|

Miten löytää motivaatio kuntoiluun, jos se on hukassa?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Moni pohtii, mistä edes aloittaisi, jos jo pelkkä liikunnan ajatteleminen aiheuttaa stressiä. Motivaatio liikkumiseen voi olla kadoksissa ja kynnys aloittamiseen korkealla.

Stressaammeko siitä, ettemme jaksa liikkua, vai ehkäpä liikkumattomuudesta?

Kenties sinulla on mielessä jokin tavoite, jonka haluaisit saavuttaa liikkumalla?

Tärkeintä aloittamisessa on löytää liikuntamuoto, joka innostaa ja motivoi sinua. Se saa sinut nauttimaan ja motivaatio saa sinut jaksamaan.

Jos sinulla on jo lempilaji, se on loistava motivaattori. Jos taas etsit vielä omaa lajiasi, rohkene kokeilla erilaisia vaihtoehtoja – saatat yllättyä positiivisesti.

Mutta mitä jos ajatus liikkumisesta ahdistaa? Miksi ylipäätään pitäisi kuntoilla, jos se ei tuo iloa?

Kouluajan liikuntatunnit voivat jättää pysyvän jäljen – osalle positiivisen, osalle negatiivisen. Negatiiviset kokemukset voivat estää meitä harrastamasta liikuntaa aikuisena.

Miksi niin käy? Miksi kuntoilu ei innosta, vaan tuntuu pakkopullalta?

Monille aikuisuuden myötä muut asiat vievät tilan liikunnalta. Opiskelu, työ ja perhe–elämä vievät mennessään, eikä liikkumiselle jää aikaa tai energiaa.

Miksi vaivautua, miksi kuntoilla, kun ei jaksa, eikä ehdi?

Siinä vaiheessa, kun vuodet ovat vierineet, alkaa huomata, että jotakin on tehtävä. Paino ei ole enää entisellään, vaatteet kiristävät, ja energiaa olisi saatava lisää.

Mutta liikkumisesta on saattanut tulla stressin lähde – kaikki tuntuu olevan väärin, ja valinnanvaraa on liikaa. Medialla on aina uusi hittilaji, joka lupaa tuloksia vaivattomasti. Mutta mikä niistä sopii itselle?

Kun haluat aloittaa kuntoilun, mieti, miksi haluat harrastaa liikuntaa. Ota selvää, mikä motivoi sinua. Onko se terveys, hyvä olo, vai kenties ulkonäkö? Mitä haluat saavuttaa?

Valitse liikuntamuoto, joka innostaa sinua.

Aloita yksinkertaisesti, äläkä tee kalliita varustehankintoja heti alkuun. Kokeile eri lajeja rohkeasti, ja kun löydät sen oikean, varusteillekin on tarvittaessa aikaa.

Tärkeintä on löytää liikkumisen ilo ja nautinto. Liikunta ei saa olla stressiä vaan voiman lähde – se tuo energiaa ja hyvää oloa arkeen.

Rakkaudella
Virpi

huolehdi siitä, että motivaatio tukee onnistumistasi

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *