fbpx

Kuljetko kuin lastu lainehilla? Annatko tuulen päättää suuntasi?

Tavoitteita kohti kulkeva ihminen etenee suunnitelmallisesti kohti onnistumista. Ilman tavoitteita kuljet kuin lastu lainehilla, sinne minne tuuli milloinkin kuljettaa.

Tavoitteet vievät sinua oikeaan suuntaan. Jos sinulla ei ole tavoitteita, olet vähän kuin tuulen armoilla. Et voi aamulla tietää mihin suuntaan tuuli tänään kuljettaa.

Se tarkoittaa sitä, että oma jaksaminen, hyvinvointi, terveys ja onnistumiset ovat tuulen armoilla.

Ja tuuli puhaltaa joka päivä eri tavalla.

Meillä jokaisella on haasteita ja ongelmia omassa elämässä. Kun haasteet ja ongelmat kasaantuvat, voi omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen jäädä taka-alalle.

Kun elämä muuttuu jollakin tavalla haasteelliseksi, on helppo syyttää olosuhteita ja heittää koko tilanne läskiksi.

Se voi tarkoittaa sitä, että pikaruoka, rasvaiset herkut ja makeiset astuvat kuvioihin. Ne maistuvat paljon herkullisemmilta kuin tavallisesti.

Herkuttelu oman aktiivisuuden ja liikkumisen puutteen lisäksi voi aiheuttaa erilaisia vaivoja, jotka seuraavat jopa pitkälle tulevaisuuteen.

Osa syö näitä herkkuja tukahduttaakseen elämässään olevan tilanteen tuomaa ahdistusta, pelkoa tai omaa turhautuneisuutta ja tyytymättömyyttä.

Saatamme kokea myös turvattomuuden tunnetta. 

Sokeristen tai suolaisten herkkujen antama hetken ilo ja lohdutus tuntuu hyvältä. Mutta tuo ilon ja lohdutuksen tunne kestää vain hetken.

Sen jälkeen olo voi olla entistä ankeampi.

Tavoitteet ovat osa onnistumista. 

Tavoitteita on yhtä monia, kuin on ihmisiä, sillä meillä jokaisella on omat tavoitteemme.

Vaikka onnistuminen voi olla vaikeaa tai se tuntuu joskus jopa mahdottomalta, on onnistuminen kuitenkin mahdollista meille jokaiselle.

Onnistuminen on huomattavasti helpompaa, kun osaa johtaa itseään.

Johtaminen on taitolaji ja sanotaan, että johtajaksi synnytään. Ja se on täyttä totta, sillä jokainen meistä syntyy oman elämänsä toimitusjohtajaksi.

Jokainen meistä tietää, että toimitusjohtajan tehtävänä on huolehtia siitä, että hommat sujuvat ja yritys voi hyvin.

Sinun yrityksessäsi, osastojen ja tehtävien virkaa hoitavat erilaiset kehosi toiminnot ja tehtävät. Olkoon tehtävä tai toiminto mikä tahansa, tulisi niitä kaikkia johtaa hyvin. Näin sinä voit hyvin ja pärjäät pitkälle tulevaisuuteen.

Minkälainen sinun yrityksesi tila on tällä hetkellä?

LATAA MAKSUTON TYÖKIRJA

Lataamalla maksuttoman alkukartoituksen, liityt samalla Lupausten Portaiden sähköpostilistalle. Sähköpostilistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään ja voit poistua sieltä milloin tahansa, jokaisen viestin lopussa olevan ”Poistu listalta” linkin kautta.

Marketing by

Tärkeintä johtamiselle on tavoite eli se, mitä haluat saavuttaa.

Ihan sama kuin yritysmaailmassa.

Yrityksellä on tavoite ja kaikilla sen yksittäisillä toiminnoilla on selkeä tavoite. Sen lisäksi kaikilla työntekijöillä on tiedossa omat tehtävänsä ja tavoitteensa, jotta yrityksen tavoite saavutetaan.

Mikäli kulkee päivästä toiseen ilman tavoitetta, kulkee vähän kuin lastu lainehilla. On täysin tuulen vietävissä, eikä voi tietää mihin suuntaan tuuli kuljettaa seuraavaksi.

Mitä jos vaikkapa ruokakaupassa työntekijät haahuilisivat sinne tänne tietämättä mitä heidän tulisi työpäivän aikana tehdä?

Kassoilla ei näkyisi ketään tai hyllyt huutaisivat tyhjyyttään.

Näkyisikö paikalla edes työntekijöitä, jos olisi ihan sama mitä tänään tekisi? Ehkä työntekijät olisivat mieluummin kotona.

Tiedätkö mitä sinun tulisi tänään tehdä, jotta saavuttaisit oman tavoitteesi?

Tiedätkö mihin suuntaan tulisi kulkea, jotta unelmasi toteutuisi?

Oletko menossa oikeaan suuntaan?

Kun tiedät mihin haluat mennä ja mitä asioita haluat saavuttaa, olet jo hyvää vauhtia menossa niitä kohti. Jokainen oikeaan suuntaan ottamasi askel vie sinua lähemmäs haluamaasi.

Entä kuka on yrityksesi tärkein yhteistyökumppani tällä matkallasi?

Vastaus on helppo, sinä itse, sinä ja oma kehosi.

