fbpx

Miten voi saada lisää aikaa vuorokauteen?

Silloin kun aika ei riitä kaikkiin niihin asioihin, joita haluaisi tehdä, voi kysyä itseltään, onko kiire todellinen vai ainoastaan helppo tekosyy. Yleensä lähdemme into pinkeänä liikkeelle, mutta kuitenkin aika nopeasti alkuhuuman jälkeen alamme vähän jarruttelemaan ja pikkuhiljaa lopettelemaan. Ajan puute asettuu sinun ja oman unelmasi väliin. Tuossa hetkessä sinäkin saatat miettiä, miten voi saada lisää aikaa vuorokauteen?

Kun ajan puute valtaa mielen, valtaavat sen myös monet kysymykset siitä, onko oma tavoite tai unelma edes järkevä tai pystyykö ne edes saavuttamaan. Mikäli tuntuu siltä, ettei aikaa riitä oikeastaan mihinkään, ei ihme, jos mietit koko tavoitteen ja unelman hautaamista jonnekin mielesi sopukoille.

Ehkä mietit palaavasi sen pariin …

  • sitten, kun on aikaa enemmän.

  • sitten, kun lapset kasvavat.

  • sitten, kun työt helpottavat.

  • sitten, kun on rahaa.

  • sitten, kun olet eläkkeellä.

  • sitten, kun…

Siis mitä?

Lue lisää: Miten Emmerdale voi saada unohtamaan koko unelman.

Onko tulevaisuus yhtään sen parempi kuin tämä hetki?

Uskotko oikeasti, että tuo hetki jossakin tulevaisuudessa on yhtään sen parempi omalle unelmallesi, kuin nykyinen hetki?

Todennäköisesti ei ole.

Aikaa ei ole käytössä yhtään sen enempää, kun tälläkään hetkellä. Aikaa on sama 24 tuntia vuorokaudessa nyt ja tulevaisuudessa.

Lapset kyllä kasvavat, mutta sen jälkeen on paljon muutakin sellaista, mihin aikaa kuluu, eivätkä ne ole välttämättä niitä omia unelmia. 

Entä milloin työt helpottavat? Todennäköisesti vauhti sen kun kiihtyy ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä väsyneempi itse on ja sitä vaikeampaa muutoksen tekeminen voi olla. 

Entä raha, missä vaiheessa rahaa on enemmän käytössä omaan unelmaan?

Mikäli unelmasi ei ole rahanarvoinen jo tässä hetkessä, todennäköisesti se ei ole sitä myöhemminkään. Ja tuossa hetkessä on todennäköisesti uudet unelmat, joita myös saattaa miettiä rahan kautta. 

Entä eläkepäivät? Omat huomioni eläkkeellä olevista tuttavistani ja ystävistäni on, että he vasta kiireisiä ovatkin. Tuntuu, että he ovat lennossa kaikki päivät, eikä aika riitä mihinkään.

Mikäli mietit omia tavoitteitasi ja unelmiasi hieman tarkemmin, niin ne ovat niitä asioita, joita haluat elämääsi. Ne ovat sinulle tärkeitä asioita, joita toivoisit elämääsi lisää juuri tällä hetkellä. Ne ovat niitä asioita, joita haluat sisältyvän elämääsi tulevaisuudessa.

Tavoitteen tai unelman toteuttaminen ei onnistu yhdessä yössä. Se vaatii aina oman aikansa ja aika kulkee eteenpäin koko ajan. Mitä jos aloitat oman tavoitteesi ja unelmasi toteuttamisen vasta sitten, kun…

Aika on mielenkiintoinen asia. Se on asia, jota meistä kukaan ei saa takaisin, vaikka tekisimme mitä. Aikaa ei saa lisää, vaikka olisi valmis maksamaan siitä maltaita. Se kuluu eteenpäin koko ajan tälläkin hetkellä.

