fbpx

Onko opiskelu kantapään kautta järkevin vaihtoehto?

Kantapään kautta oppiminen on tehokasta. Sain muistuksen tästä jokunen aika sitten, kun pieni paniikinpoikanen lennähti hetkeksi meikäläisen olkapäälle. Tuossa hetkessä jouduin myös itse miettimään, onko opiskelu kantapään kautta järkevin vaihtoehto?

Kaikki alkoi siitä, kun päätin muuttaa Lupausten Portaiden verkkosivuston nopeampaan ja turvallisempaan palvelinympäristöön. Kohtasin haasteen, joka sai aikaan pientä säpinää. Jos olisin yrittänyt selviytyä tästä haasteesta yksin ja opiskella asian itse, olisi meikäläisen aika ollut aika kortilla.  

Päätin luottaa ulkopuoliseen apuun (teksti sisältää *affiliate-linkin).

Palvelinympäristön muutoksen johdosta minun ei enää tarvitsisi käyttää aikaani sellaisiin asioihin, jotka ovat oman osaamiseni ulkopuolella tai veisivät turhan paljon aikaa pois muulta tekemiseltä. Voisin keskittyä muihin asioihin ja antaa ammattilaisten hoitaa sivustoni päivitykset.

Kahvipaussini meni hienosti siihen hetkeen asti, kunnes sain viestin asiakkaaltani Heidiltä. Hän ei jostain syystä päässyt kirjautumaan sivustolle. Nappasin kahvikuppini matkaan ja palasin koneen ääreen.

Hörppäsin kahvia ja yritin kirjautua sivuilleni ... vastauksena oli ERROR!  ERROR!  ERROR!!!!!!

Koko sivustoni oli hävinnyt johonkin. Se ei tiennyt hyvää. Jos kahvi ei vielä tuohon hetkeen mennessä ollut mennyt väärään kurkkuun, niin nyt se sinne ainakin meni.

Miksi tämän piti tapahtua juuri tänään?

Kyseessä oli ensimmäisen Unelmaworkshopin viimeinen ilmoittautumispäivä ja ilmoittautuminen oli kiivaimmillaan käynnissä. Ainoa ongelma oli, ettei kukaan päässyt ilmoittautumaan mukaan koulutukseen. Ainoa, joka pääsi mukaan työpajaan, oli Mr Murphy. Herra Murphy halusi mukaan rientoihin.

Lue lisää: UnelmaWorkshopista tästä!

Onneksi sain chatin kautta heti yhteyden *palveluntarjoajaan (Zoner) ja ongelman ratkaisu alkoi. 

Meikäläistä ei ole joka tilanteessa varustettu suurella määrällä kärsivällisyyttä ja joskus se aiheuttaa pienoisia ongelmia, ainakin tällaisissa tilanteissa. Sähköposti olisi ollut meikäläisen mielestä aivan liian hidas, joten tartuin chattiin.

Siinä chattaillessa kävi mielessä ajatus koko workshopin peruuttamisesta tai siirtämisestä. Nopeasti kuitenkin huomasin, että tämäkin ongelma korjaantuu ja kaikki on kohta jälleen kunnossa.  

Sivustoni siirrossa oli tapahtunut jotain yllättävää. En tiedä mitä kaikkea toisessa päässä jouduttiin tekemään tai mitä kaikkea herra Murphy oli saanut sekaisin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Koko hommaan meni ainoastaan 40 minuuttia siitä hetkestä, kun näppäilin hädissäni avunpyyntöäni chattiin. 

Kuinka kauan olisin räpeltänyt korjauksia itse? 

Todennäköisesti sivustoni siirtoa ei olisi vieläkään tehty tai se olisi vienyt ainakin suhteettoman paljon aikaa muulta tekemiseltä. Homma Zonerin kanssa toimii erinomaisesti, siitä kertoo myös *palveluntarjoajan (Zoner) yli 20 000 tyytyväistä asiakasta ja meikäläinen kuuluu tähän joukkoon.

Kun antaa ammattilaisten auttaa, säästyy itseltä aikamoinen määrä aikaa ja energiaa. Ja toki myös rahaa.

Miksi kerroin tämän tarinani sinulle? 

Mitä tekemistä tällä tarinalla on oman onnistumisesi tai tavoitteiden ja unelmiesi saavuttamisen kanssa? Aika paljonkin….

Usein nimittäin yritämme saavuttaa omia tavoitteita ja unelmia yksin vailla tukea, kokeillen ja etsien sellaisia työkaluja ja toimintatapoja, jotka sopisivat omaan arkeen ja elämään. Ehkä sinäkin teet juuri näin. 

Pelkkä opiskelu ei kuitenkaan riitä, eikä se, että etsii päivät pitkät tietoa ja kasvattaa tietämystä eri asioista. Kaiken tiedon keräämisen jälkeen tulee testata löytämiesi juttujen toimivuutta itselläsi. Ja se vie aikaa ja energiaa.

Saatamme käyttää testaamiseen ja oikeiden työkalujen etsimiseen viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia. Ja voi olla, ettei ehkä edes löydä sellaisia, jotka toimivat itsellä, joten jatkaa etsimistä ja testaamista. Voi olla, että etsii koko elämän ajan sellaista, mikä on aivan nenän edessä.

Olen itsekin toiminut juuri noin. Olen hakenut tietoa niin, että pää pursuaa kaikesta luetusta ja kuunnellusta tietomäärästä ja käsi on väsynyt ylös kirjoitetuista muistiinpanoista. Sen jälkeen olen lähtenyt testaamaan oppimaani omaan arkeeni ja aika usein mennyt metsään aikamoisella rytinällä. Se, jos mikä on vienyt aikaa. 

Se on kuluttanut myös hermoja, sillä olen epäonnistunut useammin kuin onnistunut.

Ehkä sinäkin olet yrittänyt saavuttaa tavoitteitasi ja unelmiasi yksin.  Ehkä sinäkin ajattelet, että parhaat tulokset saat tekemällä itse ja opettelemalla kantapään kautta.

Se on tehokasta, mutta se on myös erittäin kuluttavaa ja rankkaa.

Se on ollut myös meikäläisen iso virhe.

Voit toki tehdä saman virheen, mutta kantapään kautta opiskelu ei ole asia, jota suosittelen sinulle.

Jos haluat päästä helpommalla, niin älä tee samaa virhettä kuin minä. Ota apu vastaan niiltä, jotka ovat tehneet virheet ja epäonnistuneet kokeilut jo puolestasi. 

Lue tästä: Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>