Oma kehosi on kokonaisuudessaan se kumppanuus, joka mahdollistaa oman onnistumisesi. Se on myös ainoa kumppani, joka kulkee rinnallasi koko elämäsi ajan päivästä toiseen 24/7, vaikka mitä tapahtuisi.

Kehosi kaikkine uskomattomine toimintoineen on todella fiksusti suunniteltu. Kun kaikki toimii kuin rasvattuna, emme välttämättä edes ajattele koko asiaa. Mutta kun joku osa-alue voi huonosti, vaikuttaa se moneen muuhunkin asiaan ja silloin joutuu ajattelemaan asioita hieman eri kantilta.

Muutos huonompaan voi tapahtua pikku hiljaa ja jopa huomaamatta.

Muutos voi tapahtua pikku hiljaa ja tuossa ajassa saatamme tottua esimerkiksi siihen, että väsyttää tai kolottaa. Väsymyksestä tai kolotuksesta tulee normaalia arkea.

Emme välttämättä osaa lukea kehomme merkkejä tai ehkäpä osaamme, mutta on helpompi sulkea niiltä silmät.

Joskus taas muutos voi tapahtua yllättävän nopeasti.

Elämä saattaa pysäyttää rajuillakin keinoilla ja tuossa hetkessä muutoksen tekeminen voi olla hankalampaa tai se voi olla jopa liian myöhäistä.

Joskus ajaudumme kuin varkain tilanteeseen, jossa oma hyvinvointi jää hektisen työelämän oravanpyörään tai muiden arjen kiireiden alle.

Hyvinvointi hautautuu jonnekin kiireen ja stressin jalkoihin.

Jos näin käy, saattaa syödä mitä sattuu ja ruokailuajat saattavat muuttua varsin epäsäännöllisiksi.

Isot karkkipussit ja muut herkut häviävät hetkessä ja pahimmillaan puputtaa herkkuja joka päivä, jotta jaksaa.

Jatkuva väsymys ja huonosti nukutut yöt ovat arkipäivää. Olo on vetämätön, eikä virtaa riitä mihinkään ylimääräiseen. Kaikki energia menee arjessa selviytymiseen. Siihen, että selviää edes normaalin arjen pyörittämisestä. 

Tilanteen pitkittyminen ei pääty hyvin, joten kehoitan sinua kuuntelemaan itseäsi ja kehoasi herkällä korvalla.

Kuljetko kuin lastu lainehilla vai oletko valmis tekemään muutoksen? 

Oletko valmis muuttamaan nykytilanteen?

Mitään muutoksia ei nimittäin tapahdu, mikäli et ole valmis tekemään muutoksia nykyhetkeen. Mikäli jatkat samalla tavalla, samoilla toimintamalleilla kuten tähän asti, eivät muutokset ole mahdollisia.

Kun otat oman elämäsi ohjakset omiin käsiin, alkaa muutoksia tapahtumaan.

Valehtelisin, jos sanoisin, että muutos on helppo. Muutos ei välttämättä ole helppo, mutta se on mahdollista. Muutoksessa joutuu nimittäin käymään läpi asioita, jotka ovat pysyneet piilossa jopa itseltäsikin.

Menneisyydessä tapahtuneet asiat, haasteet ja ristiriidat ovat luoneet päähän mielikuvan itsestä ja tuo mielikuva voi olla kaukana todellisuudesta.

Se voi olla yksi syy siihen, miksi on armoton itseään kohtaan ja puskee eteenpäin kuin höyryjuna. Voi mennä aikaa, että näkee itsensä sellaisena kuin oikeasti on, arvokkaana ja rakastettava. 

Jos haluat muutosta, niin kaikki muutoksen avaimet ovat jo omissa käsissäsi.

On turha syytellä olosuhteita, tilanteita tai toisia ihmisiä. On aivan turha etsiä syytä itsensä ulkopuolelta.

Kaikki löytyy omista uskomuksista, asenteista ja omista ajatuksista sekä konkreettisesta tekemisestä oman tavoitteen saavuttamiseksi. 

Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole aikaa tai voimia panostaa omaan hyvinvointiisi, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mihin aika oikein kuluu.

Mikäli ei ole aikaa tehdä niitä asioita tai muutoksia, jotka parantaisivat omaa hyvinvointia tai toisivat elämään niitä asioita, joita haluaa, kannattaa pysähtyä hetkeksi.

Kannattaa miettiä, mitkä asiat asettaa tärkeämmiksi kuin oman terveyden ja hyvinvoinnin? Tai tyytyväisyyden ja onnellisuuden?

Mieti mihin asioihin sitoudut tällä hetkellä.

Kysy itseltäsi, teetkö oikeasti sellaisia asioita, joita haluat ja jotka vievät kohti onnistumista, omia tavoitteita ja unelmia.

Vai teetkö asioita, jotka vievät sinua päinvastaiseen suuntaan tai pitää jumissa nykytilanteessa.

Aika on jotakin sellaista mitä kukaan meistä ei saa takaisin, vaikka seisoisimme yhdellä jalalla.

Mitä kauemmin odotat oikeaa hetkeä aloittaa tai vaikka sitä kuuluisaa lottovoittoa, niin sitä kauemmas oma tavoitteesi ja unelmasi siirtyvät.

Aika ei pysähdy, vaikka kuinka haluaisit. 

Rakkaudella
Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>