Mieti hetki omaa ajankäyttöäsi. Mihin oma aikasi kuluu tällä hetkellä?

Käytätkö aikaasi niihin asioihin, jotka vievät sinua kohti unelmiasi ja tavoitteitasi? Vai käytätkö aikaasi niihin asioihin, jotka vievät sinua päinvastaiseen suuntaan tai pitävät paikoillaan?

Miksi innostuneen alun jälkeen innostus lopahtaa?

Oletko hankkinut joskus esimerkiksi jonkun kurssin tai kirjan, jonka materiaalin pariin sukelsit heti innokkaana, mutta vähän ajan kuluttua et muistanut enää koko kurssia tai kirjaa?

Mitä tapahtui?

Muuttuiko tilanteesi ja poistuiko ongelmasi, jonka takia hankit kyseisen kurssin tai kirjan? Todennäköisesti ei. Todennäköisesti mieleesi tuli muita mielenkiintoisempia asioita, jotka saivat sinut unohtamaan koko kurssin tai kirjan.

Entäpä jos haluaa muuttaa elintapojaan ja aloittaa terveellisemmän ruokavalion tai aktiviisemman elämän? Muuttuuko elämä muutamassa viikossa pysyvästi, jos tehokkaan alun jälkeen huomaa nopeasti, ettei terveellinen elämäntapa enää kiinnosta ja palaa entisiin tapoihin?

Kiire on monelle meistä syy jättää asioita tekemättä.

Useat meistä kamppailevat ajanpuutteesta. Voi olla, ettei aikaa riitä edes omaan hyvinvointiin. Jos näin on, niin todennäköisesti on haaveillut joskus siitä, että aika pysähtyisi tai saisi edes muutaman lisätunnin omaan päivään. 

Kiire voi olla todellinen tai se voi olla helppo tekosyy, johon voi vedota tilanteessa kuin tilanteessa. 

Mikäli kiire on todellinen, on tärkeää huomioida mitä asioita on kiireen taustalla. Vaikuttamalla näihin taustalla oleviin asioihin, saa kiireen hallintaan. Mikäli yrittää vaikuttaa ainoastaan kiireeseen, jäävät kiireen syyt edelleen vaikuttamaan taustalle.

Mikäli kiire on ainoastaan omien korvien välissä, on mahdollista muuttaa tilanne nopeasti.

Kun on kiire, ovat päivät jopa kaoottisia ja silloin tuntuu, ettei tiedä edes mistä aloittaisi. Tärkeintä on huomioida mihin asioihin kuluttaa omaa aikaa. Et tarvitse suuria muutoksia parantaaksesi tilannettasi, sillä voit jo pienillä muutoksilla vaikuttaa omaan ajan käyttöösi.

Tee lista kaikesta siitä mihin käytät päivittäin aikaasi ja sen jälkeen lähde käymään listaasi läpi. Aloita karsimaan ensimmäiseksi niitä asioita, jotka eivät ole tärkeitä oman tavoitteesi, unelmasi tai hyvinvointisi kannalta.

On tärkeää muistaa, että kiire on ainoastaan tunne.

Tarkastele omaa ajankäyttöäsi. Mieti mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. Mieti mihin asioihin haluat käyttää aikaasi. Ja mieti vievätkö nämä asiat sinua kohti tavoitettasi vai niistä poispäin.

Kun tiedät mitä haluat tehdä, lähde suuntaamaan ajankäyttöäsi sellaisiin asioihin, jotka vievät sinua kohti tavoitettasi ja unelmaasi.

Kun lähdet miettimään tarkemmin omaa ajankäyttöäsi, löydät ne asiat, joihin haluat käyttää aikaasi tulevaisuudessa. Ja löydät myös sen ajan, jonka tarvitset.

Mikäli haluat työkaluja kiireen selättämiseen ja lisää tunteja päivääsi, niin tutustu Kesytä kiire- ajanhallinnan verkkokurssiin tästä.

Rakkaudella
Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>