8 vinkkiä
|

8 vinkkiä rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen.

Kesä on täydellistä aikaa rentoutumiseen ja voimien keräämiseen. Yksi parhaista tavoista saavuttaa tämä, on nauttia auringosta. Tässä 8 vinkkiä, kuinka voit ottaa kaiken irti kesäpäivistä:

1. Aloita päiväsi auringolla: Herää hieman aikaisemmin ja vietä ensimmäiset 20 minuuttia ulkona. Aamun aurinko on lempeää ja täynnä D-vitamiinia, joka lisää energiatasojasi ja parantaa mielialaasi.

2. Varaa aikaa aurinkokylpyyn: Varaa päivittäin aikaa aurinkokylpyyn, esimerkiksi lounas- tai kahvitauolla. Muista suojata iho aurinkovoiteella ja käyttää aurinkolaseja.

3. Yhdistä aurinko ja liikunta: Lähde kävelylle tai pyöräilemään luonnon keskelle. Aurinko ja liikunta yhdessä virkistävät oloa ja lisäävät hyvänolon hormoneja. 

Aurinko on mainio energianlähde, mutta aina ei paista, tai paistaa, mutta pilvet ovat edessä:)

Pilvisinä ja sateisina päivinä voit ladata akkuja monin eri tavoin.  Tässä muutamia vinkkejä:

4. Hyödynnä luonnonvaloa: Vaikka aurinko ei paistaisi kirkkaasti, luonnonvalo on silti hyödyllistä. Luonnonvalo vaikuttaa positiivisesti mielialaan ja vireystilaan, joten vietä aikaa ulkona, vaikka taivas olisikin pilvessä.

5. Nauti olostasi sisätiloissa: Luo kodikas ja rentouttava ympäristö sisätiloihin. Laita rauhallista musiikkia soimaan, sytytä kynttilöitä ja nauti kuppi lämmintä teetä tai kaakaota. Lukeminen, elokuvien katselu ja käsityöt ovat erinomaisia tapoja rentoutua sateisena päivänä.

6. Aktivoidu sisällä: Jos ulkoilu ei ole mahdollista, kokeile sisätiloissa tehtäviä liikuntamuotoja. Jooga, venyttely ja kotitreenit ovat mainioita tapoja pysyä aktiivisena ja rentoutua. Jooga erityisesti parantaa hyvinvointia ja auttaa vähentämään stressiä.

7. Rentoutusharjoitukset: Meditaatio, hengitysharjoitukset ja mindfulness ovat tehokkaita tapoja rentoutua missä tahansa. Ota hetki aikaa itsellesi, sulje silmäsi ja keskity ainoastaan hengitykseesi. Anna ajatusten tulla ja mennä. Harjoituksia voi tehdä helposti kotona tai vaikkapa tauottamaan työpäivää.

8. Vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa: Yhteinen aika voi olla erittäin rentouttavaa ja voimaannuttavaa. Järjestä lautapeli-ilta, leipokaa yhdessä tai viettäkää aikaa keskustellen ja nauraen.

Helppo rutiini sateiseen päivään:

Aloita päiväsi kevyellä venyttelyllä ja hengitysharjoituksilla. Tämä herättelee kehosi ja mielesi lempeästi uuteen päivään. Illalla vietä hetki meditoiden tai lukien hyvää kirjaa rauhallisessa ympäristössä.

Edellä sait 8 vinkkiä, joiden avulla voit rentoutua ja ladata akkuja tulevien päivien varalta. On myös monia muita tapoja rentoutua ja kerätä voimia. Löydä itsellesi ne, jotka toimivat parhaiten.

Tärkeintä on, että nautit elämästä ja kesästä kaikissa sääolosuhteissa!

Rakkaudella
Virpi

8 vinkkiä

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *