Onko Iivo Niskanen hyvä esimerkki onnistumisesta?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!


Oletko koskaan kokenut voimakkaita tunteita katsoessasi urheilua? Iivo Niskanen tarjoaa inspiroivan esimerkin omien unelmien saavuttamisesta. Voimmeko oppia jotain häneltä?

Iivo asetti itselleen kunnianhimoisen tavoitteen voittaa kultaa miesten 15 km:n hiihdossa vuoden 2022 olympialaisissa. Tämä tavoite ei syntynyt hetkessä, vaan oli vuosien suunnitelmallisen työn tulos.

Jokainen kohtaa elämässään sekä onnistumisia että epäonnistumisia, oli sitten huippu-urheilija tai tavallinen tallaaja.

Olemme ehkä kokeneet pettymyksen tunteita monen urheilijan epäonnistuessa omassa lajissaan, olipa sitten kyseessä huippu-urheilu tai omat henkilökohtaiset tavoitteemme.

Epäonnistuminen itselleen tärkeässä asiassa voi tuntua musertavalta. Tällöin on vaarana, että menetämme motivaatiomme ja luovumme unelmistamme ja tavoitteistamme. Kun pohdit omia tavoitteitasi ja unelmiasi, oletko jatkuvasti pyrkinyt eteenpäin vai oletko antanut periksi ja luovuttanut liian helposti?

Oletko koskaan jättänyt unelmasi taakse, koska et vielä nähnyt sen toteutumisen merkkejä, vaikka olisitkin tehnyt kaikkesi?

Iivo Niskasen kuluneet vuodet eivät todennäköisesti olleet pelkkää juhlaa ja riemua. Matka kohti unelmien toteutumista on ollut pitkä ja vaatinut suunnitelmallista ja sitkeää työskentelyä päivästä toiseen. Se on varmasti merkinnyt myös uhrauksia ja vaikeita valintoja.

Miksi sitten kannattaisi ottaa mallia juuri Iivo Niskasesta?

Mitä suurempi unelma on, sitä enemmän se vaatii kärsivällisyyttä, jaksamista, halua ja sitoutumista. 

Jos mietit itseäsi, oletko löytänyt itsessäsi tarvittavaa kärsivällisyyttä, jaksamista, halua, motivaatiota ja sitoutumista?

Vaikka lähdemme matkaan suurella innolla, niin aika usein kuitenkin luovutamme ja luovumme omasta tavoitteestamme ja unelmastamme jo varsin pian aloittamisen jälkeen.

Se on harmillista.

Mutta miksi sitten luovutamme niin helposti?

Usein luovumme siinä vaiheessa, kun normaali arki astuu kuvioihin. Papereissa tai puhelimen näytöllä kaikki voi näyttää varsin helpolta, mutta normaalissa arjessa tilanne voi olla erilainen.

Luovumme, koska matkalle alkaa ilmestyä erilaisia esteitä ja haasteita. Ja nämä esteet voivat tuntua tuossa hetkessä mahdottomilta ylittää. Yksinkertaisesti on helpompaa antaa periksi.

Jos Iivo Niskanen olisi malliesimerkki sinulle onnistumisesta, missä olisit kahdeksan vuoden päästä?

Montako askelta olisit ottanut kohti omaa unelmaasi, jos ottaisit yhden askeleen joka päivä kahdeksan vuoden ajan? Tuossa ajassa olisit mennyt eteenpäin 2 920 askelta. Olisit kulkenut aikamoisen matkan ottamalla yhden askeleen joka päivä.

Entä missä olisit, jos ottaisit 2 askelta joka päivä? Tai 3 askelta? Kuinka lähellä unelmaasi olisit? Vai olisitko jo saavuttanut jo useampia unelmiasi?

Onnistuminen on kiinni jokaisesta meistä itsestämme. IIvo Niskanen ei odottanut muiden tekevän työtä puolestaan.

Onnistuminen ei ole sattumaa, eikä vaadi rakettitiedettä. Jokaisella meistä on samat mahdollisuudet onnistumiseen.

Myös sinä voit saavuttaa mitä tahansa haluat.

Onnistumisen ei aina tarvitse olla suurta tai maata mullistavaa. Unelma voi olla myös pieni ja yksinkertainen asia.

Kun haluat jotain tarpeeksi paljon, jaksat tehdä tarvittavia asioita sen saavuttamiseksi. Onnistuminen vaatii vain tiettyjen asioiden tekemistä omassa arjessa joka päivä.

Jos matkan päässä odottava palkinto innostaa sinua joka päivä, on matka huomattavasti helpompi ja onnistuminen todennäköisempää.

Iivo Niskanen ei koskaan unohtanut omaa unelmaansa. Vaikka hän tiesi olevansa elämänsä kunnossa, mikään ei ole silti itsestään selvää. Mitä tahansa voi tapahtua matkan varrella kenelle tahansa.

Olisiko Iivo Niskasesta hyvä ottaa mallia? Edes vähän? Hän voi auttaa sinua saavuttamaan omat unelmasi.

Mikä olisi sellainen palkinto, joka innostaisi sinua joka päivä? Mikä palkinto on sellainen, jonka oikeasti haluat saavuttaa?

Mikä palkinto parantaisi elämääsi, hyvinvointiasi ja toisi iloa? Mikä palkinto lisäisi tyytyväisyyttä ja onnellisuutta?

Unelman ei tarvitse olla suuri tai mullistava. Se voi olla pieni ja arkinen asia, joka on tärkeä sinulle.

Unelman toteutuminen voi vaikuttaa myös muiden elämään.

Iivo Niskasen olympiakulta ilahdutti suomalaisten lisäksi monia talviurheilun ystäviä ympäri maailmaa. Saimme yhdessä kokea mahtavia hetkiä ja todistaa, mitä huipputyyppejä Suomesta löytyy.

Ja yksi näistä huipuista olet sinä!

Sinulla on kaikki mahdollisuudet saavuttaa omat tavoitteesi ja unelmasi.

Usko itseesi!

Rakkaudella
Virpi

iivo-niskanen-on-hyvä-esimerkki-onnistumisesta

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *