fbpx

Minkälaiset tavoitteet vievät sinua oikeaan suuntaan?

Tavoitteita kohti kulkeva ihminen etenee suunnitelmallisesti kohti onnistumista. Ilman tavoitteita taas kuljetaan vähän kuin lastu lainehilla, sinne minne tuuli milloinkin kuljettaa. Tavoitteet vievät sinua oikeaan suuntaan. Jos ei ole tavoitteita, on vähän kuin tuulen armoilla. Aamulla ei voi tietää mihin suuntaan tuuli tänään kuljettaa. Oma jaksaminen, hyvinvointi, terveys ja onnistumiset ovat joka päivä eri tavalla puhaltavan tuulen armoilla.

Monet meistä tuskailevat erilaisten haasteiden ja ongelmien kanssa. Ympärillä oleva tilanne voi aiheuttaa ylimääräisiä haasteita omaan elämään ja samalla omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen saattavat jäädä taka-alalle. Kun on kotona neljän seinän sisällä, etätöissä, poissa harrastuksista tai poissa normaalista arjesta, on helppo syyttää olosuhteita ja heittää tilanne läskiksi.

Pikaruoka, rasvaiset herkut ja makeiset saattavat maistua silloin paljon herkullisemmilta kuin tavallisesti. Ne kaikki oman aktiivisuuden ja liikkumisen puutteen lisäksi voivat aiheuttaa erilaisia vaivoja ja aiheuttavat niitä myös pitkälle tulevaisuuteen. Osa syö näitä herkkuja myös tukahduttaakseen tilanteen tuomaa ahdistusta, pelkoa ja omaa turhautuneisuutta. Saatamme kokea myös turvattomuuden tunnetta. 

Sokeristen tai suolaisten herkkujen antama hetken ilo ja lohdutus tuntuu hyvältä. Mutta tuo tunne kestää vain hetken. Sen jälkeen olo voi olla entistä ankeampi, varsinkin mikäli herkuttelu jää päälle.

Lue tästä: Miten makeanhimo lähtee helposti lapasesta. 

Tavoitteet ovat osa onnistumista. 

Tavoitteita on yhtä monia, kuin on ihmisiä, sillä meillä jokaisella on omat tavoitteemme. Vaikka onnistuminen voi olla vaikeaa ja joskus tuntua jopa mahdottomalta, on onnistuminen kuitenkin mahdollista meille jokaiselle.

Onnistuminen on huomattavasti helpompaa, kun osaa johtaa itseään. Johtaminen on taitolaji ja sanotaan, että johtajaksi synnytään. Jokainen meistä syntyy oman elämänsä toimitusjohtajaksi. Se tarkoittaa käytännössä organisointia ja varmistamista, että hommat toimivat ja kaikki menee kuten pitääkin.

Toimitusjohtajan tehtävänä on huolehtia siitä, että hommat sujuvat ja yritys voi hyvin. Sinun yrityksessäsi, Sinä Oy:ssä, osastojen ja tehtävien virkaa hoitavat erilaiset kehosi toiminnot ja tehtävät. Olkoon tehtävä tai toiminto mikä tahansa, tulisi niitä kaikkia johtaa hyvin. Näin voit hyvin ja pärjäät pitkälle tulevaisuuteen.

Minkälainen sinun yrityksesi tila on tällä hetkellä?

Tärkeintä johtamiselle on tavoite eli se, mitä haluaa saavuttaa.

Ihan sama kuin yritysmaailmassa. Yrityksellä on tavoite ja kaikilla sen toiminnoilla on selkeä tavoite. Sen lisäksi kaikilla työntekijöillä on tiedossa omat tehtävänsä, jotta yrityksen tavoite saavutetaan. Mikäli kulkee päivästä toiseen ilman tavoitetta, kulkee vähän kuin lastu lainehilla. On täysin tuulen vietävissä, eikä voi tietää mihin suuntaan tuuli kuljettaa seuraavaksi.

Mitä jos vaikkapa ruokakaupassa työntekijät haahuilisivat sinne tänne tietämättä mitä heidän tulisi työpäivän aikana tehdä. Kassoilla ei näkyisi ketään tai hyllyt huutaisivat tyhjyyttään. Näkyisikö paikalla edes työntekijöitä, jos olisi ihan sama mitä tänään tekisi?

Tiedätkö mitä tänään tulisi tehdä, jotta saavuttaisit tavoitteesi? Tiedätkö mihin suuntaan tulisi kulkea, jossa unelmasi toteutuisi?

Lue tästä: Oletko menossa oikeaan suuntaan?

Kun tiedät mihin haluat mennä ja mitä asioita haluat saavuttaa, olet jo hyvää vauhtia menossa niitä kohti. Jokainen oikeaan suuntaan ottamasi askel vie sinua lähemmäs haluamaasi. Entä kuka on tärkein yhteistyökumppanisi tällä matkallasi?

