Mikä on tavoitteesi? Oletko menossa oikeaan suuntaan?

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Usein teemme lupauksia, joiden tarkoituksena on tehdä asioita eri tavalla kuin aiemmin. Mitä sinä olet luvannut itsellesi? Mikä on tavoitteesi?

Voi olla, että lupaukset katoavat yhtä nopeasti kuin uudenvuodenyönä taivaalle ammutut raketit ja toisaalta voi olla, ettei edes tee itselleen mitään lupauksia juurikin tästä syystä. 

Todennäköisesti kuitenkin myös sinulla on tavoitteita. Mistä asioista sinä unelmoit?

Suunnitteletko tekeväsi joitakin asioita eri tavalla?

Onko jossakin mielesi sopukassa pieni ajatus, että kiinnittäisit joihinkin tiettyihin asioihin elämässäsi enemmän huomiota?

Miltä näyttää, oletko käyttänyt kallisarvoisen aikasi viisaasti? Oletko menossa oikeaan suuntaan?

Entäpä jos sinulla ei ole minkäänlaisia tavoitteita?

Jos meillä ei ole mitään tavoitteita, kuljemme vähän kuin tuulen armoilla.

Teet asioita oikeastaan edes tarkemmin miettimättä minne elämä sinua heittelee. Joskus tuuli puhaltaa vauhdilla eteenpäin ja toisena hetkenä pusket vastatuuleen oikein kunnolla. Tai tuuli vie sinua kauemmas haluamistasi asioista.

Voi toki myös olla, ettet halua vaivata päätäsi omilla tavoitteilla tai unelmilla. Voi olla helpompi olla miettimättä ja ottaa vastaan se mitä tulee. 

Saattaa olla, että omien tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen tuntuu jostain syystä hankalalta ja jopa pelottavalta.

Mitä asioita haluat elämääsi?

Ilman tavoitteita ei ole päämäärää minne haluaa mennä ja ilman unelmia elämä vaan on niin paljon tylsempää. Toisin sanoen ilman tavoitteita tai unelmia on aivan sama mihin suuntaan elämä kulkee.

Meillä jokaisella tulisi olla tavoitteita ja unelmia, sillä matka on huomattavasti miellyttävämpi kulkea, kun on jotakin sellaista mitä odottaa innolla.  

Koska meistä jokainen on erilainen, on meillä erilaisia tavoitteita. Toki samojakin tavoitteita löytyy yllättävän paljon.

  • Saatat tavoitella enemmän iloa ja naurua elämään.
  • Ehkäpä tavoitteena on saada lisää energiaa tai ylipäätään pirteämpi ja kevyempi olo.
  • Joku meistä haluaa poistaa kiireen ja stressin tai menneisyyden painolasteja harteiltaan.
  • Ehkäpä tavoitteena on parempi kunto, mielenrauha tai edes jonkinlainen rentous elämään.
  • Joku meistä haluaa löytää unelmiensa työpaikan.
  • Toinen haluaa löytää unelmiensa kumppanin tai asunnon.
  • Joku haluaisi tehdä harrastuksesta itselleen kokopäiväisen tai osapäiväisen työn.
  • Toinen taas haluaa parantaa taloudellista tilannetta.
  • Ja kolmas opiskella jotakin uutta. 

Sillä ei ole väliä mikä tavoitteesi on. Tavoitteesi voi olla jokin edellä tai se voi olla jotakin muuta. Pääasia on, että oma tavoitteesi on tärkeä juuri sinulle.

Tärkeintä on se, että sinä tiedät mitä sinä haluat.  

Ja se, että teet juuri sellaisia valintoja ja päätöksiä, jotka ohjaavat sinua haluamiasi asioita kohti.

Luot omaa tulevaisuuttasi joka päivä ajatuksin, sanoin ja teoin. Kaikilla tekemilläsi asioilla ja valinnoilla on merkitystä haluamasi lopputuloksen kannalta.

Onnistuminen ei välttämättä käy hetkessä, mutta jokainen tekemäsi valinta vie sinua joko lähemmäs tavoitettasi tai kauemmas siitä. Valintasi voi pitää sinut myös nykytilanteessa.

Ennen tavoitteen saavuttamista meidän jokaisen täytyy astua pois omalta mukavuusalueelta. Muutos vaatii aina astumista epämukavuusalueelle.

Jokainen meistä joutuu kulkemaan niin  ylä- kuin alamäkiäkin. Ylämäessä usein turhaudumme ja saatamme jopa heittää hanskat lattialle. Se tarkoittaa sitä, että luovumme omasta tavoitteestamme ja unelmastamme.

Mikäli et anna edessäsi olevien esteiden olla oman onnistumisen tiellä, jatkat matkaasi eteenpäin. Pikku hiljaa huomaat, kuinka ylämäki muuttuu loivemmaksi ja loivemmaksi ja eteneminen helpottuu ja nopeutuu.

Mitä oman tavoitteesi saavuttaminen merkitsee sinulle?

Oletko miettinyt, mitä onnistuminen oikeasti merkitsee sinulle?

Silloin kun matkan päässä odottava palkinto ei ole tarpeeksi innostava ja tärkeä itselle, on helpompi luovuttaa kesken matkan. Mikäli huomaat luovuttavasi usein, niin tarkastele onko matkan päässä oleva palkinto oikeasti tavoittelemisen arvoinen.

Valitettavan moni meistä jättää valitettavasti leikin kesken jo ensimmäisiin vastoinkäymisiin. Palkinto ei motivoi jatkamaan.

Yllättävän moni jättää leikin kesken myös siinä vaiheessa, kun on jo tehnyt vaikeimman osuuden. Se tapahtuu juuri siinä tilanteessa, kun on siirtymässä voiton puolelle. Juuri siinä vaiheessa, kun olet jo melkein perillä mäen päällä.

Se on todellinen harmi.

Vaikka edessä oleva haaste voi olla pelottava ja estää etenemistä, auttaa se lopulta menemään eteenpäin. Sinun tulee ainoastaan ratkaista edessäsi oleva haaste. Sen jälkeen pääset taas vauhdilla eteenpäin.

Haasteet auttavat parhaiten kohdentamaan ajatukset ja teot oikeisiin asioihin. Kun jäät kiinni negatiiviseen ajatukseen, et pääse eteenpäin.

Haasteet ovat juuri niitä tärkeitä oppimisen paikkoja, joita tarvitsemme matkalla onnistumiseen.

Ne auttavat tarvittaessa myös korjaamaan suunnan.

Lue myös tämä: Näin elämä muuttuu kun teet tämän yhden muutoksen.

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *