fbpx

Gluteeniton leipominen voi olla yhtä tuskaa.

Gluteenittomien leivonnaisten leipominen tuntuu olevan yhtä tuskaa, ainakin meikäläiselle. Viimeisten kuukausien aikana olen opetellut leipomaan uudelleen, sillä keliakiadiagnoosin jälkeen meikäläisen vuosien aikana saavutettu osaaminen tuntui lentävän hetkessä ikkunasta ulos savuna ilmaan. Gluteeniton leipominen voi olla yhtä tuskaa.

Kaikki on opeteltava uusiksi. Tälläkin hetkellä etsin kuumeisesti juuri sitä leipäreseptiä, jolla tällä kertaa onnistuisin. Niitä on vielä kuitenkin aivan liian vähän.

Viime viikolla olin omasta mielestäni fiksu, kun ajattelin hyödyntää leivonnassa leipäkonetta. Sehän tekee kaiken työn puolestani. Laitan ainoastaan ohjeessa olevat aineet koneeseen ja odotan, että muutaman tunnin päästä kone piippaa ja herkkuleipä on valmista nautittavaksi. Kuinka väärässä pieni ihminen voikaan olla.

Laitoin kyllä koneeseen kaikki oikeat aineet; nesteen, nostatusaineet, mausteet ja peräti kolmea eri jauhoa ja varmistaakseni onnistumiseni, käynnistin koneen gluteenittomalle ohjelmalle.

Olin täynnä innokasta odotusta lopputuloksesta. Nyt ei tarvinnut miettiä kohotusaikoja tai tarkastella paistoaikaa, eikä edes liata käsiä. Pystyin keskittymään ihan muihin hommiin koneen ruksuttaessa taustalla ja herkullisen tuoksun täyttäessä keittiön. Lopputulos oli suorastaan järkyttävä.

Vielä paistovaiheessa hyvin kohonnut leipä luhistui valmiina, eikä oikein tehnyt mieli edes maistaa koko tekelettä. Eikä oikein löytynyt edes kohtaa, joka olisi ollut maisteltavissa. Toinen puoli oli valkoisia täpliä täynnä ja toinen puoli mustia täpliä täynnä. Ei hyvä.

Mikäli haluat työkaluja Keliakiaan, niin klikkaa tästä Keliakia ja hyvä olo-sivustolle.

Epäonnistumisten hetkellä on helppo antaa periksi.

Olisi helppoa luovuttaa ja ostaa kaikki valmiina kaupasta. Olisi helppo antaa muiden tehdä ja itse vaan nauttia lopputuloksesta. Se olisi helppoa, mutta silloin itse tekeminen ja siitä tuleva onnistumisen ilo jäisivät pois.

Kun näkee lopputuloksen ja tietää saaneensa sen itse aikaiseksi, voi jo vähän tuulettaa. Kyse ei ole pelkästään leipomisesta, sillä ihan samalla tavalla voi ajatella myös muista asioista elämässä.

Jos haluaa onnistua, ei voi luovuttaa hankalan paikan edessä tai jäädä makaamaan epäonnistumisiin. Tai toki voi, jos ei halua onnistua tai päästä eteenpäin.

Mikäli taas haluat onnistua, tulee sinun nousta epäonnistumisten yläpuolelle, etsiä ratkaisuja ja jatkaa matkaasi.

Mikäli haluaa saavuttaa jonkun asian omaan elämään, tulee sen eteen tehdä jotakin. Pelkkä ajatteleminen tai odottaminen ei riitä. Kukaan ei nimittäin soita ovikelloasi ja tuo omaa unelmaasi tai tavoitettasi sinulle kultalautasella.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että joskus tulee niitä epäonnistumisia ja joskus taas onnistuu.

Matkalla kohti haluamaamme joudumme kuitenkin kompastelemaan ja joskus kaadumme jopa rähmälleen. Mutta kun tuossa hetkessä nousee ylös ja jatkaa matkaa. Kun selvittää kompurointinsa syyn, huomaa oppineensa jotakin arvokasta. Jotakin sellaista, jota tarvitset omalla matkallasi.

Tuossa hetkessä huomaat jonkun asian, johon et enää kaadu tulevaisuudessa, tai jos kaadut, et enää rähmällesi, vaan pääset huomattavasti helpommalla.

Et tarvitse suuria loikkia, vaan pienikin askel riittää. Pääasia on, että otat näitä pieniä askeleita joka päivä.

Varmista, että sinulla on oikeat työkalut ja ohjeet.

Silloin kun haluaa onnistua, on hyvien ohjeiden ja työkalujen löytäminen kullanarvoista. Jos yrittää yksin tai väärien työkalujen avulla saavuttaa omia tavoitteita ja unelmia, saattaa mennä metsään ja aika kovallakin vauhdilla. Näin kävi myös itselleni, enkä ole ainoa.

Kun löytää toimivat työkalut, ei tarvitse muuta. Ei tarvita jatkuvia laihdutuskuureja, karkkilakkoja, suu vaahdossa treenaamista, rakettitiedettä, eikä sellaisten asioiden tekemistä, joista ei nauti.

Voit edetä pehmeämmillä ja armollisemmilla keinoilla, ilolla ja luottavaisesti ja silti saavuttaa omat tavoitteesi ja unelmasi.

Lue tästä: Miksi epäröit, kun olisi toiminnan aika?

Rakkaudella
Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>