fbpx
iivo niskanen unelma

Miksi Iivo Niskanen on henkilö, josta kannattaisi ottaa mallia?

Olitko sinäkin tunteiden vuoristoradalla, kun Iivo Niskanen jätti kaikki kilpakumppaninsa taakseen olympialaisissa miesten 15 km:n hiihdossa? Vastaavasti saatoit kokea myös karvaita pettymyksiä urheilijoidemme epäonnistuessa harmillisesti omissa suorituksissaan.

Epäonnistuminen kauden tai jopa elämän tärkeimmällä hetkellä on kova paikka. Jos se tuntuu pahalta katsomosta, niin kuinka pahalta se tuntuukaan itse urheilijasta. Eikä toimittajien kysymykset tuossa hetkessä auta kyllä yhtään asiaa.

Jokainen kohtaa matkallaan onnistumisia ja epäonnistumisia, on sitten huippu-urheilija tai tällainen ihan tavallinen tallaaja.

Kun mietit omia tavoitteitasi ja unelmiasi, oletko luovuttanut ja päästänyt niistä irti vähän liian aikaisin?

Oletko koskaan unohtanut unelmaasi, koska et nähnyt vielä mitään merkkejä sen toteutumisesta?

Iivo Niskanen on hyvä esimerkki unelmien toteutumisessa. Hänen unelmansa oli voittaa kultaa 15 km:n hiihdossa v. 2022 olympialaisissa. Hän asetti tuon tavoitteen itselleen 8 vuotta aiemmin ja lähti tekemään töitä oman unelmansa eteen.

Kuluneet 8 vuotta eivät todennäköisesti ole olleet pelkkää ruusuilla tanssimista. Se on ollut suunnitelmallista tekemistä päivästä toiseen ja käytännössä se on tarkoittanut myös monia uhrauksia.

Mitä suurempi unelma, sitä enemmän se vaatii kärsivällisyyttä, jaksamista, halua ja sitoutumista. 

Aika usein kuitenkin saatamme luovuttaa ja luopua omasta tavoitteesta ja unelmastamme jo muutaman viikon tai kuukauden päästä aloittamisesta.

Aika usein luovutamme siinä vaiheessa, kun arki astuu mukaan kuvioihin ja matkalle alkaa tulla erilaisia esteitä ja haasteita.

Jos ottaisimme mallia Iivo Niskasesta, niin missä sinä olisit 8 vuoden päästä? Mikäli ottaisit joka päivä yhden askeleen kohti omaa unelmaasi 8 vuoden ajan, montako askelta olisit ottanut?

Yhteensä 2.920 askelta.

Entä jos ottaisit 2 askelta joka päivä? Tai 3 askelta? Kuinka lähellä olisit unelmaasi vai olisitko jo saavuttanut sen?

Onnistuminen lähtee meistä jokaisesta itsestämme.

Myös sinä voit saavuttaa mitä tahansa haluat. Meillä kaikilla on samat mahdollisuudet onnistumiseen.

Kun haluaa jotain asiaa tarpeeksi paljon, jaksaa tehdä myös tarvittavia asioita saavuttaakseen haluamansa. Mikäli matkan päässä odottava palkinto jaksaa innostaa joka päivä, on matka huomattavasti helpompi ja onnistuminen todennäköisempää.

Iivo Niskanen ei missään vaiheessa kuluneiden 8 vuoden aikana unohtanut omaa unelmaansa. Vaikka hän tiesi olevansa elämänsä kunnossa, ei mikään elämässä ole kuitenkaan itsestään selvää. Mitä tahansa voi tapahtua.

Palkinto kaikesta siitä työstä, jota hän oli tehnyt oman unelmansa eteen vuosien ajan, toteutui vasta hänen ylittäessään maaliviivan.

mikä on unelmasi

Mikä olisi sellainen palkinto, joka innostaisi sinua joka päivä?

Mikä palkinto on sinulle tärkeä ja sellainen, jonka oikeasti haluat? Mikä palkinto parantaisi elämääsi, parantaisi hyvinvointiasi ja lisäisi iloa elämääsi? Mikä palkinto lisäisi tyytyväisyyttä itseäsi ja elämääsi kohtaan?

Mikä palkinto tekisi sinusta onnellisemman?

Itse en ole unelmoinut olympiakullasta, mutta monista muista asioista kyllä.

Usein ajattelemme, että unelman pitäisi olla jotakin suurta tai maata mullistavaa. Unelma voi olla myös varsin pieni ja arkinen asia. Asia, joka on tärkeä sinulle.

Unelmien toteutumisessa on mahtavaa se, että sillä voi olla iso merkitys myös muiden ihmisten elämään.

Iivo Niskasen olympiakulta ilahdutti suomalaisten penkkiurheilijoiden lisäksi myös monia muita talviurheilun ystäviä ympäri maailmaa. Saimme yhdessä kokea television välityksellä mahtavia elämyksiä ja todistaa minkälaisia huipputyyppejä meiltä täältä pienestä Suomesta oikein löytyykään.

Voiko omat unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti ja vaivattomasti?

Rakkaudella
Virpi


uutiskirje lupausten portaat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>