fbpx

Koira parantaa hyvinvointia, vaikka ei edes omistaisi koiraa.

Koira on todistetusti ihmisen paras ystävä. Meille näitä parhaita ystäviä on siunaantunut peräti kolme yksilöä. Olen kiitollinen juuri tällä hetkellä siitä, että nämä ihanat karvakuonot kuuluvat jokaiseen päivääni. Voin vain ihmetellä kaikkea sitä, minkälainen vaikutus koirilla on ja miten koira parantaa hyvinvointia.

Näiden ihanien luontokappaleiden avulla on helppo parantaa omaa tunnetilaa. Parhaiten se toimii, kun koirat ovat livenä luonasi, mutta koirien ei tarvitse olla edes paikan päällä. Se onnistuu myös ajattelemalla koiria tai katsomalla kuvaa.

Alun perin tavoitteena oli teettää pennut omalla koiralla ja jättää yksi pentu itselle, mutta toisin kävi. Tosin nyt kun tarkemmin mietin asiaa, on hyvä näin, sillä omista pennuista luopuminen olisi ollut aivan liian rankkaa.

Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu, eikä ihme, sillä rotu on aivan ihana. Voin toki olla hivenen puolueellinen, mutta annettakoon se minulle anteeksi. Labbis ei kuitenkaan ole ainoa koirarotu, joka meillä on ollut.

Jos et vielä huomannut niin kerrottakoon, että olen koiraihminen:) Koiraelämääni on kuulunut 3 eri koirarotua; beagle tai oikeastaan 3 niitäkin, kultainen noutaja ja nyt kuvan labbikset.

Koira parantaa hyvinvointia ja saa hyvälle tuulelle.

Koira parantaa omistajansa terveyttä. Koirat helpottaa myös stressiä ja saa hyvälle tuulelle. Allekirjoitan tämän täysin, sillä pelkkä koirien silittäminen tai rapsuttaminen auttaa rauhoittumaan. Koirat ovat myös hyvä keino pitää itsensä aktiivisena. Ne vaativat ulkoilua olkoon ilma tai oma olotila minkälainen tahansa.

Koiran on todettu helpottavan myös univaikeuksia. En oikein tiedä miten tämän nyt ottaisi. On kyllä ihanaa ja turvallista nukahtaa lämmin koira kainalossa (x3), mutta entä, jos kaikki kolme haluavat nukkua samassa sängyssä joka yö?

Ja ainakin meidän koirat haluavat (ja kyllä, päästän ne myös sänkyyn). Voit vain ajatella, kuinka ahdasta tulee. Käytännössä isäntäväki on kippurassa sängyn reunalla ja koirat pitkin pituuttaan sängyllä. Pääasia, että koirilla on hyvä olla.

Koira lievittää pahaa oloa ja surua.

Tassuterapia on mielestäni parasta mahdollista terapiaa, sillä koirat ovat mainioita apureita myös surutyössä. Ne eivät kysele turhia, vaan ne kuuntelevat ja niiden turkkiin voi vuodattaa kaikki surun kyyneleet.

Usein puhutaan palautteen antamisen ja saamisen taidosta. Toisin kuin ihmisiltä, on koiralta saatava palaute aina positiivinen. Koira on aina vastassa häntä heiluen, kun tulee kotiin. Silloinkin, kun käy ainoastaan viemässä roskat.

Koira myös iloitsee aina nähdessään sinut aamulla. Toisaalta kun mietin juuri labbiksia, taitaa kyse olla kuitenkin enemmän heidän aamupalastaan kuin isäntäväestä. Olkoon niin tai näin, ovat koirat todella fiksuja.

Lue tästä: Uskallatko olla oma itsesi? ota mallia eläinmaailman viisaudesta.

Mielikuvaharjoitus, johon et tarvitse omaa lemmikkiä.

Hengittele syvään rauhallisesti muutama kerta ja rauhoita itsesi.
Palaa ajatuksissasi paikkaan tai aikaan, jossa sinulla oli hyvä fiilis ja rentoutunut sekä onnellinen olo.
Ajattele tuota hetkeä ja muistele tunnetta, mahdollisia tuoksuja ja ääniä.
Tunne kehossasi kokemasi tunne uudelleen.
Voit sulkea silmäsi ja olla tuossa tunteessa juuri niin kauan kuin haluat.

Voit tehdä edellisen harjoituksen aina tarvittaessa, silloin kun mieli on maassa tai kun haluat muuttaa nopeasti omaa olotilaasi. Pelkästään ajattelemalla voit saada hyvän olon.

Voit tehdä mielikuvaharjoituksen myös meidän karvaisten veijareiden avulla. Siihen tarvitset ainoastaan hieman mielikuvitusta.

Kuvittele mielessäsi kuvan kolmea karvapörriäistä.
Kuvittele miltä näyttää tilanne, kun kaikki kolme saavat yhtä aikaa käsittämättömän hellyyskohtauksen ja haluavat tulla syliisi yhtä aikaa höseltäen ja hännät heiluen.
Kuvittele mielessäsi 95 kilon verran karvapörriäisiä sylissäsi tai sitä, miten päin siinä tilanteessa sitten ollaankaan.

Tuota mielikuvaa ei voi miettiä mieli maassa. Hymy on asia, jonka avulla voit parantaa omaa olotilaasi milloin haluat.

Lue tästä: Miksi epäröit silloin, kun olisi toiminnan aika?

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>