fbpx
ei kannata jäädä jumiin negatiiviseen ajatukseen

Miksi ei kannata jäädä jumiin negatiiviseen ajatukseen?

Vaikka mieli olisi maassa, maailma tuntuisi kohtelevan rankemmalla kädellä, eikä pääse eteenpäin, eikä mikään luista, voi silti kokea iloa ja onnistumisen tunteita. Voimme  itse vaikuttaa siihen olotilaan, jossa olemme. Emme voi muuttaa tilannetta tai toista ihmistä, mutta voimme muuttaa oman asenteen. Negatiivisiin ajatuksiin ei kannata jäädä jumiin.

Miksi ei kannata jäädä jumiin negatiivisiin asioihin?

Kun jää jumiin negatiiviseen ajatukseen, ei pääse eteenpäin. Tuo ajatus estää niin kauan, kunnes päästää siitä irti. Mitä enemmän keskittyy tuohon negatiiviseen asiaan, sitä tiukemman otteen se saa.

Moni meistä jää jumiin negatiivisten ajatusten verkkoon. Se mihin keskityt, lisääntyy. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mitä enemmän miettii haasteita ja ongelmia, sitä enemmän niitä näkee itsessään ja elämässään ja sitä enemmän se vaikuttaa hyvinvointiin negatiivisesti.

Tärkein askel kohti muutosta, on muuttaa omat ajatukset itseään kohtaan. 

Voimme itse valita miten suhtaudumme eri tilanteisiin ja mitä ajattelemme itsestämme. Voimme itse myös valita missä tunnetilassa haluamme olla.

Joskus ajattelemme, ettei se ole meidän vallassamme, asiat vaan menevät siten. Asia ei kuitenkaan ole näin. Sinä voit päättää olla tietyssä olotilassa. Sinä olet ainoa, joka voi sen tehdä. Kukaan muu ei voi tehdä sitä puolestasi.

Otan tähän esimerkin, niin saat helpommin kiinni mitä tarkoitan.

Ystävä tai työkaveri sanoo jotakin, josta pahoitat mielesi. Jäät jumiin tuohon tilanteeseen ja lausuttuihin sanoihin. Pyörittelet ystäväsi sanoja mielessäsi päivästä toiseen, viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia pääsemättä asiassa eteenpäin. Nuo sanat häiritsevät sinua jossakin takaraivossasi.

Mikäli ei uskalla nostaa kissaa pöydälle ja ottaa asiaa esille ystävän kanssa, ei saa ikinä tietää mitä ystävä oikeasti tarkoitti sanoillaan.

Sanoiko hän sanat ilkeyttään? Todennäköisesti ei. Sanoiko hän nuo sanat ajattelematta sen enempää sitä, miten sanat voivat sinuun vaikuttaa? Todennäköisesti kyllä. Todennäköisesti ystävä ei kuitenkaan tarkoituksella halunnut loukata sinua tai vaikeuttaa elämääsi.

Ihan sama tapahtuu, kun puhut itsellesi negatiivisesti, ääneen tai hiljaa mielessäsi.

Oletko miettinyt, miten omat ajatuksesi itsestäsi vaikuttavat sinuun?

Oletko miettinyt, mitä vaikutuksia omilla ajatuksillasi on omaan olotilaasi tai siihen miten suhtaudut itseesi?

Entä mitä vaikutuksia omilla ajatuksillasi on omaan onnistumiseesi? Tai epäonnistumiseesi?

Kun jää jumiin negatiiviseen ajatukseen, ei pääse eteenpäin. Tuo ajatus estää niin kauan, kunnes päästää siitä irti. Ihan sama asia tapahtuu, olkoon tavoitteesi mikä tahansa.

Esimerkiksi painonhallinnassa ja laihduttamisessa saatamme keskittyä ainoastaan painoon. Mitä enemmän puntari näyttää, sitä epäonnistuneemmaksi tuntee itsensä ja sitä enemmän yrittää pudottaa painoa.

Olet varmaan lukenut monien ylipainoisten ihmisten kertomuksia omista kokemuksistaan, joissa he näkevät itsensä edelleen ylipainoisina, vaikka ovat laihtuneet reilusti. Siltikin, vaikka vaatekoko olisi useita numeroita pienempi kuin aiemmin.

Sama voi toistua, vaikka ei olisi edes ylipainoinen. Näet itsesi juuri sellaisena, kuin ajattelet itsesi olevan. 

Lue tästä: Estääkö pelko sinua saavuttamasta niitä asioita elämääsi, joita haluat?

Voit vaikuttaa omilla ajatuksillasi siihen, miten suhtaudut itseesi.

Vaikka asia on näinkin yksinkertainen, silti monet meistä pyörittelevät mielessään samoja negatiivisia asioita päivästä toiseen.

Milloin emme ole tyytyväisiä ulkonäköön, painoon, elämään, työpaikkaan, parisuhteeseen tai sen puuttumiseen ja milloin emme ole tyytyväisiä vaikka taloudelliseen tilanteeseen.

Mikäli sisäinen puhe itselleen on, ettei tule onnistumaan tai saavuttamaan tavoitteitaan niin valitettavasti on oikeassa. Mikäli et usko omaan onnistumiseen, ei se käy ainakaan kovin helposti. Mutta kun käännät oman sisäisen puheesi itseäsi kannustavaksi, olet jo matkalla menestykseen.

Käännä sisäinen puheesi sellaiseksi, että sinä pystyt tähän ja sinä onnistut. Näin onnistumisesi on huomattavasti todennäköisempää.

Ei kannata jäädä jumiin negatiivisiin fiiliksiin, vaan muuta tietoisesti omat ajatuksesi.

Päätä olla iloinen juuri nyt.

Päätä onnistua.

Päätä saavuttaa kaikki ne asiat elämääsi, joita haluat. 

Lue tästä: Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>