fbpx
hymy-tarttuu

Hymy, salaperäinen ilostuttaja ja mielen kohottaja, joka tarttuu nopeasti.

Hymy, kasvoillasi näkyvä ilme, tuo salaperäinen mielen kohottaja. Ja vaikka se tarttuu yllättävänkin helposti, ei siitä ole vaaraa kenellekään, päinvastoin.

Sulostuttaako hymy päivääsi? Miten sinä huomioit kanssaihmiset?

Tervehditkö kauppareissulla iloisesti kassalla työskentelevää henkilöä vai lastaatko liukuhihnan täyteen tavaraa puhumatta juuri sanaakaan? Molempia on liikenteessä.

Tervehditkö kolleegoitasi saapuessasi töihin? Entä lähtiessäsi pois töistä? Aika hurjaa on, että myös niitä löytyy, jotka eivät tervehdi. Toivottavasti et kuulu tähän joukkoon. Ja jos kuulut, toivon, että kiinnittäisit asiaan jatkossa huomiota. Saatat jopa yhdellä sanalla pelastaa kolleegasi päivän.

Entä miten huomioit muut ihmiset esimerkiksi saapuessasi kuntokeskukseen tai kohdatessasi saman vastaantulijan kävelylenkillä joka ilta?

Tarkkailen mielelläni ihmisten käyttäytymistä eri tilanteissa. Tämä aihe nousi mieleeni, kun keskustelimme asiakkaani kanssa tekemistämme huomioista.

Keskustelimme nimittäin siitä, miten lähes kaikki ihmiset tervehtivät meitä, kun menemme uimahallille, yhdessä tai erikseen.

Joka kerta tuntuu, kuin olisimme kaikki yhtä suurta perhettä ja saman tavoitteen äärellä. Hakemassa hyvää oloa ja terveyttä joko altaasta tai kuntosalilta. Ja niinhän me olemmekin.

Tarkemmin asiaa miettiessäni huomaan kuitenkin eron nuorempien ja vanhempien ikäluokkien käyttäytymisessä. Valitettavasti, mutta poikkeuksiakin onneksi on, molemmissa ikäluokissa. 

Nämä iloisesti tervehtivät kuuluvat nimittäin pääsääntöisesti vanhempaan ikäluokkaan. Sekä miehet, että naiset huomioivat vastaantulijat iloisesti jo käytävällä.

Voin sanoa, että muutamalla sanalla tai pelkästään hymyllä voi muuttaa olotilaa kummasti, sekä itsensä, että toisen. 

hymy-tarttuu

Hymy vaikuttaa aivoihin ja mielialamme heijastuu ulospäin.

Masentunut kävelee hitaammin, selkä kumarassa ja katse alaspäin. Hän ei halua ottaa kontaktia toisiin ihmisiin.

Kun taas toinen on heti katsekontaktissa ikään kuin valmistautuen hymyillen lähes kuin halaamaan kaveria. Saatat tuossa hetkessä ottaa vaistomaisesti myös askeleen taaksepäin.

Tiedät varmaan kokemuksesta, että nauru ja hymy tarttuvat. 

Kun hymyilet, sinulle hymyillään takaisin.

Joskus vastapuoli saattaa jopa vähän säikähtää. Varsinkin, jos hymyilet täysin ventovieraalle ihmiselle. Ja jos hymy säikäyttää, niin mitä tapahtuukaan, jos sanot muutaman kohteliaan sanan?

Tiedätkö miten hymy vaikuttaa omiin aivoihisi?

Kun hymyilet, aivosi päättelevät, että jossakin on jotain hymyilemisen arvoista. Näin aivosi auttavat sinua hymyilemään vieläkin enemmän.

Pyri löytämään ilo jokaisesta päivästäsi. Saunan pehmeistä löylyistä, tuulen lempeästä kosketuksesta kasvoillasi, muuttolintuparven näkemisestä, ystävän viestistä, vuodenajasta, uudesta harrastuksesta, rakkaasi kosketuksesta, lomasta, rauhallisesta hetkestä tai mistä tahansa muusta.

Keskity positiivisiin asioihin. Se, mihin keskityt, lisääntyy!

löydä-ilo-ja-lapsenmieli

Löydä itsestäsi lapsen ilo ja luottamuksen olotila, jossa kaikki on mahdollista, eikä mikään voi estää sinua onnistumasta.

Tässä vielä helppo harjoitus juuri tähän hetkeen tai juuri silloin, kun tarvitset olotilaasi piristystä.

Ota reipas ryhti, istu tai seiso hartiat takana ja ”rinta rottingilla.”
Vedä naamasi hymyyn, tee se vaikka väkisin. Näin annat aivoillesi signaalin, että kannattaa hymyillä.
Ja sinähän hymyilet!

Näin yksinkertaista se on.

Hymyillään kun nähdään

~ Virpi

PS. Mikäli et vielä ole Lupausten Portaiden uutiskirjeen tilaaja, niin liittymällä mukaan saat lahjaksi vinkkejä hyvinvointiisi. Uutiskirje on maksuton ja voit perua sen milloin tahansa. Lue lisää tästä linkistä!

Hei, tykkäsitkö lukemastasi? Iso kiitos postaukseni jakamisesta.

Kommentoi