Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti ja vaivattomasti?

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Mistä sinä unelmoit juuri nyt? Uskotko, että voit saavuttaa unelmat ja tavoitteet helposti?

Usein tavoitteiden tai unelmien saavuttaminen tuntuu vaikealta ja toisinaan itselle jopa mahdottomalta.

Joskus tuntuu siltä, että kantaa kaikkia maailman murheita omilla harteillaan ja siinä sivussa unohtaa itsensä ja oman hyvinvointinsa. Sen lisäksi myös ne omat unelmat jäävät muiden asioiden varjoon.

Jätämme oman unelman suosiolla odottamaan parempaa ajankohtaa tai uutta intoa aloittaa. Ja useinkaan tuota parempaa ajankohtaa tai intoa ei näy, eikä kuulu.

Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Jos kaupasta voisi ostaa pussillisen energiaa tai lisätunteja päivään, luulen että ostajia löytyisi aikamoinen määrä. Tämä tuote sujahtaisi ostoskärryyn ja vieläpä aika usein.

Tai jos voisi palauttaa ylimääräiset kilot asiakaspalvelun tiskille, niin luulen, että tiskillä kävisi varsinainen kuhina. Ainakin jos miettii sitä kuinka moni kamppailee oman painonhallintansa kanssa tälläkin hetkellä.

Silloin kun kipuilemme jonkun haasteen, rahaan, terveyteen tai esimerkiksi rakkauteen liittyvän asian kanssa, voi oman unelman tavoittelu tuntua vaikealta.

Kun jatkuva kipu, väsymys, vetämättömyyden tai epäonnistumisen tunne täyttää päivän, on vaikeaa olla energinen, iloinen ja onnellinen. 

Jos yön tunnit menevät valvoessa ja pyöritellessä menneitä tapahtumia ja tekemättömiä töitä, saattaa aamulla herätessään huomata olevansa väsyneempi kuin mennessään nukkumaan. Yön tunnit eivät tuo kaivattua palautumista, joten koko seuraava päivä menee vähän kuin sumussa.

Mitä väsyneempi ja stressaantuneempi olet, sitä suuremmilta eteen tulevat haasteet ja ongelmat tuntuvat. Ja sitä helpommin myös erilaiset mieliteot valtaavat mielen.

Näiden mielitekojen seurauksena vaatteet ovat kenties kutistuneet, eikä oma peilikuva enää miellytä. Ajatukset alkavat pyörimään painon ja puntarin lukemien ympärillä.

Jos näin on, niin et ole ainoa. Ongelma on todellinen.

Lue myös tämä: Mikä avuksi, kun herkuttelu jäi päälle?

Miksi omat unelmat ja tavoitteet ovat vaikeita saavuttaa?

Voiko mielestäsi omat unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Kyse ei ole siitä, etteikö haluamaasi tai tarvitsemaasi tietoa löytyisi. Tai et tietäisi miten voit saavuttaa haluamasi asiat. Tässä tiedon yltäkylläisyydessä ongelma onkin juuri siinä, että kaiken tietomäärän keskeltä on vaikeaa löytää juuri ne asiat ja keinot, jotka sopivat juuri sinun arkeesi.

Se mikä sopii kaverille tai lukee aikakauslehden sivulla tai somessa, ei välttämättä sovi sinulle. Ja jos yksi konsti ei tepsi, siirrymme helposti kokeilemaan seuraavaa ja taas seuraavaa. Lopulta on kierteessä, jossa ei enää tiedä, mikä auttaisi. Eikä löydä tietä ulos.

Tiedän miltä se tuntuu, sillä olen kokenut sen kantapään kautta.

Tiedämme myös miten tulisi syödä ja miten tulisi liikkua. Tiedämme myös kuinka tärkeää riittävä uni ja palautuminen on, mutta jokin estää silti pääsemästä eteenpäin.

Vaikka olisit kokeillut kaikkea mahdollista, et välttämättä pääse haluamaasi lopputulokseen. Jostain syystä kaikesta tekemisestä huolimatta palaset eivät loksahda paikoilleen. Ja se on turhauttavaa.

Tuossa tilanteessa on entistä pettyneempi itseensä. Ja siitäkin huolimatta sortuu yhä uudelleen ja uudelleen niihin samoihin keinoihin, joita käytti aiemmin. Ne eivät kuitenkaan tälläkään kertaa toimi toivotulla tavalla, vaan saat aivan samoja tuloksia kuin aiemminkin.

Eikä tämä koske ainoastaan painonhallintaa, vaan toimimme ihan samalla tavalla, on kyse sitten rahasta, rakkaudesta, ihmissuhteista tai mistä tahansa muusta elämässämme olevasta asiasta.

Uskotko, että voit saavuttaa niitä asioita elämääsi joita haluat?

Uskot tai et, olet kummassakin tapauksessa aivan oikeassa. Mikäli uskot itseesi ja onnistumiseesi, tulet onnistumaan.

Ja mikäli et usko omaan onnistumiseesi, niin …

Miksi toinen onnistuu saavuttamaan omat unelmat ja tavoitteet helpommin?

Onnistuuko toinen helpommin vai näyttääkö se ainoastaan siltä?

Kyse on ainoastaan meidän omista ajatuksistamme. Me ajattelemme toisen onnistuvan helpommin, vaikka meillä ei ole mitään faktaa asiasta.

Meillä ei ole mitään faktaa siitä, minkälaisia valintoja ja päätöksiä toinen on joutunut tekemään päästäkseen siihen missä ajattelemme hänet onnistuneena. Asia voi olla jopa päinvastainen.

Meistä jokainen tekee valtavan määrän valintoja ja päätöksiä joka päivä. Emme välttämättä edes ajattele tekevämme päätöksiä, sillä teemme asioita autopilotilla joka päivä, päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Ja se voi estää sinua saavuttamasta omia tavoitteitasi ja unelmiasi.

Mikään ei muutu, mikäli et tee mitään eri tavalla kuin aiemmin. Mutta mikäli haluat muutosta, tarkoittaa se sitä, että lähdet tietoisesti muuttamaan omia ajatuksiasi ja omia tapojasi toimia.

Kuuntele itseäsi ja omaa kehoasi!

Kehosi on äärimmäisen viisas kokonaisuus. Se kertoo sinulle miten se voi ja antaa sinulle voinnistaan erilaisia merkkejä. Emme kuitenkaan välttämättä kuuntele tai osaa kuunnella kehomme antamia viestejä.

Voi olla, että pysähdymme kuuntelemaan vasta sitten, kun joku pakottaa meidät tekemään asioita eri tavalla. Joillekin pysähdys tulee lääkärin suusta, joillekin esimerkiksi läheisen menetyksestä, vakavasta sairaudesta, vammasta tai onnettomuudesta.

Tärkeää pysähdyksessä on kuitenkin se, päättääkö lähteä tekemään tarvittavia muutoksia. Vai jatkaako samalla tavalla elämää eteenpäin kuin aiemmin. Ja se on aikamoinen päätös.

Edessä on päätös, joka on tulevaisuuden kannalta ratkaiseva. Mikäli nimittäin jatkaa samalla tavalla eteenpäin, on todennäköisesti jopa huonommassa tilanteessa tulevaisuudessa.

Mutta mikäli päättää lähteä tekemään tarvittavia muutoksia, voi tuo päätös muuttaa koko elämän.

Sinun hyvinvointisi on tärkein asiasi.

Älä odota pysähdykseen asti, kuten itse tein, vaan ota oma hyvinvointisi tästä hetkestä alkaen tärkeimmäksi asiaksi omassa elämässäsi.

Kun sinä voit hyvin, myös muut ihmiset ympärilläsi voivat hyvin. Mitä paremmin voit, sitä tyytyväisempi olet itseesi ja omaan elämääsi. Mitä tyytyväisempi olet itseesi ja elämääsi, sitä onnellisempi olet.

Ja mitä onnellisempi olet, sitä helpompi sinun on saavuttaa omia tavoitteita ja unelmia.

Kukaan toinen ei voi elää elämää sinun puolestasi.

Kukaan toinen ei voi syödä sinun puolestasi.

Kukaan toinen ei voi tehdä muutoksia sinun puolestasi.

Eikä kukaan toinen voi saavuttaa sinun tavoitteitasi tai unelmiasi puolestasi.

Sinun tulee tehdä ne itse, sillä onnistumista ei voi delegoida.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan tehdä matkaasi yksin, eikä onnistumisen tarvitse olla vaikeaa.

Olen tehnyt avuksesi Onnistumisen e-kirjan, jossa ohjaan sinua 30 päivän ajan kohti omaa onnistumistasi. Näin voit saavuttaa juuri niitä asioita omaan elämääsi, joita kaipaat ja haluat. Voit lukea lisää e-kirjasta tästä.

Rakkaudella
Virpi

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *