fbpx

Miksi kannattaa olla innostunut siitä mitä tekee?

Mistä sinä olet innostunut? Onko sinulla menossa jokin projekti, joka pyörii mielessäsi, etkä millään edes haluaisi lopettaa sen parissa työskentelyä? Projektisi voi liittyä mihin tahansa asiaan elämässäsi. Se voi olla esimerkiksi jokin työtehtävä, jossa opit koko ajan uutta ja mitä enemmän opit, sitä innokkaampi olet ja sitä innokkaammin haluat oppia vieläkin enemmän. Miksi kannattaa olla innostunut siitä, mitä tekee?

Innokkuutesi voi liittyä omaan hyvinvointiisi. 

Olet kenties tehnyt jokunen aika sitten elämäntapamuutoksen ja aloittanut terveellisemmän elämän. Alku on saattanut olla hankalaa ja motivaatio jopa koetuksella. Koska et nähnyt konkreettisia tuloksia, olet monesti ollut aikeissa luovuttaa ja unohtaa koko projektisi.

Nyt kuitenkin tilanne on muuttunut ja olet enemmän kuin innostunut. Olet alkanut näkemään työsi tuloksia ja mitä enemmän niitä näet, sitä innokkaammin jaksat eteenpäin.

Innokkuutesi voi liittyä rahaan ja taloudelliseen tilanteeseen. 

Kenties olet pyörinyt vaikeassa rahatilanteessa ja se on tarkoittanut pennin venyttämistä. Olet joutunut tekemään ehkä rankkojakin muutoksia rahankäyttöösi. Se on kenties tarkoittanut myös luopumista jostain sinulle tärkeästä asiasta saadaksesi rahasi riittämään.

Tekemiesi muutosten tulokset alkavat näkyä ja valo siintää jo tunnelin päässä. Mitä enemmän rahatilanteesi paranee, sitä helpottuneempi olo sinulla on ja sitä rennompi olet. Olet jälleen innostunut tulevaisuudesta.

Entä jos innostuksesi liittyy ihmissuhteisiin?

Olet saattanut olla onneton jo pidemmän aikaa. Kenties olet ollut haasteellisessa ihmissuhteessa tai ihmissuhteesi ovat olleet yhtä myllerrystä. Olet kuitenkin tehnyt jotakin sellaista, joka on auttanut sinua tuossa tilanteessa ja nyt huomaat, että kaikki asiat loksahtelevat lopulta paikoilleen.

Elämä onkin ihanaa ja olet innostuneempi kuin pitkään aikaan.

Innostuksesi voi johtua mistä tahansa arkisesta asiasta, vuodenaikojen vaihtelusta, pilvettömästä taivaasta, kivuttomasta yöstä, ystävän puhelinsoitosta, puolisosi kosketuksesta tai vaikkapa tähtitaivaasta.

Se voi johtua edellä olevista asioista tai mistä tahansa muusta asiasta. Johtuu innostuksesi mistä tahansa, niin jatka samalla tavalla, sillä innostuminen on tärkeää hyvinvoinnillesi.

Innostuminen on tärkeää myös onnistumisellesi. 

Mitä innostuneempi olet asiasta, jota tavoittelet, sitä todennäköisemmin kuljet sitä kohti ja sitä todennäköisemmin onnistut sen saavuttamaan.

Mikäli oma tavoitteesi tai unelmasi ei innosta sinua, suosittelen vaihtamaan tavoitetta.

Mikäli haluamasi asia ei innosta sinua, miksi tavoittelet sitä? Tavoittele jotakin muuta. Käytät energiaasi ja aikaasi aivan väärään paikkaan. 

Mieti mikä oikeasti innostaa sinua. Mikä asia on sellainen, joka jaksaa innostaa sinua joka päivä? Mikä unelma tai asia on sellainen, josta innostut oikeasti?

Suuntaa energiasi ja aikasi sellaisiin asioihin, joita oikeasti haluat ja joista innostut. 

Oman onnistumisesi kannalta on tärkeää, että innostut joka päivä. Samalla voit innostaa myös muita. Voit itse innostua lisää innostamalla muita. Samalla tavalla sinä voit innostua jonkun muun tekemisestä tai onnistumisesta. Näillä molemmilla on suuri merkitys omaan onnistumiseesi.

Olen itse tällä hetkellä niin innoissani, etten meinaa pysyä paikallani. Kahden viimeisen vuoden aikana tekemäni konkreettinen työ on näkemässä päivänvalon. Voin sanoa, että olen oikeasti aika täpinöissäni. Olen enemmän kuin innostunut.

Toisaalta tunnustan, että olen myös vähän peloissani. Se kertoo, että olen uuden ja tuntemattoman edessä. Se kertoo myös sen, että juuri nyt on mahdollisuus mennä eteenpäin.

Pelon edessä on helppo luovuttaa.

Pelon edessä on helpompi luovuttaa ja unohtaa kaikki tehty työ ja siihen käyttämäsi aika.

Älä anna pelon lannistaa sinua tai estää sinua toteuttamasta omaa unelmaasi. Sen sijaan anna pelon olla suunnan näyttäjä. Pelko kertoo sinulle juuri niistä asioista, joita sinun tulee käsitellä itsessäsi päästäksesi eteenpäin.

Mieti mistä pelko kertoo tuossa tilanteessa. Ja kun saat sen selville, selätät esteen ja olet lähempänä unelmaasi.

Unelmien ja tavoitteiden saavuttaminen voi olla helpompaa, kuin uskotkaan tällä hetkellä.

Lue tästä: Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Rakkaudella 
Virpi

2 ajatusta aiheesta “Miksi kannattaa olla innostunut siitä mitä tekee?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>