|

Oletko tapojesi orja vai uskallatko haastaa itsesi?

Jos tykkäät niin jaathan eteenpäin, kiitos:)

Harvemmin mietimme syvällisesti sitä, miksi teemme asioita tietyllä tavalla. Tai miten niitä ylipäätään teemme. Kyse on tavoistamme ja sinäkin olet todennäköisesti omien tapojesi orja.

Meistä jokainen huomaa joskus omassa elämässään asioita, joita muuttamalla jaksaisi paremmin tai olisi tyytyväisempi itseensä ja elämäänsä. Asiaa kannattaa tarkastella ainakin silloin, kun huomaa omien tapojen tai valintojen vieneen ehkäpä hieman väärään suuntaan.

Tällainen muutostarve voi tulla eteen esimerkiksi peilikuvasta, valokuvasta, kiristyneistä vaatteista, tyytymättömyydestä tai vaikka kunnosta, joka ei enää olekaan niin hyvä kuin itse kuvittelee.

Muutostarve voi tulla eteen myös lääkärin suusta.

Joskus lääkärin suusta tullut diagnoosi voi tulla täysin puun takaa. Ehkä kuitenkin osasi aavistaa jotakin. Ehkäpä sitä saattoi myös vähän jopa pelätä.

Tärkeintä on kuitenkin se, että saa tarvitsemansa sysäyksen muutokseen.

Tunnistatko olevasi tapojesi orja?

Aika usein ajattelemme olevamme mitä parhaimmassa kunnossa, mutta todellisuus voi olla jotakin muuta.

Saatamme hengästyä jo pienestä ylämäestä tai pelkkä kengännauhojen sitominen voi tuottaa hankaluuksia, liikkumisesta puhumattakaan. Työpäivä vie kaikki mehut, eikä energiaa riitä mihinkään ylimääräiseen. Peili ja puntari ovat asioita, jotka haluaisi kiertää kaukaa.

Saatamme myös ruokkia epämiellyttävää tunnetta kritisoimalla itseämme tai toisia aivan epäolennaisista asioista.

Miten voit tällä hetkellä?

Kaipaatko muutosta omaan hyvinvointiisi? Onko hyvinvointisi jäänyt kiireen ja stressaavan arjen jalkoihin? Painaako rahahuolet mieltä tai ihmissuhteiden kiemurat? Sanoiko joku jotakin sellaista, josta pahoitit mielesi?

Vaikka omaan hyvinvointiin liittyvät asiat huutavat päivittämisen tarvetta, voi aloittaminen olla vaikeaa. Mutta miksi tarvittavien muutosten tekeminen tuntuu vaikealta?

Syy siihen on se, että ihminen on ”tapojensa orja”. Päivittäisestä tekemisestä nimittäin 40% on tapoja.

Se tarkoittaa sitä, että joka ikinen päivä kaikista niistä asioista joita teet, 40% tulee suoraan selkäytimestä. Etkä edes huomaa sitä.

Tähän määrään mahtuu mukaan sekä hyviä, että niitä ”ei niin hyviä” -tapoja.

Tällaisia ”ei niin hyviä” -tapoja ovat esimerkiksi herkuttelu, napostelu, tupakanpoltto tai vaikkapa itsesi tai toisten arvosteleminen.

Kumpia tapoja elämässäsi on enemmän tällä hetkellä? Entä kumpia tapoja haluaisit elämässäsi olevan enemmän? 

Muutoksen edessä joudumme miettimään omia tapoja.

Kun lähdemme tekemään muutoksia omaan elämään, on tärkeää huomioida, että muutos tehdään aina ensin ajattelussa ja vasta sen jälkeen käytännössä. Usein onnistuminen kaatuu siihen, että yritämme saavuttaa tavoitteita ja unelmia juuri päinvastaisella tavalla.

Meillä kaikilla on omat tapamme tehdä asioita. Teemme myös tiettyjä asioita tietyssä tunnetilassa ja tietyissä tilanteissa.

Mitä teet esimerkiksi silloin, kun makeanhimo iskee? Tai kun maailma murjoo?

Entä mitä teet silloin, kun ei ole mitään tekemistä? Tai siinä hetkessä, kun kaikki tuntuu menevän pieleen?

Tai silloin kun joku sanoo sinulle jotakin sellaista, jota et halunnut kuulla?

Sinä tiedät mitä asioita muuttamalla voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi.

Kun tiedostat omia tapojasi, voit tehdä niihin haluamiasi muutoksia. Voit tehdä valintoja, jotka vievät kohti parempaa hyvinvointia ja onnistumista.

