fbpx

Haasteelliseksi homma menee yrittäessä sovittaa palasia omaan elämään.

Usein omia tavoitteita ja unelmia yritetään saavuttaa yksin ja vailla minkäänlaista tukea. Ei nimittäin riitä, että käyttää viikko- tai kuukausitolkulla aikaa tiedon etsimiseen. Vaikka olisi haalinut itselleen kaiken saatavilla olevan tiedon, ei silti välttämättä onnistu saavuttamaan haluamiaan tavoitteita ja unelmia omaan elämään.

Tiedonpuutteesta ei ainakaan tarvitse kärsiä, sillä tietoa kyllä löytyy valtava määrä joka lähtöön. Eli siitä ei ole kyse, jos tavoitteita ei näy eikä kuulu. Haasteelliseksi homma menee siinä vaiheessa, kun yrittää laittaa palasia paikalleen ja yrittää löytää juuri ne työkalut, jotka toimivat itsellä omassa arjessa ja sopivat omaan elämään.

Kaiken opiskelemasi ja haalimasi tiedon jälkeen alkaa varsinainen työ.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tulee alkaa testaamaan löytämiesi juttujen toimivuutta itselläsi, omassa arjessasi ja elämässäsi. Ja mitä enemmän sinulla on tietoa, sitä vaikeampaa se on ja sitä kauemmin testaaminen vie aikaa.

Usein saatamme nimittäin käyttää testaamiseen aikaa viikkoja, kuukausia tai jopa vuosikausia. Lopputuloksena voi kuitenkin olla puhdas nolla. Todennäköisesti kuitenkin epäonnistumme useammin kuin onnistumme ja lopulta koko hommassa ei tunnu olevan enää mitään järkeä. 

Kuin yrittäisi koota palapeliä, jossa mikään palanen ei tunnu sopivan mihinkään.

Saatamme lannistua ja purkaa jo puolessa välissä olevan palapelin ja laittaa palaset takaisin laatikkoon kaapin pohjalle odottamaan inspiraatiota tai parempaa ajankohtaa sen tekemiseen. Ehkä aloitat jossakin hetkessä jälleen alusta tai ehkä et.

Olen itsekin yrittänyt saavuttaa tavoitteitani ja unelmiani yksin itsenäisesti. Opiskelin ja hain tietoa eri lähteistä niin, että pää pursusi kaikesta informaatiosta. Kaiken tuon tietomäärän keskellä ei kuitenkaan mitään konkreettista ollut vielä tapahtunut.

Siinä palaa ainoastaan aikamoinen määrä aikaa ja rahaa, hermoista puhumattakaan.

Kaikki oppimasi asiat ja tietomäärä odottavat konkreettisia toimia. Eri työkalut pitää laittaa testaukseen omaan arkeen ja omaan elämään. Se ei käy hetkessä, eikä se välttämättä ole helppoa. Voit tehdä samalla tavalla kuin minä tein, mutta kantapään kautta oppiminen ei ole asia, jota suosittelen sinulle.

Voit päästä paljon helpommalla.

Lue tästä: Onko kantapään kautta opiskelu järkevin vaihtoehto.

Anna muiden tehdä suurin työ puolestasi.

Tavoitteita ja unelmia on paljon helpompi saavuttaa silloin, kun joku muu on tehnyt jo ison työn puolestasi. Ajattele miten helppoa on ottaa valmiit ratkaisut käyttöön, kun joku muu on käyttänyt omaa aikaansa tiedon etsimiseen ja eri työkalujen testaukseen ja mikä parasta …

… tehnyt virheet puolestasi ja löytänyt työkalut, jotka oikeasti toimivat.  Unelmat ja tavoitteet on helpommin saavutettavissa kuin uskotkaan tällä hetkellä.

Lue tästä: Voiko unelmat ja tavoitteet saavuttaa helposti?

Rakkaudella
~ Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>