Gluteeniton leipominen voi olla yhtä tuskaa.

Gluteenittomien leivonnaisten leipominen tuntuu olevan yhtä tuskaa. Kuluneen vuoden aikana olen opetellut leipomaan uudelleen, sillä keliakiadiagnoosin jälkeen meikäläisen vuosien aikana saavutettu osaaminen tuntui lentävän hetkessä ikkunasta savuna ilmaan. Gluteeniton leipominen voi olla yhtä tuskaa.

Kaikki on opeteltava uusiksi. Tuntuu, että etsin jatkuvasti juuri sitä yhtä leipäreseptiä, jolla tällä kertaa onnistuisin leipomaan oikean ruisleivän makuista leipää ja korvapuusteja, jotka maistuvat korvapuusteilta. Onnistumisia on vielä kuitenkin aivan liian vähän ja on helppo kääntyä kauppojen valikoimien puoleen.

Viime viikolla olin omasta mielestäni fiksu, kun ajattelin hyödyntää leivonnassa leipäkonetta. Sehän tekee kaiken työn puolestani.

Laitan ainoastaan ohjeessa olevat aineet koneeseen ja odotan, että muutaman tunnin päästä kone piippaa ja herkkuleipä on valmista nautittavaksi. Kuinka väärässä pieni ihminen voikaan olla.

Laitoin kyllä koneeseen kaikki aineet; nesteen, nostatusaineet, mausteet ja peräti kolmea eri jauhoa ja varmistaakseni onnistumiseni, käynnistin koneen gluteenittomalle ohjelmalle.

Olin täynnä innokasta odotusta lopputuloksesta.

Nyt ei tarvinnut miettiä kohotusaikoja tai tarkastella paistoaikaa, eikä edes liata käsiä. Pystyin keskittymään ihan muihin hommiin koneen ruksuttaessa taustalla ja herkullisen tuoksun täyttäessä keittiön.

Lopputulos oli suorastaan järkyttävä.

Vielä paistovaiheessa hyvin kohonnut leipä luhistui valmiina, eikä oikein tehnyt mieli edes maistaa koko tekelettä. Eikä oikein löytynyt edes kohtaa, joka olisi ollut maisteltavissa.

Toinen puoli oli täynnä valkoisia täpliä ja toinen puoli mustia täpliä. Ei hyvä.

Epäonnistumisten hetkellä on helppo antaa periksi.

Epäonnistumisen hetkellä on helppo luovuttaa ja ostaa kaikki valmiina kaupasta. Olisi helppo antaa muiden tehdä ja itse vaan nauttia lopputuloksesta. Se olisi helppoa, mutta silloin itse tekeminen ja siitä tuleva onnistumisen ilo jäisivät pois.

Kun näet lopputuloksen ja tiedät saaneesi sen itse aikaiseksi, voit jo vähän tuulettaa.

Kyse ei ole pelkästään leipomisesta, sillä ihan samalla tavalla voi ajatella myös muista asioista elämässä.

Jos haluat onnistua, et voi luovuttaa hankalan paikan edessä tai jäädä makaamaan epäonnistumisiin. Tai toki voit, jos et halua onnistua tai päästä eteenpäin.

Mikäli taas haluat onnistua, tulee sinun nousta epäonnistumisten yläpuolelle, etsiä ratkaisuja ja jatkaa matkaasi.

Mikäli haluat saavuttaa jonkun asian omaan elämääsi, tulee sen eteen tehdä jotakin. Pelkkä ajatteleminen tai odottaminen ei riitä. Kukaan ei nimittäin soita ovikelloasi ja tuo omaa unelmaasi tai tavoitettasi sinulle kultalautasella. Tai se on ainakin aika epätodennäköistä.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että joskus tulee niitä epäonnistumisia ja joskus taas onnistuu.

Joudumme kompastelemaan matkallamme unelmaamme ja joskus kaadumme jopa rähmälleen. Mutta kun tuossa hetkessä nouset ylös ja jatkat matkaasi, huomaat oppineesi jotakin arvokasta. Jotakin sellaista, jota tarvitset omalla matkallasi.

Tuossa hetkessä opit jonkun asian, johon et enää kaadu tulevaisuudessa tai jos kaadut, et enää rähmällesi, vaan pääset huomattavasti helpommalla.

Et tarvitse suuria loikkia, vaan pienikin askel riittää. Pääasia on, että otat näitä pieniä askeleita joka päivä.

On tärkeää olla innostunut siitä mitä tekee. Jos oma tavoite tai unelma ei innosta, suosittelen vaihtamaan tavoitetta.

Varmista, että sinulla on oikeat työkalut ja ohjeet.

Silloin kun haluat onnistua, on hyvien ohjeiden ja työkalujen löytäminen kullanarvoista. Jos yrittää yksin tai väärien työkalujen avulla saavuttaa omia tavoitteita ja unelmia, saattaa mennä metsään ja aika kovallakin vauhdilla. Näin kävi myös itselleni, enkä ole ainoa.

Kun löydät toimivat työkalut, et tarvitse muuta.

Et tarvitse jatkuvia laihdutuskuureja, karkkilakkoja, suu vaahdossa treenaamista, rakettitiedettä, etkä sellaisten asioiden tekemistä, joista et nauti.

Voit edetä pehmeämmillä ja armollisemmilla keinoilla, ilolla ja luottavaisesti ja silti saavuttaa omat tavoitteesi ja unelmasi.

Voit saavuttaa tavoitteesi ja unelmasi helpommin kuin uskotkaan.

Rakkaudella
Virpi

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *