fbpx
vaihda emmerdale unelmaasi lupausten portaat

Miksi Emmerdale saa unohtamaan oman unelman

Aika on varsin mielenkiintoinen asia.  Välillä sitä on ihan liikaa ja välillä ihan liian vähän. Omien suosikkisarjojen katsomiseen kuitenkin lähes aina riittää aikaa, on se sitten vaikka Emmerdale tai vaikkapa Remppa vai muutto.

Todennäköisesti myös sinä olet ollut tilanteessa, jossa toivot ajan rientävän. 

Ehkäpä istut jossakin koulutuksessa tai palaverissa, jossa aika suorastaan matelee. Et millään jaksaisi enää keskittyä asiaan ja vilkuilet kelloasi minuutin välein samalla toivoen, että koulutus tai palaveri vihdoin loppuisi.  

Vastaavasti olet ollut tilanteessa, jossa toivoisit ajan seisahtuvan. 

Et millään haluaisi irrottautua tuosta hetkestä ja tunteesta.

Toivot voivasi pysytellä tuossa hetkessä tai paikassa koko loppuelämäsi tai ainakin niin kauan kuin mahdollista, mutta ….

Aika rientää. Aika ei pysähdy, vaikka kuinka haluaisit.

Vaikka välillä voi tuntua siltä, että aika rientää, kulkee se kuitenkin samaa vauhtia eteenpäin joka päivä. 

Aika ei kiirehdi, eikä se matele.

Se ei myöskään kulje taaksepäin, vaikka todennäköisesti meillä kaikilla on menneisyydessä hetkiä, joihin ehkä haluaisi palata. 

ajanhallinnan verkkokurssi lupausten portaat

Jos käytössäsi olisi aikakone niin haluaisitko mennä johonkin tiettyyn aikaan tai tilanteeseen elämässäsi ja tehdä jonkun asian toisin?

Tekisitkö jonkun valinnan tai päätöksen eri tavalla? Sanoisitko eri tavalla tai suhtautuisitko johonkin asiaan, ihmiseen tai tilanteeseen eri tavalla?

Koska meillä kenelläkään ei ole aikakonetta käytössä, emme pääse menneisyyteen korjaamaan jotakin tilannetta tai asiaa. 

Vaikka paluu menneisyyteen ei ole mahdollista kuin elokuvissa, voit kuitenkin korjata menneisyyden asioita nykyhetkessä.

Voit irrottautua menneisyydessäsi tapahtuneista asioista, jotka jollakin tasolla vaikuttavat vielä aikuisiällä omaan hyvinvointiisi negatiivisesti ja estävät sinua saavuttamasta haluamiasi asioita.

Kyse voi olla lausutuista sanoista tai tehdyistä teoista, mutta ne voivat olla myös lausumattomia sanoja tai tekojen tekemättä jättämistä.

Saatat nyt ajatella, että se on helpommin sanottu kuin tehty.

Ja olet tässä aivan oikeassa. 

Tiedän myös omasta kokemuksestani, ettei se ole helppoa. Mutta tiedän omasta kokemuksestani myös sen, että oikeiden työkalujen avulla se on mahdollista.

Se ei käy hetkessä. Se vie aikaa. Tulimme jälleen saman asian äärelle eli aikaan. 

Meillä jokaisella on käytössämme sama määrä aikaa päivittäin. Toisille riittää 24 tuntia vallan mainiosti ja toiset meistä taas kamppailevat jatkuvasti ajan riittämättömyyden kanssa. 

ajanhallinnan verkkokurssi lupausten portaat

Kun ei ehdi tekemään mitään ylimääräistä, voi olla haasteellista lähteä miettimään muutoksia omaan elämään.

Voi olla, ettei edes jaksa miettiä omia tavoitteita tai unelmia. Hyvä että selviää edes normaalista päivästä.

Jo pienen muutoksen tekeminen normaaliin arkeen voi olla vaikeaa ja tuntua jopa mahdottomalta.

Asian tekeminen ei ole mahdotonta, se ainoastaan tuntuu mahdottomalta. 

Kun jonkun asian tekeminen tuntuu mahdottomalta, kyse on ainoastaan tunteesta. Asian tekemiseen löytyy aikaa ja ratkaisuja, jos haluaa.

Ainoa mitä sinun tulee tehdä, on lähteä etsimään niitä ratkaisuja ja ottaa tarvitsemasi aika.

Mikäli jää kiinni tunteeseen, että jokin on itselleen mahdotonta, ei pääse eteenpäin. Jää kiinni siihen olotilaan ja juuri siihen tilanteeseen, jossa on sillä hetkellä. 

Mutta mikäli lähdet etsimään ratkaisuja (vaikka tilanne tuntuisi kuinka mahdottomalta ja jopa pelottavalta), alat mennä eteenpäin.

Vaikka kulkisit eteenpäin vauvan askelin, menet kuitenkin eteenpäin kohti haluamiasi asioita.

Nyt päästään takaisin alkuperäiseen aiheeseen eli aikaan.

Kun sinulla on tavoite tai unelma, älä mieti hetkeäkään sitä, ehditkö tai uskallatko lähteä tavoittelemaan unelmiasi vai et. Lähde rohkeasti liikkeelle. Aika kulkee eteenpäin koko ajan.

Pahinta mitä voit tehdä itsellesi ja omalle elämällesi on se, että jäät tuohon hetkeen etkä halua tai uskalla edes yrittää.

Mikä on pahinta jos menet metsään? Voit aina muuttaa suuntaa. 

Jos et lähde liikkeelle, et koskaan saa tietää mitä menetit. Voit vain kuvitella ja pyöritellä mielessäsi eri vaihtoehtoja vaikka vuosikausia. 

Jos et lähde liikkeelle, et saa tietää mitä kaikkea löytäisit matkallasi, mitä kaikkea kokisit ja oppisit.  Etkä saa tietää mitä kaikkia upeita asioita olisit saanut elämääsi.

ajanhallinnan verkkokurssi lupausten portaat

Aika kulkee eteenpäin joka sekunti, teet sitten mitä tahansa. 

Aika kulkee istut sitten sohvalla katsomassa vaikka Emmerdalen viimeisimpiä juonikäänteitä. Tai kun painat töitä tukka putkella aamusta yömyöhään miettien samalla miksi voit huonosti tai miksi et saavuta omia unelmiasi.

Toisaalta voit tehdä itsellesi selkeän suunnitelman. Voit tehdä suunnitelman miten etenet kohti omia tavoitteitasi ja unelmiasi. Sen jälkeen lähde suunnitelmasi pohjalta etenemään ja ottamaan tarvittavia askeleita, jotta saavutat haluamasi.

Kaikki kolme edellä olevaa valintaa (Emmerdale, ylipitkät työpäivät, suunnitelma) johtavat jonkinlaiseen lopputulokseen oman hyvinvointisi ja omien tavoitteiden ja unelmien saavuttamisen kannalta.

Minkä näistä kolmesta valitset?

Mikä valinta näistä kolmesta tuo niitä asioita, joita haluat elämääsi?

Emmerdale ei ole lainkaan huono valinta, ellei istu television ääressä tuntitolkulla unohtaen samalla oman hyvinvoinnin.

Mikäli siirrät aloittamista tästäkin päivästä eteenpäin, niin jossakin hetkessä tulevaisuudessa katsot takaisin menneisyyteen ja mietit tätä päivää.

Mietit mitä olisi tapahtunut, jos olisit päättänyt jo tuolloin lähteä tekemään asioita, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Mietit miksi et uskaltanut ottaa tarvittavia askeleita tai miksi Emmerdale meni oman tavoitteesi ja unelmasi edelle. Et enää ehtinyt tai et jaksanut ottaa tarvittavia askeleita.

Tuohon hetkeen voi kulua viikkoja, kuukausia, vuosia tai pahimmillaan jopa vuosikymmeniä. 

Tuohon hetkeen mennessä ehdit katsoa monta jaksoa Emmerdalen juonenkäänteitä, ehdit stressata työstä ja omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnistasi. Ehdit myös miettiä monet kerrat sitä, miksi et saavuta omia tavoitteitasi tai unelmiasi.

Ja koska sinulla ei todennäköisesti tuossakaan hetkessä ole aikakonetta käytössäsi, paluu takaisin tähän päivään ja erilaisen valinnan tekeminen ei ole mahdollista.

Jos sinulla ei ole aikaa tehdä haluamiasi asioita tai niitä asioita, jotka vievät sinua kohti tavoitteitasi ja unelmiasi, niin olisiko aika tarkistaa omia tavoitteitasi ja niiden saavuttamiseen käyttämääsi aikaa? 

Rakkaudella
Virpi

ajanhallinta verkkokurssi lupausten portaat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

>