Vältä näitä 7 virhettä, ja omat unelmat ovat lähempänä.

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Vaikka sinulla on vakaa aikomus saavuttaa tavoitteesi ja omat unelmat, ei kaikki aina mene niin kuin suunnittelit. Voit onnistua helpommin välttämällä 7 virhettä, joita monet meistä tekevät ja jotka usein estävät meitä onnistumasta.

1. Selitämme sen sijaan, että toimisimme.

On houkuttelevaa selitellä, miksi emme saavuta haluamiamme asioita, tavoitteita tai unelmia.

Kuitenkin selittely on turhaa, sillä se ei auta. Päinvastoin, se vahvistaa epäonnistumisen tunnetta. Mitä enemmän selittelemme itsellemme tai muille, miksi jokin asia ei toimi, sitä vahvemmin uskomme siihen itsekin.

Sen sijaan meidän tulisi etsiä ratkaisuja ja tehdä tarvittavia muutoksia, jotta voimme edetä kohti tavoitteitamme.

2. Odotamme ihmettä tapahtuvaksi.

Toisinaan odotamme asioiden muuttuvan silmänräpäyksessä, vaikka käytännössä muutos vaatii aikaa ja vaivannäköä.

Vaikka päätämme sitoutua omien tavoitteidemme ja unelmiemme saavuttamiseen, lupaukset saattavat jäädä lunastamatta. Kiire, stressi tai odottamattomat tapahtumat voivat helposti johtaa siihen, että unelmamme unohtuvat.

Aloita pienin askelin.

Sitoudu tekemään joka päivä jotain konkreettista omien unelmiesi eteen. Kun otat päivittäin edistysaskeleita, saavutustesi todennäköisyys kasvaa.

3. Toteutamme muiden odotuksia ja omat unelmat jäävät taustalle.

On yleistä hakea hyväksyntää ympäriltämme tekemällä asioita, joita emme välttämättä itse haluaisi tehdä.

Voimme uhrata omat tarpeemme ja tavoitteemme toisten hyväksi, unohtaen samalla omat halumme. Saatamme myös omaksua toisten meille asettamia tavoitteita.

Oletko esimerkiksi joskus käynyt kuntosalilla siksi, että tunnet siihen olevan velvollisuus, vai koska haluat parantaa kuntoasi?

Vietätkö viikonloppua sukulaisten luona, koska se kuuluu perinteisiin, vai koska nautit heidän seurastaan?

Teetkö ylitöitä, koska sitä odotetaan sinulta, vai koska nautit työstäsi ja haluat menestyä?

Oletko koskaan toiminut niin, koska sinun odotetaan niin tekevän?

Iän myötä kasvamme ja opimme. Tavoitteemme ja unelmamme saattavat myös muuttua ajan myötä.

On tärkeää tunnistaa, mikä tuo meille iloa ja auttaa meitä saavuttamaan haluamiamme asioita elämässä. Käyttämällä aikaa ja energiaa näihin asioihin voimme elää täyttä elämää, jättäen vähemmälle ne asiat, jotka eivät innosta tai tue meitä omassa kasvussamme.

Elämä on liian lyhyt kulutettavaksi asioihin, jotka eivät aidosti kiinnosta meitä.

4. Odottaminen ja passiivisuus saa unelmat siirtymään kauas tulevaisuuteen.

Saattaa joskus tuntua houkuttelevalta ajatella, että asiat korjaantuvat itsestään, jos vain odotamme tarpeeksi pitkään.

Vaikka joskus asiat voivatkin muuttua ilman aktiivista toimintaa, on usein varmempaa ja tehokkaampaa tarttua itse toimeen ja tehdä tarvittavat muutokset. Jos emme tee mitään muutoksia nykyhetkessä, on epätodennäköistä, että mikään muuttuu.

Pienillä toimenpiteillä voi kuitenkin olla suuri vaikutus lopputulokseen.

Älä odota muiden toimivan puolestasi – tee itse.

Älä luota siihen, että asiat korjaantuvat itsestään – etsi aktiivisesti ratkaisuja.

Älä odota täydellistä hetkeä aloittaa, sillä sellaista ei välttämättä koskaan tule. Elämässä tulee aina eteen uusia tilanteita, jotka voivat vaikuttaa suunnitelmiimme.

Älä epäröi tai vitkastele – tee päätös. Päätös voi olla aloittamisesta tai aloittamatta jättämisestä, mutta tärkeintä on tehdä päätös ja toimia sen mukaisesti.

5. Unelmat siirtyvät kauemmas ulottuvilta, jos yritämme muuttaa kaiken kerralla.

Oletko koskaan yrittänyt muuttaa kaikki elämässäsi olevat osa-alueet samanaikaisesti; hyvinvoinnin, työn, parisuhteen, kodin ja taloudellisen tilanteen?

Jos olet, tiedät kuinka haastavaa monien muutosten tekeminen samanaikaisesti voi olla. Mitä useampaa asiaa yrität muuttaa arjessasi samanaikaisesti, sitä vaikeammaksi ja epäonnistumiselle alttiimmaksi tehtävä muuttuu.

Vaikka voitkin saavuttaa aluksi tuloksia, ne harvoin ovat pysyviä. Tämä tarkoittaa, että saatat saada hetkellistä helpotusta tilanteeseen, mutta muutokset eivät välttämättä ole kestäviä. Päinvastoin.

Tilanteet saattavat pikkuhiljaa palautua entiselleen, jos et ole tehnyt riittävästi perusteellisia ja kestäviä muutoksia.

6. Luovumme omista unelmistamme.

Usein meidän on helppo luopua omista unelmistamme, erityisesti silloin kun niiden saavuttaminen tuntuu vaikealta tai haastavalta.

Niin kauan kuin eteneminen tuntuu vaivattomalta, pysymme sitoutuneina tavoitteisiimme. Mutta kun ensimmäiset haasteet ilmestyvät, alamme epäröimään ja menettämään motivaatiota.

Sen sijaan että pyrkisimme löytämään ratkaisuja kohtaamiimme vaikeuksiin, saatamme jäädä jumiin tilanteeseen ja luopua unelmistamme. Se olisi kuin aitajuoksija jättäisi hyppäämättä aidan yli vain siksi, että se tuntuu liian vaikealta.

Unelmasta luopuminen tuntuu helpommalta kuin haasteiden kohtaaminen ja ratkaisujen etsiminen.

Ajan kuluessa, huomaamme kuitenkin olevamme jälleen samassa tilanteessa.

Ja mitä kauemmin odotamme, sitä vaikeampaa on aloittaa uudelleen ja tarvitaan enemmän energiaa ja motivaatiota.

7. Unelmat karkaavat, jos rutiinien merkitys unohtuu.

Jos et ole vielä luonut päivittäisiä onnistumisen rutiineja, nyt on hyvä hetki harkita niiden ottamista osaksi arkeasi. Ilman vakiintuneita rutiineja saatat kyllä liikkua eteenpäin, mutta et välttämättä kohti haluamiasi päämääriä.

Mieti, mitä rutiineja ja tapoja sinulla on nykyisessä arjessasi.

Pohdi, vievätkö nämä tavat sinua lähemmäs tavoitteitasi ja unelmiasi, vai päinvastoin, pitävätkö ne sinut paikallasi tai jopa vetävät sinua kauemmas niistä.

Tutki vastauksiasi ja tunnista ne tavat, jotka eivät tue unelmiesi toteutumista. On vaikea tehdä muutoksia, ellei tiedä, mistä aloittaa.

Ajattele, miten voisit muokata nykyisiä rutiinejasi niin, että ne tukisivat sinua. Sinun ei välttämättä tarvitse hylätä vanhoja rutiinejasi kokonaan; voit päivittää ne vastaamaan paremmin unelmiesi tavoittelua.

Jos et löydä keinoja muuttaa olemassa olevia rutiinejasi, harkitse uusien rutiinien luomista, jotka paremmin tukevat sinua omien unelmiesi saavuttamisessa.

Rakkaudella
Virpi

saavuta-omat-unelmat-helpommin

Jos pidit lukemastasi, olisitko ystävällinen ja jakaisit eteenpäin? Kiitos!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *