Yritätkö kaikkesi, ettei eletty elämä näkyisi ihollasi? Haluaisitko pysäyttää ajan? Yritätkö korjata kasvoillasi näkyviä merkkejä, joita ikääntyminen tuo tullessaan?

Kaikki meistä ikääntyvät, se on luonnollista. Voit kuitenkin hidastaa ikääntymistä yksinkertaisilla vinkeillä.

Useimmat luottavat kosmetiikan kykyyn korjata ikääntymisen merkkejä.

Kosmetiikan kyky on kuitenkin rajallinen. Sen takia onkin tärkeämpää kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä syöt ja teet, kuin siihen miten korjaisit syntyneitä muutoksia ihollasi.

TARKASTELE ruokavaliotasi.

Kun syöt monipuolisesti ja terveellisesti, ihosi saa tarvitsemansa rakennusaineet syömäsi ravinnon mukana. 

On tärkeää syödä itsellesi riittävä määrä, ei liikaa, eikä liian vähän, sillä kaikella mitä syöt on vaikutusta myös ihosi kuntoon.

Muista myös huolehtia nestetasapainosta juomalla riittävästi vettä. Vesi on kauneudenhoitotuote numero 1 ja usein rypyt ja muut ihon ongelmat ovat seurausta nestevajeesta.

On turha yrittää hoitaa ihoa ulkoapäin, jos elimistössä ei ole riittävästi vettä. Juomalla riittävästi vettä saa heleämmän ja tasaisemman ihon. 

Tue ravintoaineiden saantia tarvittaessa ravintolisillä.

Jotta elimistösi saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, saatat joutua täydentämään ruokavaliotasi ravintolisillä.

Ravintolisät on tarkoitettu tukemaan tarvittaessa päivittäistä ravintoaineiden saantia. Mikäli et saa syömästäsi ravinnosta kehosi tarvitsemia ravintoaineita, voit hidastaa ikääntymistä nauttimalla tarvittavia ravintolisiä.

Tee happihyppelystä ihonhoitorutiini.

Raitis ulkoilma ja vähäinenkin liikkuminen tekee hyvää kehollesi ja mielellesi. Sen lisäksi ne tekevät hyvää myös ihollesi. 

Liikkuessasi verenkiertosi vilkastuu ja se näkyy ihossasi.  

Aurinko ja talvipakkaset sitä vastoin vaikuttavat ihoosi haitallisesti, joten muistathan suojautua niiltä. 

Valjasta uni kauneudenhoitorutiiniksi.

Kehosi tarvitsee palautumista ja sama koskee myös ihoasi.

Jotta ihosi toipuisi päivän rasituksista, on tärkeää panostaa riittävään yöuneen. Ei kannata kukkua yömyöhään koneella, telkkarin ääressä tai somessa, sillä niillä on vaikutusta myös ihoosi. Riittävä yöuni on huomattavasti tärkeämpää kuin mikään edellä mainituista.

Voit hidastaa ikääntymistä nukkumalla riittävästi ja laadukkaasti. Laadukas yöuni antaa ihollesi mahdollisuuden herätä virkistyneenä ja uudistuneena seuraavaan päivään.

Älä aliarvioi kauneusunien merkitystystä kesken päivän, jos tunnet olosi väsyneeksi. Kauneusunien jälkeen olet pirteämpi ja se näkyy myös kasvoistasi. 

Lue myös tämä: 6 vinkkiä väsymyksen selättämiseen.

Palvo aurinkoa kohtuudella.

Hidasta ikääntymistä huomioimalla auringon haitalliset vaikutukset ihoosi. Täydelliseen kieltäytymiseen ei ole tarvetta, mikäli muistat nauttia auringosta kohtuudella ja suojaat ihosi.

Ihotyyppejä on erilaisia ja ihon aurinkoherkkyys vaihtelee, mutta jokainen ihotyyppi tarvitsee jonkin tasoista aurinkosuojaa.

Päivittäinen ihonhoito on tärkeää ympäri vuoden. Hoitamalla ja suojaamalla ihoasi annat ihollesi parhaat edellytykset pysyä nuorekkaana, pehmeänä, kimmoisana ja kosteana.

Tumppaa viimeinen tupakkasi.

Tupakoinnin lopettamisella on monia terveydellisiä hyötyjä.  Sen lisäksi, että tupakointi mm. lyhentää elinikää, se myös vanhentaa ihoa.

Tumppaamalla viimeisen tupakan, saa kaikki tupakoinnin lopettamisen hyödyt. Samalla voi hidastaa ikääntymistä ehkäisemällä ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Se on myös yksi erinomainen syy tupakoinnin lopettamiseen.

Ota kiire haltuun.

Jatkuva kiire ja stressi näkyvät ihollasi, joten pyri pitämään kiire kurissa ja elämäsi mahdollisimman stressittömänä.

Kun elimistösi on tasapainossa, näet sen myös ihosi kunnossa.

Ota positiivinen asenne itseesi ja elämään. ota ikääntyminen vastaan ilolla.

Älä murehdi turhaan ryppyjä, juonteita tai ikääntymistä, sillä ne kaikki kuuluvat elämään. Murehtimalla saat ainoastaan lisää ryppyjä ja harmaita hiuksia.  

Asennoidu positiivisesti itseesi ja elämääsi. Paras aika on juuri nyt!

Se mihin keskityt, lisääntyy.

ota ikääntyminen vastaan ilolla