On kuitenkin tärkeää huomata, että myös tällä kolikolla on kääntöpuoli. Sama toimii myös toiseen suuntaan, valitettavasti.

Omien valintojen kautta voit vaikuttaa negatiivisesti omaan hyvinvointiisi.

Tunnistatko ”kaikki minulle ja heti” -ajattelumallin?

Maailmanmeno ympärillä on nykyään aika hektistä. Vallalla tuntuu olevan ”kaikki minulle ja heti” -ajattelumalli. Se näkyy monissa asioissa.

Kun haluamme nähdä tuloksia heti, sorrumme helposti erilaisiin keinoihin. Nämä keinot eivät välttämättä tue hyvinvointia, eivätkä vie haluttua lopputulosta kohti.

Muutos vie kuitenkin aina oman aikansa. Jotkut palaset loksahtavat paikoilleen nopeammin ja jotkut vaativat enemmän aikaa.

Ja aika on juuri se asia, joka testaa kärsivällisyyttä.

Ja mikäli kärsivällisyyttä ei löydy, voi tekeminen olla yhtä hötköilyä sinne ja tänne ja lopputulos on sen mukainen.

Innostu muutoksesta.

Innostu omasta tavoitteestasi ja unelmastasi.

Ylipäätään missä tahansa muutoksessa haluamme todistusaineistoa, jotta jaksamme eteenpäin. Tunne ja näyttö siitä, että on menossa oikeaan suuntaan, vahvistaa onnistumisen tunnetta.

Onnistumisen kannalta on tärkeää olla innostunut siitä mitä tekee.

Lue myös tämä: Miksi kannattaa olla innostunut siitä mitä tekee?

Tavoitteena pysyvät tulokset.

Vaikka sanonnasta ”pienin askelin” on mediaseksikkyys kaukana, on se ainoa tie pysyvään muutokseen.

Kyse ei ole siitä, että teet tietyn aikaa jotakin eri tavalla ja palaat sen jälkeen takaisin entiseen. Kyse on siitä, että voit käyttää onnistumisen työkaluja koko elämäsi ajan.

Se tarkoittaa uusien tapojen käyttöönottoa ja vanhojen ”huonompien” tapojen päivittämistä tukemaan haluttua lopputulosta.

Käytännössä se tarkoittaa sellaisten valintojen tekemistä, jotka auttavat sinua parantamaan omaa hyvinvointiasi. Sillä mitä paremmin voit, sitä helpompaa onnistuminen on.

Nämä valinnat auttavat kesyttämään kiirettä, taltuttamaan makeanhimoa, suhtautumaan itseesi lempeämmin, hyväksymään itsesi, pääsemään eroon suorittamisesta ja itsesi pienentämisestä…

Huomaat nopeasti, että askeleesi ja mielesi on kevyempi ja olosi energisempi. Voit yksinkertaisesti paremmin.

Et stressaa turhasta ja voit rauhallisella ja tyytyväisellä mielellä seurata itsesi kehittymistä ja etenemistäsi kohti niitä asioita, joita haluat.

Pienin askelin – mitä se tarkoittaa?

Mikäli ajattelee laittavansa kaikki asiat elämässä kuntoon yhdellä kertaa; ravitsemuksen, kuntoilun, parisuhteen, työelämän, harrastukset, ystävyyssuhteet, raha-asiat, on jo tuhoon tuomitulla tiellä.

Mitä enemmän haluat muuttaa yhdellä kertaa, sitä vaikeampaa se tulee olemaan ja sitä suurempi on myös epäonnistumisen riski.

Sitä riskiä ei kannata ottaa.

Pienin askelin tarkoittaa sitä, että muutat yhden tai korkeintaan muutaman tavan kerrallaan. 

Pienin askelin tarkoittaa, että luot itsellesi uuden tavan, yksi kerrallaan. Ja otat seuraavan vasta kun tämä tapa tuntuu luontevalta omassa arjessasi.

Mutta tässä piilee vaaran paikka, johon useat meistä kompastuvat.

Ehkä sinäkin.

Yksi kerrallaan voi kuulostaa liian hitaalta etenemiseltä. Voi olla vaikeaa odottaa muutosten näkymistä.

Mutta ennen kuin heität hanskat lattialle, niin mieti missä ja miten pitkällä olet kuukauden päästä tai vuoden päästä, kun etenet yhden pienenkin askeleen joka päivä.

Mieti mikä merkitys elämääsi on jos et joudu aloittamaan enää kertaakaan alusta.

Lue myös tämä: Voiko unelmat saavuttaa helposti ja vaivattomasti?

Rakkaudella
Virpi

Jos tykkäät niin jaathan eteenpäin, kiitos:)

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *