fbpx

Hymy pelastaa jopa kaoottisen päivän. Kirkasta hymylläsi toisen päivä.

Mikä on tuo kasvoilla näkyvä ilme, salaperäinen mielen kohottaja? Ja vaikka hymy tarttuu yllättävänkin helposti, ei siitä ole vaaraa kenellekään, vaan päinvastoin.

Sulostuttaako hymy omaa päivääsi? Tervehditkö kauppareissulla iloisesti kassalla työskentelevää henkilöä vai lastaatko liukuhihnan täyteen tavaraa puhumatta juuri sanaakaan? Miten sinä huomioit kanssaihmiset?

Tervehditkö työkavereita saapuessasi töihin? Entä lähtiessäsi pois töistä? Aika hurjaa on, että myös niitä löytyy, jotka eivät tervehdi. Toivottavasti et kuulu tähän joukkoon tai jos kuulut niin toivon, että kiinnittäisit asiaan jatkossa huomiota. Saatat jopa yhdellä sanalla tai pienellä hymyllä pelastaa työkaverisi päivän.

On todella mielenkiintoista tarkkailla ihmisten käyttäytymistä eri tilanteissa. Tämä aihe nousee aika usein mieleeni, kun joutuu miettimään miten vaikeaa toisen tervehtiminen voi olla. Eikä asia koske ainoastaan minua, vaan asia on yksi yleinen keskusteluaihe kuntosalilla.

Keskustelua on nimittäin herättänyt kanssa kuntoilijoiden tervehtimisen puute heidän saapuessaan salille. Toki tämä ei koske kaikkia, mutta on myös niitä, jotka painelevat ohi silmät nauliintuneena lattiaan, jotta ei joutuisi sanomaan mitään.

Kun asiaa mietittiin tarkemmin, huomattiin käyttäytymisessä eroa nuorempien ja vanhempien ikäluokkien osalta. Valitettavasti näin on, mutta poikkeuksiakin on, molemmissa ikäluokissa. Iloisesti tervehtivät kuuluvat nimittäin pääsääntöisesti vanhempaan ikäluokkaan.

Sekä miehet, että naiset huomioivat vastaantulijat iloisesti jo käytävällä. Muutamalla sanalla tai pelkästään hymyllä ja huomenen toivotuksella voi muuttaa olotilaa kummasti. Sekä omaa, että vastaantulijan.

Hymy vaikuttaa aivoihin ja mielialamme heijastuu ulospäin.

Masentunut ihminen kävelee hitaammin, selkä kumarassa ja katse suunnattuna alaspäin. Hän ei halua ottaa kontaktia toisiin ihmisiin ja suorastaan kiertää toiset ihmiset kaukaa. 

Toinen on taas heti katsekontaktissa ikään kuin valmistautuen hymyssä suin lähes kuin halaamaan kaveria. Tuossa hetkessä saattaa jopa ottaa vaistomaisesti askeleen taaksepäin.

Tiedät varmaan kokemuksesta, miten helposti nauru ja hymy tarttuvat. Kun hymyilet, sinulle hymyillään takaisin. Joskus vastapuoli saattaa jopa vähän säikähtää, varsinkin, jos hymyilee täysin ventovieraalle ihmiselle. Ja jos hymy säikäyttää, niin mitä tapahtuukaan, jos sanoo muutaman kohteliaan sanan?

Tiedätkö miten hymy vaikuttaa omiin aivoihisi?

Kun hymyilet niin aivosi päättelevät, että jossakin on jotain hymyilemisen arvoista. Näin aivosi auttavat sinua hymyilemään vieläkin enemmän ja positiivinen kierre on valmis. 

Pyri löytämään ilo jokaisesta päivästäsi.

Löydä ilo saunan pehmeistä löylyistä, tuulen lempeästä kosketuksesta kasvoillasi, muuttolintuparven näkemisestä, ystävän viestistä, vuodenajasta, uudesta harrastuksesta, rakkaasi kosketuksesta, lomasta, rauhallisesta hetkestä, rauhasta, hiljaisuudesta, naurusta, treenistä tai mistä tahansa muusta.

Keskity positiivisiin asioihin. Se mihin keskityt lisääntyy!

Löydä itsestäsi lapsen ilo ja luottamuksen olotila.

Pyri löytämään sisältäsi se tunne, jossa kaikki on mahdollista, eikä mikään voi estää sinua onnistumasta.

Tässä helppo harjoitus tähän hetkeen tai juuri silloin, kun tarvitset olotilaasi piristystä.

Ota reipas ryhti, istu tai seiso hartiat takana ja ”rinta rottingilla.”
Vedä naamasi hymyyn, tee se vaikka väkisin. Näin annat aivoillesi signaalin, että kannattaa hymyillä.
Ja sinähän hymyilet!

Näin yksinkertaista se on.

Lue tästä: Miksi epäröit, kun olisi toiminnan aika?

Hymyillään kun nähdään
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>