Ilman tavoitteita annat tuulen päättää suuntasi.

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Tavoitteita kohti kulkeva ihminen etenee suunnitelmallisesti kohti onnistumista. Ilman tavoitteita kuljet kuin lastu lainehilla, annat tuulen päättää suuntasi.

Tavoitteet vievät sinua oikeaan suuntaan. Jos sinulla ei ole tavoitteita, olet vähän kuin tuulen armoilla. Et voi aamulla tietää mihin suuntaan tuuli tänään kuljettaa.

Se tarkoittaa, että oma jaksaminen, hyvinvointi, terveys ja onnistuminen ovat tuulen armoilla. Ja tuuli puhaltaa joka päivä eri tavalla ja eri suunnasta.

Meillä jokaisella on haasteita ja ongelmia omassa elämässä. Kun haasteet ja ongelmat kasaantuvat, voi omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen jäädä taka-alalle.

Kun elämä muuttuu jollakin tavalla haasteelliseksi, on helppo syyttää olosuhteita ja heittää koko tilanne läskiksi. Se voi tarkoittaa sitä, että pikaruoka, rasvaiset herkut ja makeiset astuvat kuvioihin. Ne maistuvat paljon herkullisemmilta kuin tavallisesti.

Herkuttelu oman aktiivisuuden ja liikkumisen puutteen lisäksi voi aiheuttaa erilaisia vaivoja, jotka seuraavat pitkälle tulevaisuuteen.

Osa syö näitä herkkuja tukahduttaakseen elämässään olevan tilanteen tuomaa ahdistusta, pelkoa tai omaa turhautuneisuutta ja tyytymättömyyttä.

Saatamme kokea myös turvattomuuden tunnetta. 

Sokeristen tai suolaisten herkkujen antama hetken ilo ja lohdutus tuntuu hyvältä. Mutta tuo ilon ja lohdutuksen tunne kestää vain hetken. Sen jälkeen olo voi olla entistä ankeampi.

Tavoitteet ovat osa onnistumista. 

Tavoitteita on yhtä monia kuin on ihmisiä, sillä meillä jokaisella on omat tavoitteemme. Toki samojakin tavoitteita löytyy.

Vaikka onnistuminen voi olla vaikeaa, on onnistuminen kuitenkin mahdollista meille jokaiselle. Onnistuminen on mahdollista kun ottaa vastuun omasta onnistumisesta.

Onnistumista ei voi delegoida.

Tärkeintä on kysyä itseltään, mitä haluaa saavuttaa.

Ihan sama kuin yritysmaailmassa.

Yrityksellä on tavoite ja kaikilla sen yksittäisillä toiminnoilla on selkeä tavoite. Sen lisäksi kaikilla työntekijöillä on tiedossa omat tehtävänsä ja tavoitteensa, jotta yrityksen tavoite saavutetaan.

Mikäli kulkee päivästä toiseen ilman tavoitetta, on täysin tuulen vietävissä, eikä voi tietää mihin suuntaan tuuli kuljettaa seuraavaksi.

Mitä jos vaikkapa ruokakaupassa työntekijät haahuilisivat sinne tänne tietämättä mitä heidän tulisi työpäivän aikana tehdä? Kassoilla ei näkyisi ketään tai hyllyt huutaisivat tyhjyyttään. Näkyisikö paikalla edes työntekijöitä, jos olisi ihan sama mitä tänään tekisi? Ehkä työntekijät olisivat mieluummin kotona.

Tiedätkö mitä sinun tulisi tänään tehdä, jotta saavuttaisit oman tavoitteesi?

Tiedätkö mihin suuntaan tulisi kulkea, jotta unelmasi toteutuisi?

Jos et, niin annat tuulen päättää suuntasi.

Kun tiedät mitä asioita haluat saavuttaa, olet jo hyvää vauhtia menossa sitä kohti. Jokainen oikeaan suuntaan ottamasi askel vie sinua lähemmäs haluamaasi lopputulosta.

Entä kuka on tärkein yhteistyökumppani onnistumisen matkallasi?

Vastaus on helppo; sinä itse, sinä ja oma kehosi.

Oma kehosi on kokonaisuudessaan se kumppanuus, joka mahdollistaa oman onnistumisesi. Sinä olet myös ainoa kumppani, joka kulkee rinnallasi koko elämäsi ajan päivästä toiseen 24/7, vaikka mitä tapahtuisi.

Pidä hyvä huoli itsestäsi, sillä kehosi kaikkine uskomattomine toimintoineen on todella fiksusti suunniteltu.

Kun kaikki toimii kuin rasvattuna, emme välttämättä edes ajattele koko asiaa. Mutta kun joku osa-alue voi huonosti, vaikuttaa se moneen muuhunkin asiaan ja silloin joutuu ajattelemaan asioita hieman eri kantilta.

Muutos huonompaan voi tapahtua jopa huomaamatta.

Muutos voi tapahtua pikku hiljaa ja tuossa ajassa totumme esimerkiksi siihen, että väsyttää tai kolottaa.

Väsymyksestä tai kolotuksesta tulee normaalia arkea. Ajattelemme, että vähän pitääkin kolottaa.

Emme välttämättä osaa lukea kehomme merkkejä tai ehkäpä osaamme, mutta on helpompi sulkea silmät kuin lähteä tekemään tarvittavia muutoksia.

Joskus taas muutos voi tapahtua yllättävän nopeasti.

Elämä saattaa pysäyttää rajuillakin keinoilla. Tuossa hetkessä muutoksen tekeminen voi olla hankalampaa tai se voi olla jopa liian myöhäistä.

Saatamme ajautua kuin varkain tilanteeseen, jossa oma hyvinvointi jää hektisen työelämän oravanpyörään tai muiden arjen kiireiden alle. Hyvinvointi hautautuu jonnekin kiireen ja stressin jalkoihin. Jos näin käy, saattaa se näkyä negatiivisena muutoksena myös ruokavaliossa ja ruokailurytmissä.

Isot karkkipussit ja muut herkut häviävät hetkessä ja pahimmillaan puputtaa herkkuja joka päivä jaksaakseen.

Jatkuva väsymys ja huonosti nukutut yöt ovat arkipäivää. Olo on vetämätön, eikä virtaa riitä mihinkään ylimääräiseen. Kaikki energia menee arjessa selviytymiseen. Siihen, että selviää edes normaalin arjen pyörittämisestä. 

Tilanteen pitkittyminen ei pääty hyvin, joten kehoitan sinua kuuntelemaan itseäsi ja kehoasi herkällä korvalla.

Ilman tavoitteita ja päämäärää annat tuulen päättää suuntasi.

Oletko valmis tekemään muutoksia? 

Oletko valmis muuttamaan nykytilanteen?

Mitään muutoksia ei nimittäin tapahdu, mikäli et ole valmis tekemään muutoksia nykyhetkeen. Mikäli jatkat samalla tavalla, samoilla toimintamalleilla kuten tähän asti, ei mitään muutoksia voi edes syntyä.

Kun otat oman elämäsi ohjakset omiin käsiin, alkaa muutoksia tapahtumaan.

Valehtelisin, jos sanoisin, että muutos on aina helppo. Muutoksessa joutuu käymään läpi asioita, jotka ovat pysyneet piilossa jopa itseltäänkin.

Menneisyydessä tapahtuneet asiat, haasteet ja ristiriidat ovat luoneet päähän mielikuvan itsestäsi ja tuo mielikuva voi olla kaukana todellisuudesta. Se voi olla yksi syy siihen, miksi olet armoton itseäsi kohtaan ja pusket eteenpäin kuin höyryjuna.

Voi mennä aikaa, että näet itsesi sellaisena kuin oikeasti olet, arvokkaana ja upeana. Muutos ei välttämättä ole helppo, mutta se on mahdollista.

Jos haluat muutosta, niin kaikki muutoksen avaimet ovat jo omissa käsissäsi.

On turha syytellä olosuhteita, tilanteita tai toisia ihmisiä. On aivan turha etsiä syytä itsesi ulkopuolelta. Kaikki ratkaisun avaimet löytyvät omista uskomuksista, asenteista ja ajatuksista sekä konkreettisesta tekemisestä oman tavoitteesi saavuttamiseksi. 

Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ole aikaa tai voimia panostaa omaan hyvinvointiisi, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mihin aika oikein kuluu.

Mikäli ei ole aikaa tehdä niitä asioita tai muutoksia, jotka parantaisivat omaa hyvinvointia tai toisivat elämään niitä asioita, joita haluaa, kannattaa pysähtyä hetkeksi.

Kannattaa miettiä, mitkä asiat asettaa tärkeämmiksi kuin oman terveyden ja hyvinvoinnin? Tai tyytyväisyyden ja onnellisuuden?

Mieti mihin asioihin sitoudut tällä hetkellä.

Kysy itseltäsi, teetkö oikeasti sellaisia asioita, joita haluat ja jotka vievät kohti onnistumista, omia tavoitteita ja unelmia.

Vai teetkö asioita, jotka vievät sinua päinvastaiseen suuntaan tai pitää jumissa nykytilanteessa?

Aika on jotakin sellaista mitä kukaan meistä ei saa takaisin, vaikka seisoisimme yhdellä jalalla päivästä toiseen.

Mitä kauemmin odotat oikeaa hetkeä aloittaa tai vaikka sitä kuuluisaa lottovoittoa, niin sitä kauemmas oma tavoitteesi ja unelmasi siirtyvät.

Aika ei pysähdy, vaikka kuinka haluaisit. 

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät kirjoituksestani, voit jakaa sen eteenpäin. Kiitos.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *