fbpx

Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti ja vaivattomasti?

Minkälaisia unelmia sinulla on? Mitkä näistä unelmista haluaisit tehdä todeksi juuri nyt? Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Usein tavoitteiden tai unelmien saavuttaminen tuntuu vaikealta ja toisinaan jopa mahdottomalta. Joskus saattaa tuntua siltä, että kannamme kaikkia maailman murheita omilla harteillamme ja siinä sivussa unohdamme itsemme ja oman hyvinvointimme lisäksi myös omat unelmamme. Ne jäävät odottamaan parempaa ajankohtaa tai uutta intoa aloittaa. 

Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Jos kaupasta voisi ostaa pussillisen energiaa tai lisätunteja päivään, luulen etten olisi ainoa ostaja. Tämä tuote olisi sujahtanut ostoskärryyn nimittäin aika usein. Ja jos sitä voisi tilata verkkokaupasta, saattaisi kestotilaajia olla aikamoinen määrä.

Silloin kun kipuilemme jonkun haasteen, terveyteen tai esimerkiksi vammaan liittyvän asian kanssa, voi oman unelman tavoittelu tuntua vaikealta tai jopa mahdottomalta.

Kun jatkuva kipu, väsymys, vetämättömyyden tai epäonnistumisen tunne täyttää päivän, voi olla vaikea olla energinen ja iloinen. 

Kun yön tunnit menevät valvoessa vai pyöritellessä mielessä menneitä tapahtumia tai tekemättömiä töitä, saattaa aamulla herätessään huomata olevansa väsyneempi, kuin mennessään nukkumaan. Yön tunnit eivät tuo kaivattua palautumista, joten koko päivä menee vähän kuin sumussa.

Mitä väsyneempi ja stressaantuneempi on, sitä suuremmilta eteen tulevat haasteet ja ongelmat tuntuvat. Ja sitä helpommin myös erilaiset mieliteot valtaavat mielen.  Näiden mielitekojen seurauksena vaatteet ovat kenties kutistuneet, eikä oma peilikuva enää miellytä. Ajatukset saattavat keskittyä painoon ja puntarin lukemaan. 

Et ole ainoa.

Miksi omat unelmat ja tavoitteet ovat vaikeita saavuttaa?

Voiko omat unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti? Kyse ei ole siitä, etteikö haluamaasi tai tarvitsemaasi tietoa löydy tai et tietäisi miten voisit saavuttaa haluamasi asiat. Tässä tiedon yltäkylläisyydessä ongelma onkin siinä, että on vaikeaa löytää juuri ne asiat ja keinot, jotka auttavat sinua ja sopivat juuri sinun arkeesi.

Se, mikä sopii kaverille, ei välttämättä sovi sinulle.

Jos yksi konsti ei tepsi, siirrymme helposti kokeilemaan seuraavaa ja taas seuraavaa. Kierre on loputon ja lopputuloksena ei enää tiedä, miten tuosta kierteestä pääsisi edes irti.

Tiedämme miten pitäisi syödä ja miten pitäisi liikkua. Tiedämme myös kuinka tärkeää riittävä uni ja palautuminen on, mutta jokin estää silti pääsemästä eteenpäin.

Vaikka olisi kokeillut kaikkea mahdollista niin tulokset antavat jostain syystä odottaa itseään. Tuossa tilanteessa on entistä pettyneempi itseensä. Ja siitäkin huolimatta saatamme edelleen sortua yhä uudelleen ja uudelleen niihin samoihin keinoihin, joita käytimme aiemmin. Eivätkä ne tälläkään kertaa toimi toivotulla tavalla. Ne tuovat aivan samoja tuloksia kuin aiemminkin.

Kyse ei ole ainoastaan painonhallinnasta, vaan toimimme ihan samalla tavalla on kyse sitten taloudellisesta tilanteesta, ihmissuhteista tai mistä tahansa muusta elämässäsi olevasta asiasta.

Oletko heittänyt hanskat tiskiin vai uskotko, että pystyt muuttamaan nykyistä tilannetta parempaan? Uskotko, että voit saavuttaa niitä asioita elämääsi joita haluat?

Uskot tai et, olet kummassakin tapauksessa aivan oikeassa. Mikäli uskot itseesi ja onnistumiseesi, tulet onnistumaan. Ja mikäli et usko omaan onnistumiseesi, niin …

Lue lisää: Miten elämä muuttuu, kun uskot onnistumiseesi.

Miksi toinen onnistuu saavuttamaan omat unelmat ja tavoitteet ja toinen taas ei?

Olemme kaikki erilaisia ja meillä kaikilla on erilainen lähtötilanne. Kaikilla elämäsi aikana kokemillasi asioilla on merkitystä siihen, miten tulet onnistumaan.

Teemme valtavan määrän valintoja ja päätöksiä joka päivä. Emme välttämättä edes ajattele niiden olevan päätöksiä, sillä teemme asioita autopilotilla joka päivä, päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Kun mietit omia tavoitteitasi ja unelmiasi, joudut miettimään myös muutoksia. Mitään muutoksia ei pääse syntymään, mikäli et tee mitään muutoksia omaan arkeen. Mikäli jatkat asioiden tekemistä edelleen samalla tavalla kuin tähänkin asti, ei mikään muutu.

Mutta, mikäli haluat muutosta, tarkoittaa se sitä, että lähdet tietoisesti muuttamaan omia ajatuksiasi ja omia tapojasi.

Kuuntele itseäsi ja omaa kehoasi!

Kehosi on äärimmäisen viisas kokonaisuus. Se antaa merkkejä sinulle milloin pitäisi hellittää tai tehdä jokin muutos.

Emme kuitenkaan välttämättä kuuntele tai osaa kuunnella oman kehomme viestejä. Voi olla, että pysähdymme kuuntelemaan vasta sitten, kun tulee pysähdys, joka pakottaa tekemään asioita eri tavalla.

Joillekin tuo pysähdys tulee lääkärin suusta, joillekin esimerkiksi läheisen menetyksestä, vakavasta sairaudesta, vammasta tai  onnettomuudesta. Tärkeää pysähdyksessä on, päättääkö lähteä tekemään tarvittavia muutoksia vai päättääkö jatkaa samalla tavalla elämää eteenpäin kuin aiemmin.

Mikäli päättää jatkaa samalla tavalla eteenpäin, on samassa ja todennäköisesti jopa huonommassa tilanteessa tulevaisuudessa. Mutta mikäli päättää lähteä tekemään tarvittavia muutoksia, voi muuttaa koko elämän.

Sinun hyvinvointisi on tärkein asiasi.

Älä odota tuota pysähdystä, kuten itse tein, vaan ota oma hyvinvointisi tästä hetkestä alkaen tärkeimmäksi asiaksi omassa elämässäsi. Kun sinä voit hyvin, myös muut ihmiset ympärilläsi voivat hyvin.

Mitä paremmin voit, sitä tyytyväisempi olet itseesi ja elämääsi. Mitä tyytyväisempi olet itseesi ja elämääsi, sitä onnellisempi olet. Ja mitä onnellisempi olet, sitä tyytyväisempi olet itseesi ja elämääsi ja sitä helpompi sinun on saavuttaa tavoitteitasi ja unelmiasi.

Kukaan toinen ei voi elää elämää sinun puolestasi. Kukaan toinen ei voi syödä sinun puolestasi. Kukaan toinen ei voi tehdä muutoksia sinun puolestasi. Eikä kukaan toinen voi saavuttaa tavoitteitasi tai unelmiasi puolestasi.

Sinun tulee tehdä ne itse. Mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin. Eikä sen tarvitse olla vaikeaa.

Voit saavuttaa juuri niitä asioita omaan elämääsi, joita kaipaat ja haluat. Olen koonnut tarvitsemasi työkalut ja konkreettiset askeleet yhteen pakettiin.

Lue tästä: Kuinka saavutat tavoitteesi ja toteutat unelmasi e-kirjasta.

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>