Vastaus on helppo, sinä itse, sinä ja oma kehosi. Oma kehosi on kokonaisuudessaan se kumppanuus, joka mahdollistaa oman onnistumisesi. Se on myös ainoa kumppani, joka kulkee rinnallasi koko elämäsi ajan päivästä toiseen 24/7, vaikka mikä olisi.

Kehosi kaikkine uskomattomine toimintoineen on todella fiksusti suunniteltu. Kun kaikki toimii kuin rasvattuna, ei välttämättä edes ajattele koko asiaa. Mutta kun joku osa-alue voi huonosti, joutuu ajattelemaan asioita hieman eri kantilta.

Muutos huonompaan voi tapahtua pikku hiljaa ja jopa huomaamatta.

Muutos voi tapahtua pikku hiljaa ja tuossa ajassa saatamme tottua siihen, että väsyttää tai kolottaa. Emme välttämättä osaa lukea kehomme merkkejä tai ehkäpä osaamme, mutta suljemme niiltä silmämme.

Joskus taas muutos voi tapahtua yllättävän nopeasti. Elämä saattaa pysäyttää rajuillakin keinoilla. Tuossa hetkessä muutoksen tekeminen voi olla hankalampaa tai jopa myöhäistä.

Saatamme ajautua kuin varkain tilanteeseen, jossa oma hyvinvointi on jäänyt hektisen työelämän oravanpyörään tai muiden arjen kiireiden alle. Hyvinvointi on hautautunut jonnekin kiireen ja stressin jalkoihin.

Tuossa tilanteessa saattaa syödä helposti mitä sattuu ja ruokailuajoista voi olla säännöllisyys kaukana. Isot karkkipussit ja muut herkut saattavat hävitä hetkessä ja pahimmillaan puputtaa herkkuja joka päivä. Jatkuva väsymys ja huonosti nukutut yöt saattavat olla myös arkipäivää. Olo voi olla vetämätön ja tuntuu, ettei virtaa riitä mihinkään ylimääräiseen. Kaikki energia menee siihen, että yrittää jaksaa selviytyä normaalin arjen pyörittämisestä. 

Tilanteen pitkittyminen ei pääty hyvin, joten kehoitan sinua kuuntelemaan itseäsi ja kehoasi.

Mitä tavoitteita sinulla on? Oletko valmis muutokseen? 

Mitään muutoksia ei tapahdu, mikäli ei ole valmis tekemään muutoksia nykyhetkeen. Mikäli jatkaa samalla tavalla, samoilla toimintamalleilla kuten tähän asti, eivät muutokset ole mahdollisia. Kun ottaa oman elämänsä ohjakset omiin käsiin, alkaa muutoksia tapahtumaan.

Valehtelisin, jos sanoisin, että muutos on helppo. Muutos ei välttämättä ole helppo, mutta se on mahdollista. Muutoksessa joutuu nimittäin käymään läpi asioita, jotka ovat pysyneet piilossa jopa itseltäsikin.

Menneisyydessä tapahtuneet asiat, haasteet ja ristiriidat ovat luoneet päähän mielikuvan itsestä ja tuo mielikuva voi olla kaukana todellisuudesta. Se voi olla yksi syy siihen, miksi on armoton itseään kohtaan ja puskee eteenpäin kuin höyryjuna. Saattaa viedä aikaa, ennen kuin näkee itsensä sellaisena kuin oikeasti on, arvokkaana ja rakastettava. 

Jos haluat muutosta, niin kaikki muutoksen avaimet ovat jo omissa käsissäsi. On turha syytellä olosuhteita, tilanteita tai toisia ihmisiä. On aivan turha etsiä syytä itsensä ulkopuolelta. Kaikki löytyy omista uskomuksista, asenteista ja omista ajatuksista sekä konkreettisesta tekemisestä oman tavoitteen saavuttamiseksi. 

Jos tuntuu, ettei ole aikaa tai voimia panostaa omaan hyvinvointiin, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mihin aika oikein kuluu. Mikäli ei ole aikaa tehdä niitä asioita tai muutoksia, jotka parantaisivat omaa hyvinvointia ja toisivat elämään niitä asioita, joita haluaa, kannattaa pysähtyä hetkeksi.

Kannattaa miettiä, mitkä asiat asettaa tärkeämmiksi kuin oman hyvinvoinnin? Mihin asioihin sitoudut tällä hetkellä? Teetkö oikeasti sellaisia asioita, joita haluaa ja jotka vievät kohti onnistumista, omia tavoitteita ja unelmia. Vai tekeekö asioita, jotka vievät päinvastaiseen suuntaan?

Aika on jotakin sellaista mitä kukaan meistä ei saa takaisin, vaikka seisoisi päällään. Mitä kauemmin odottaa oikeaa hetkeä aloittaa tai vaikka sitä kuuluisaa lottovoittoa, niin sitä kauemmas oma tavoite ja unelma siirtyvät.

Aika ei pysähdy, vaikka kuinka haluaisit. 

Lue tästä: Miten voi saada lisää aikaa vuorokauteen?

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>