen toimintatapa voi jäädä päälle ja sitten tarvitaankin jonkinlainen tehopotku persauksille.

Tärkeintä kaikessa on kuitenkin tasapaino.

lupausten-portaat-muutosohjelma-9-paivaa

Joskus keho tarvitsee kaikessa syömisen sekamelskassa virkistystä ja herättelyä, jotta se jaksaa toimia jälleen normaalisti.

Tällaisen tehopotkun ja elimistöni virkistyskuurin päätin aloittaa myös itse. En halua kituuttaa itseäni kuukaudesta toiseen, vaan haluan tehdä muutoksen helposti, nopeasti ja kehoani kuunnellen.

9 päivää muutokseen- ohjelma on vastaus kaikkiin kolmeen.

* Helppoa, sillä kaikki on mietitty valmiiksi puolestasi. Ainoa mitä tulee tehdä, on noudattaa ohjelmaa.

* Nopeasti, sillä aikaa menee ainoastaan 9 päivää.

* Kehoa kuunnellen, sillä ohjelma on mainio alku matkalle kohti terveempää kehoa ja mieltä.

Suunnan muutoksen ei tarvitse kestää viikkoja tai kuukausia. Ohjelmassa muutokseen menee ainoastaan 9 päivää.

Vaikka 9 päivää on lyhyt ajanjakso elämässä, jo tuona aikana kohtaa useita esteitä ja haasteita, jotka yrittävät lannistaa ja saada luopumaan leikistä. Näiden päivien aikana huomaa omia tapoja ja saattaa jopa yllättyä omasta käyttäytymisestä eri tilanteissa.

Puntarin lukemiin ei kannata keskittyä liikaa, ei nyt eikä myöskään jatkossa.

Puntari voi olla asia, joka syöksee murheiden aalloille. Armollisempi tapa seurata omaa etenemistä on esimerkiksi sovittaa tiettyjä housuja ja tarkkailla muutosta niiden kautta.

Myös peilikuva kertoo totuuden, ei siihen tarvita puntaria. Kun ottaa askeleita oikeaan suuntaan, niin pinnan alla tapahtuu koko ajan vaikka puntari näyttäisi mitä. Pienillä muutoksilla teet isoja asioita.

Meistä jokainen suhtautuu painoonsa eri tavalla. Toisille paino on jatkuva murheenkryyni ja asia, joka voi saada pois raiteilta. Silloin puntari voi olla myös asia, joka saa jopa itkemään.

9 päivää on mainio alku matkalle kohti terveempää kehoa ja mieltä. Se antaa tehokkaita työkaluja ja pohjan, jolle on hyvä rakentaa omaa hyvinvointia myös tulevaisuudessa.

Ja parasta kaikessa on se, että muutoksen saa aikaan syömällä. Ja tämän 9 päivää kestävän ajan jälkeen varsinainen matkasi vasta alkaa.

Välillä on hyvä palata perusasioiden äärelle ja miettiä mikä on oikeasti tärkeää ja minkälaisilla keinoilla ja työkaluilla omat tavoitteet haluaa saavuttaa.

Entä jos mietit tälläkin hetkellä kuinka voisit laihtua helposti ja nopeasti? Lue tästä lisää.

Rakkaudella
Virpi


uutiskirje lupausten portaat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>